opc_loader

Leeftijdcontrole

Om bij ons te winkelen dien je 18 jaar of ouder te zijn.

Dutch-smart houd zich aan de Nederlandse wet, houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont.

Ben je op de hoogte van de wet en ben je 18 jaar of ouder?

Jazeker! Nee, helaas...
Voor 16:00 besteld, morgen geleverd
Gratis achteraf betalen via Billink
Bezorgen wanneer het u uitkomt

Het bijzondere verhaal van een vrouw die psychedelica gebruikte om te stoppen met roken

sigaretten

‘Psychedelica zijn de medicijnen van morgen’. Zo luidt de overtuiging van enorm veel psychonauten over de hele wereld. Terwijl de medische en wetenschappelijke industrieën steeds meer onderzoek doen naar de effecten van hallucinogene stoffen als psilocybine, mescaline en LSD, wordt veel bekend over mogelijke toekomstige toepassingen. Vooralsnog zijn de stoffen niet goedgekeurd als medicijn en wordt het gebruik ervan dus ook niet aangeraden voor medische doeleinden, maar zo nu en dan kom je een persoonlijke anekdote tegen die toch verdomd interessant is om te lezen. Zo ook die van een vrouw die psychedelica gebruikte om te stoppen met roken. Haar verhaal lees je hieronder. 

Veel wendingen

Ik was al enige tijd van plan niet meer te roken. Mijn geschiedenis met tabak is lang, beginnend toen ik op de basisschool zat en ging door tot het grootste deel van mijn twintiger jaren. Ik kan getuigen van de verandering in sigaretten door de jaren heen, namelijk de toename van toegevoegde chemicaliën, die het moeilijker maken om te stoppen. Mijn strijd om te stoppen had in de loop der jaren veel wendingen, hoesten en ziektes.

De nacht dat ik uiteindelijk stopte begon zoals veel van mijn eerdere pogingen. Ik had nog drie sigaretten over toen ik op pad ging. Ik had expres van tevoren niet nog een pakje sigaretten gekocht. Ik was met een geweldige groep mensen, van wie de meesten niet-rokers waren; een geweldige avond om het opnieuw te proberen - de derde keer die week.

We waren op een feestje waar het nemen van LSD de enige juiste optie was. Ik had al een paar jaar geen LSD ingenomen. Mijn relatie met LSD gaat ook lang terug, naar de leeftijd van 13 jaar om precies te zijn. Ik moet zeggen dat LSD een redder in nood is, zonder overdrijving. Het meest waardevolle dat ik constant van deze ‘teacher’ heb opgedaan, is duidelijkheid. Als tiener noemde ik het mijn realitycheck, vooral als ik van de gelukkige high af zou komen. Duidelijkheid was voor mij van onschatbare waarde in mijn chaotische jeugd. Veel van mijn beslissingen, aanwijzingen en omleidingen werden geholpen door mijn trips tijdens LSD. Deze reis was niet anders.

Krachtige drug

Toen me werd gevraagd of ik wilde trippen, werd ik eraan herinnerd dat LSD een krachtige drug is, dus ik nam even de tijd om na te denken. Er was enige tijd verstreken sinds mijn laatste avontuur en we zaten in een zeer openbare omgeving met veel mensen in de buurt, wat altijd speciale aandacht verdient. Ik voelde me aangetrokken om aan de reis te beginnen en antwoordde: Ja.

Met mijn drie overgebleven sigaretten nog in hun verpakking, begon ik de effecten van de LSD te voelen. Toen de lichamelijke gewaarwordingen over me heen kwamen, begroette ik mijn oude vriend met warme vertrouwdheid en een grote glimlach. Struikelen tussen dimensies in openbare ruimtes is altijd een interessante ervaring.

Ik had nog nooit geprobeerd te stoppen met roken tijdens het trippen en wist niet precies wat ik kon verwachten. Na een korte tijd in mijn reis, veroorzaakten mijn zenuwsynapsen een verlangen naar nicotine rond dezelfde tijd dat een vriend me om een ​​sigaret vroeg. Ik bood aan er een met haar te delen. Bij de eerste inademing vulde de vertrouwde rook mijn longen. De ervaring was meer uitgesproken dan de gebruikelijke hersenloze gewoonte die ik gewend was. De zenuwreactie die het verlangen veroorzaakte, was verdoofd, maar bij elke nieuwe inademing werd mijn lichaamsreactie intenser. Ik heb afgezien van mezelf onder druk te zetten om niet te roken, iets dat traditioneel tot meer roken had geleid. 

Intense rookervaring

Oké, terug naar dansen en het kijken naar artiesten op het podium, praten met vrienden, kijken naar de droomachtige dans met het ritme van de muziek langs de muren en in de gezichten van de mensen om me heen.

