opc_loader

Leeftijdcontrole

Om bij ons te winkelen dien je 18 jaar of ouder te zijn.

Dutch-smart houd zich aan de Nederlandse wet, houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont.

Ben je op de hoogte van de wet en ben je 18 jaar of ouder?

Jazeker! Nee, helaas...
Voor 16:00 besteld, morgen geleverd
Gratis achteraf betalen via Billink
Bezorgen wanneer het u uitkomt

Combineer cannabis met dit product voor een heerlijk euforisch effect

cannabis chocolade

Het weekend is helaas weer voorbij. Dat betekent voor cannabisliefhebbers onder ons dat onze bong of waterpijp waarschijnlijk weer tot komend weekend opzij wordt gezet, maar dat ook de party energizers mooi een aantal dagen uit kunnen werken. Toch betekent een aantal cannabisvrije dagen niet dat je niet kunt genieten van de happy-feelings die dat groene goedje ons zo regelmatig bezorgt. Uit nieuw onderzoek blijkt namelijk dat er nóg een product is die ons net zo’n euforisch gevoel kan geven. Het product in kwestie? Chocolade. Krijg je direct trek bij het horen van dat woord? Scroll dan snel door voor een heerlijk cannabis-chocolade recept!

Chocolade en cannabis

Voor het onderzoek werden meer dan 13.000 mensen ondervraagd over hun symptomen van depressie én chocoladeconsumptie. Wat bleek? Vrijwilligers die aan gaven dat ze pure chocolade aten, meldden significant minder vaak symptomen van depressies. Hetzelfde verband werd overigens niet gevonden bij de onderzochte personen die witte of melkchocolade aten. Hoewel onderzoekers van University College London toegaven dat ze niet konden aantonen dat chocolade depressies bestrijdt, maakten ze wel duidelijk dat chocolade een aantal psychoactieve ingrediënten bevat - waaronder twee vormen van anandamide. Anandamide produceert een gevoel van euforie dat vergelijkbaar is met dat van cannabis.

In onze online smartshop hebben we een groot aantal kruiden die je euforisch maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van het populaire kratom? Deze bladeren geven je niet alleen meer energie, maar je gaat je er ook nog eens lekkerder van voelen. Een ander energiekruid waar je je fijn van gaat voelen is Ginseng, een eeuwenoud gezondheidskruid waar je een energieboost van krijgt en die ook je libido een flinke oppepper geeft! Een kleine zoektocht in onze herbshop bewijst dat we alles in huis hebben om je te voorzien van de fijnste euforische effecten. Snel eens doen dus! 

Daling van symptomen

Maar weer even terug naar chocolade, want het blijft hier niet bij wat betreft de gezondheidsvoordelen van deze bruine lekkernij. Pure chocolade bevat volgens de onderzoekers namelijk ook veel antioxidanten, stofjes die ontstekingen tegengaan. Sommige experts denken dat dit stofje gelinkt kan worden aan depressie. Alhoewel veel mensen zweren bij de gelukmakende effecten van chocolade, zijn de conclusies van het onderzoek niet waterdicht. Depressie kan namelijk de eetlust flink laten afnemen, zeggen de onderzoekers. Het is dus mogelijk dat mensen met symptomen van depressie simpelweg minder eten, en dus ook geen pure chocolade. Toch blijft het in dat geval opmerkelijk dat dezelfde daling van symptomen niet wordt waargenomen bij andere type chocolade. 

“Chocolade bevat een aantal psychoactieve ingrediënten, waaronder twee analogen van anandamine (die effecten produceren die vergelijkbaar zijn met de cannabinoïde die verantwoordelijk is voor euforie uit cannabis) en verschillende endogene biogene amines”, vertelt dr Sarah Jackson. 'Met name omvatten de laatste fenylethylamine, een neuromodulator die belangrijk wordt geacht voor stemmingsregulatie en betrokken bij de pathogenese van depressie.' 

Maak je eigen cannabis-chocolade!

Weliswaar lopen we wat op de zaken vooruit, maar bij Dutch Smart zijn we nooit vies van een smakelijk experiment. Om die reden hebben we hier een heerlijk recept voor je om zelf je eigen ‘depressie-verslindende’ cannabis-chocolade te maken. Laten we eens kijken…. Dit is wat je nodig hebt:

 • 3 - 5 gram fijngemalen cannabis
 • 100 gram pure chocolade (minimaal 70% cacao)
 • Een kom
 • Sauspan
 • Chocoladevorm

Heb je al je ingrediënten bij elkaar? Goed bezig! Dit is hoe je je eigen overheerlijke cannabis-chocolade maakt:. 

 1. Decarboxyleer je cannabis. Om dit te doen verspreid je de cannabis zo glad mogelijk over een bakplaat en bak je het zo’n 30 - 45 minuten op 150°. Dit proces zorgt ervoor dat de rauwe THCA in de cannabis wordt omgezet naar het psychoactieve THC. 
 2. Doe de chocolade in een kom en laat het al roerende smelten
 3. Voeg de cannabis toe aan de kom chocolade
 4. Heb je een mooi mengsel? Schenk de chocolademix vervolgens in je chocoladevorm en laat het afkoelen.
 5. Zorg ervoor dat luchtbellen verdwijnen door de bakvorm af en toe zachtjes op een tafel te laten vallen of tikken vanaf enkele centimeters hoog. 
 6. Laat de chocolade afkoelen en hard worden in de koelkast. 


That’s all, eet smakelijk!

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.