1. Home
  2. Cannabis en CBD
  3. Hoe maak je een joint?

Hoe maak je een joint?

Hoe maak je een joint, of ook wel gezegd, hoe rol je een joint? Als je wel eens zelf een sigaret hebt gerold, is de overstap naar een joint iets minder groot. Toch vergt het voor de meesten nog wel wat oefening. Wij leggen je graag op een heldere manier uit hoe je een joint rolt.

Allereerst vraag je je misschien af: waarom zou ik zelf een joint rollen, en er niet gewoon één kopen in de coffeeshop? Natuurlijk kun je een kant-en-klare joint aanschaffen, maar hoe weet je dan zeker wat er precies in zit? Als je echt de controle wilt over wat je gebruikt, is het verstandig om zelf je joint te maken.

De vloei

Het eerste deel van je voorbereiding is het kiezen van de vloei die je gaat gebruiken. Er zijn verschillende soorten en maten op de markt, maar de meest bekende is de lange, bruinige vloei. Deze vloeitjes zijn een stuk dunner dan de vloei die je vindt in een pakje shag. Door het vloeitje heen kun je dus de ingrediënten van je joint zien zitten. Een ander verschil tussen de sigaretvloei en de lange vloei is dat je gewone vloei gewoon doorbrandt als je er niets mee doet (denk aan een sigaret die af en toe moet ‘aftikken’, en de lange dunne vloei juist ophoudt met branden als je deze weglegt. Ga je een joint draaien, dan raden wij je aan om de dunne vloei te gebruiken. Deze vind je natuurlijk in de headshop van Dutch Smart. Dunne vloei is overigens niet altijd lang, er zijn ook wat kleinere formaten die eventueel makkelijker rollen zijn voor beginners.

Ingrediënten

Een gewone joint bestaat uit shag of tabak uit een sigaret in combinatie met wiet. Je kunt ook pure wiet roken, maar dit is ‘zwaar’ roken en de kans op een hoestbui is groot. Zeker als je nog nooit een joint gerookt hebt, moet je er niet direct eentje met pure wiet proberen. De meeste mensen draaien een joint met de volledige inhoud van een sigaret. Of je tabak of shag gebruikt, ligt aan jou. Tabak is over het algemeen losser en zal beter branden dan shag. Gebruik je echter shag, dan zul je in de meeste gevallen wat langer kunnen genieten van je jointje. Welke verhouding tabak/wiet je gebruikt is natuurlijk aan jou, maar voor beginners wordt een percentage van 10-20 procent wiet vaak als lekker beschouwd.

Zo ga je te werk

Stel, je gaat beginnen met het rollen van een joint en je gaat dat doen met tabak uit een sigaret. Dan moet je naast je vloei, sigaret (of tabak) en wiet ook een tipje/filter hebben. Ook die kun je gewoon aanschaffen bij Dutch Smart. Vervolgens volg je het stappenplan:

Stap 1: verkruimel je wiet. Als je wiet droog genoeg is, doe je dit gewoon met je vingers. Verkruimel de wiet net zolang tot je geen harde stukjes meer voelt. Haal ook eventuele takjes eruit. Is je wiet nog net iets te vochtig, gebruik dan een grinder.

Stap 2: maak een tipje voor je joint. Ook de tipjes zijn, net als de vloei, verkrijgbaar in verschillende formaten. Je kunt je tipje maken door het tipje in de lengte strak op te rollen, maar je kunt ook de randjes vooraf vouwen en daar het tipje omheen draaien.

Stap 3: haal de tabak of shag uit je sigaret en verkruimel deze ook enigszins.

Stap 4: meng de wiet en tabak.

Stap 5: leg je mengsel en je tipje in de vloei. Leg alles ‘horizontaal’ neer, dat wil zeggen: op de wijze waarop je joint straks vorm moet gaan krijgen. Op deze manier is het dichtdraaien makkelijker.

Stap 6: pak het geheel op en draai de joint zorgvuldig dicht. Je kunt een sigarettenfilter gebruiken om het mengsel verder in je joint te drukken. Als het goed is heb je nu succesvol een joint gedraaid!

Blijf je er nou moeite mee houden, kijk dan ook eens naar één van de vele tutorial filmpjes op YouTube.

Kijk voor de lange vloei, filtertips en eventueel de grinder in het ruime assortiment van Dutch Smart! Heb je vragen over het gebruik van één van deze producten? Stel ze gerust, via support@dutch-smart.nl of via 085-7827555.

Laatste update 10 april 2019

Gerelateerde artikelen

Vond je dit artikel nuttig?

Need Support?
Can’t find the answer you’re looking for? Don’t worry we’re here to help!
Contact Support