Over het algemeen rookte ik elke 30 minuten een sigaret, afhankelijk van de omgeving. De tijd tussen mijn onbedwingbare trek was op zijn minst verdrievoudigd. Dit is natuurlijk een ruwe schatting, omdat de tijd tijdens een psychedelische trip aardig vervormd is. Bij het volgende afvuren van mijn zenuwsynapsen had ik er geen belang bij om een ​​hele sigaret in mijn eentje te roken. Ik zocht een collega-roker om mee te roken.

De ervaring was krachtiger dan de vorige. Ik voelde de real-time impact van het roken van tabak in mijn lichaam. Het harde gevoel in mijn mond en longen was intenser. Mijn keel voelde meteen opgezwollen aan. Ik voelde mijn neusholtes gevuld worden met slijm wat vervolgens door mijn keel druppelde. Mijn longen doen pijn. Ik voelde me bekneld. Mijn adem was oppervlakkig en kort. Lucht stroomde niet vrij door mijn lichaam. De sigaret smaakte afschuwelijk; meer dan ik in de eerste paar trekjes kan proeven na minstens 3 weken rookvrij zijn, een ervaring die genoeg zou moeten zijn om iedereen te inspireren om niet-roker te zijn. (Ik ben altijd gefascineerd door hoe snel ons lichaam zich aanpast, zelfs aan dingen die ongezond zijn.) Door LSD kon ik in realtime voelen wat er in de cellen van mijn lichaam gebeurde en het was behoorlijk verontrustend.

Vals gevoel van veiligheid

De waarde van deze onmiddellijke feedback kan niet worden onderschat. We voelen over het algemeen niet veel van het misbruik dat we ons lichaam aandoen totdat we veel ouder zijn. Rooktabak is een belangrijke doodsoorzaak in Amerika, hoewel het begin van long- en hartaandoeningen meestal pas op latere leeftijd optreedt, soms zelfs nadat iemand een aantal jaren met roken is gestopt. Dit maakte het voor mij gemakkelijker om de invloed van een langzame, pijnlijke dood door het roken van sigaretten te ontkennen; gemakkelijker de hoest te negeren en verkoudheid die later het gevolg is van een chronische, zware nicotineverslaving. Ik ben gezond en jong. Ik ben onoverwinnelijk. Ik kon mezelf niet langer voor de gek houden in dit valse gevoel van veiligheid.

Mijn wens om een ​​laatste keer afscheid te nemen van sigaretten voelde dichter dan ooit. Veel van mijn pogingen om te stoppen, omvatten de filosofie van één dag tegelijk. Het leek altijd zo lang en veroorzaakte een lichte paniek, zelfs een klein emotioneel berouw. Tabak was in mijn turbulente tienerjaren een bron van kracht geweest. Ik vond de tabaksplant een krachtige bondgenoot, een trefzekere manier om te stoppen met huilen, en een verbinding met mijn droom van volwassenheid en onafhankelijkheid.

Weer even terug naar het dansen, muziek, genieten van het gezelschap van vrienden en nadenken over mijn verslaving en relatie met mijn lichaam

De allerlaatste sigaret

Na tijd om na te denken en het gevoel van het roken van de twee vorige sigaretten een plekje te geven, was ik klaar om afscheid te nemen. Terwijl ik de overgebleven sigaret opstak, bedankte ik dat het mijn laatste was en voor alle positieve dingen die ik in de loop der jaren van de tabaksplant had opgedaan. Halverwege de sigaret stopte ik, die weer de speciale effecten en versterkte gevoelens had, met een gevoel van voltooiing en vrede.

Ik beschouw, zoals velen, LSD en andere ervaringen van psychedelica als het openen van deuren, perspectieven verbreden en het hart verwarmen. Door de deuren lopen en geleerde lessen integreren in ons leven is onze verantwoordelijkheid. LSD is een krachtige drug. Tijdens deze reis kon ik me aansluiten bij de rol die tabak in mijn leven had vervuld en die resolutie houdt in dat ik moet stoppen met roken en nieuwe manieren moet vinden om het leven te ervaren. Het belangrijkste verschil tussen deze ervaring en die van eerdere jaren, was de opzet. Ik anticipeerde meer op de realiteitscheck dan in mijn eerdere ervaringen. Op deze avond was het mijn bedoeling om mezelf te genezen van mijn verslaving. Ik kon me verbinden met de wortels van mijn gewoonte, de kettingreactie van het terugkeren naar oude gewoonten in moeilijke tijden,

Er zijn inmiddels zes manen verstreken sinds die speciale hereniging met LSD en mijn afscheidsrook. Ik blijf een altijd dankbare niet-roker voor de duidelijkheid en verbindingen die LSD me opnieuw heeft gebracht en de verbetering van mijn vermogen om positieve verandering in mijn leven te creëren.

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.