opc_loader

Leeftijdcontrole

Om bij ons te winkelen dien je 18 jaar of ouder te zijn.

Dutch-smart houd zich aan de Nederlandse wet, houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont.

Ben je op de hoogte van de wet en ben je 18 jaar of ouder?

Jazeker! Nee, helaas...
Voor 16:00 besteld, morgen geleverd
Gratis achteraf betalen via Billink
Bezorgen wanneer het u uitkomt

5 zeer potente kruiden die je laten barsten van de energie!

energie

Ben jij af en toe ook helemaal futloos na een lange dag werken? Dan ben je niet alleen. Stress, hoge werkdruk en persoonlijke problemen zijn slechts een kleine greep uit de vele energieslurpende factoren die we in ons leven tegenkomen. Gelukkig heeft moeder natuur ons flink wat middelen geschonken om dergelijke lichamelijke en mentale problemen te verhelpen. In dit artikel nemen we een kijkje naar de steeds populairder wordende energiekruiden die we hier op Dutch-Smart aanbieden. Naast ons standaard kopje koffie of thee zijn er namelijk nog heel wat andere kruiden waarvan je na gebruik barst van de energie. Laten we eens kijken!

Wil je al onze energiekruiden bekijken? Klik dan hier.

Wil je direct het product bekijken? Klik dan op de afbeelding!

Guayusa Ilex

De bladeren van de Zuid-Amerikaanse Guayusa Ilex beginnen ook in Europa steeds populairder te worden. Guayusa is afkomstig van één van de drie cafeïnehoudende hulstbomen die de wereld kent. Precies om die redenen worden de bladeren in landen als Ecuador, Peru en Colombia gebruikt als een uitstekend alternatief voor traditionele bronnen van cafeïne. De bladeren van de guayusa-boom worden gedroogd en als een soort koffie gebrouwen voor een flinke boost van energie, mentale helderheid en focus zonder een uiteindelijke crash die je bijvoorbeeld bij koffie wel krijgt. De aanwezigheid van l'theanine in Guayusa Ilex bladeren is verantwoordelijk voor het ontspannen gevoel dat mensen krijgen die het nuttigen. Vooral de combinatie van de sterke energieboost en het uitblijven van een crash is wat Guayusa Ilex zo populair maakt en wat het een toppositie in dit lijstje heeft bezorgd.

Guarana poeder

Ken je (of ben je) een absolute health-freak? Dan is de kans heel groot dat je bekend bent met het superkruid Guarana. Deze cafeïnebevattende poeder wordt enorm veel gebruikt in energiepillen, maar ook in energiedrankjes. Het poeder wordt door miljoenen mensen wereldwijd gebruikt vanwege de energieopwekkende effecten. Het geeft je een heerlijke opkikker en het is ook nog eens eenvoudig te gebruiken: je lost dit poeder eenvoudig op in heet water, thee, warme melk, koffie of welke andere dranksoort je ook lekker vindt. Het poeder is afkomstig van een amazoneplant waarvan de chemische structuur bijna hetzelfde is als die van cafeïne, maar guarana schijnt je een nóg langere energieboost te geven. Een ander voordeel waar guarana veel voor wordt gebruikt is gewichtsverlies. Oude stammen gebruikten guarana om thee te maken die de honger zou onderdrukken, met gewichtsverlies als gevolg. Klinkt goed!

Ginkgo Biloba

Heb je weleens last van concentratieproblemen? Wie niet! Gelukkig voor jou zijn de meest populaire concentratiekruiden ter wereld gewoon via Dutch-Smart verkrijgbaar. Een daarvan is Ginkgo Biloba - een kruid dat in de meeste gevallen niet direct werkt, maar wanneer het gebruikt wordt over een langere periode zeer interessante effecten heeft. Ginkgo bevat hoge niveaus van flavonoïden en terpenoïden, stoffen die bekend staan ​​om hun sterke antioxidante effecten. Deze stoffen bestrijden de schadelijke effecten van vrije radicalen in het lichaam. Op die manier zou het ontstekingen bestrijden, geheugenverlies vertragen en de concentratie verbeteren. Diverse studies hebben Ginkgo Biloba gekoppeld aan een verbeterd geheugen, meer focus en een groter concentratievermogen. Pure mentale energie dus!

Yerba Mate

Eerder in dit artikel hadden we het al over het beperkte aantal hulstbomen op aarde die cafeïne produceren. Op gebied van planten zijn dat er ook niet héél veel. Naast thee, koffie, cacao, kola en guarana is yerba mate er echter een van - en zelfs een hele krachtige! In sommige Zuid-Amerikaanse landen zoals Argentinië, Paraguay, Uruguay en Zuid-Brazilië wordt Yerba Mate zelfs tot wel vijf keer zoveel gedronken als koffie. Het kruid werd door Argentijnse gauchos (coywboys) gebruikt tijdens lange werkdagen om ze net even wat meer energie te geven. Tegelijkertijd gebruikten andere groepen krijgers en boeren het ook vanwege de energieboostende effecten. Een ander gezondheidsvoordeel van yerba mate is dat het enorm rijk is aan antioxidanten en voedingsstoffen: zelfs meer dan in thee!

Ginseng

Ben je op zoek naar een energiekruid dat zijn effect in Aziatische landen ruimschoots heeft bewezen? Dan is Ginseng een goede optie. In China wordt Ginseng bijvoorbeeld al millennia lang gebruikt om ouderdomsverschijnselen tegen te gaan, de bloeddruk te reguleren, hoofdpijn te verminderen en cholesterol te verminderen. Dit kruid is echter nog specialer dan dat: ginseng zou namelijk ook nog eens een geweldig effect hebben op het libido en je seksuele uithoudingsvermogen. Dit maakt van Ginseng niet alleen een zeer potent energiekruid, maar ook nog eens een afrodisiacum. Tegelijkertijd stelt het Amerikaanse National Institutes of Health dat ginseng de vruchtbaarheid bij mannen kan verbeteren én dat het een effectief middel is om voortijdige zaadlozing tegen te gaan. Perfect voor iedere man van wie het af en toe best wat langer mag duren onder de dekens!

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.