opc_loader

Leeftijdcontrole

Om bij ons te winkelen dien je 18 jaar of ouder te zijn.

Dutch-smart houd zich aan de Nederlandse wet, houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont.

Ben je op de hoogte van de wet en ben je 18 jaar of ouder?

Jazeker! Nee, helaas...
Voor 16:00 besteld, morgen geleverd
Gratis achteraf betalen via Billink
Bezorgen wanneer het u uitkomt

Examenstress? De studeerpil zorgt voor meer focus en een betere concentratie

Examenstress? De studeerpil zorgt voor meer focus en een betere concentratie

De examens van het voortgezet onderwijs zijn momenteel in volle gang: de spannendste weken voor elke scholier. Naast scholieren zitten ook veel studenten dit weekend waarschijnlijk as we speak met hun neus in de boeken om zich voor te bereiden voor hun laatste tentamens van het jaar. Maar zoals je zelf misschien ook wel weet, is stressvrij studeren niet altijd vanzelfsprekend. Je leest soms tien keer hetzelfde stukje tekst en begrijpt er nóg niets van. En dan is de kans ook nog groot dat je constant wordt afgeleid door je smartphone, vrienden of familie... Wij hebben de oplossing: de zogenaamde Studeerpil.

Wat is een studeerpil?

Zit je ook soms de hele dag met je studieboeken voor je neus, zonder er ook maar iets van op te slaan? Dan is de studeerpil misschien wel wat voor jou. Deze razend populaire pil bevat een aantal wetenschappelijk bewezen ingrediënten die elke scholier of student net dat beetje extra concentratie, energie en uithoudingsvermogen geven om non-stop geconcentreerd en vol focus te kunnen studeren. Je kunt er informatie beter door opslaan, je geheugen wordt versterkt en ook je focus krijgt een boost zoals je misschien nog nooit eerder hebt gevoeld. Klinkt dit allemaal te mooi om waar te zijn? Laten we dan eens kijken naar de verschillende ingrediënten van de studeerpil om je uit te leggen waarom deze pil wel degelijk wonderen kan verrichten!

L-Theanine:

L-theanine is een natuurlijke rustgever. Het is een essentieel aminozuur dat onder andere wordt gevonden in groene thee en guayusa llex. Deze bouwsteen van het lichaam heeft een aantal bewezen voordelen. Zo vermindert het vermoeidheid, helpt het je beter presteren bij intellectuele uitdagingen, stimuleert het je concentratie en zorgt het ervoor dat je eenvoudiger inslaapt; cruciaal wanneer je de volgende dag weer fit moet studeren.

DMAE:

Zoek je een middel om je concentratie te verbeteren, dan is DMAE op zichzelf al een prima optie. Het komt van nature in geringe hoeveelheden in ons brein voor en het zorgt ervoor dat de neurotransmitter acetylcholine minder snel wordt afgebroken. Het resultaat is een betere concentratie, meer focus en het vermogen om afleidingen te negeren.

N-Acetyl-L-Tyrosine:

N-Acetyl L-Tyrosine is een zeer effectieve nootropic voor het stimuleren van de cognitieve functies. Het is vooral nuttig om de cognitieve prestaties te handhaven wanneer je enige vorm van stress ondervindt. Slaapgebrek en extreme stressoren zoals hitte en kou kunnen de catecholaminewaarden in je lichaam doen dalen, wat zorgt voor minder concentratie. L-Tyrosine en NALT herstellen dit om de ​​optimale hersenfuncties te behouden. Kortom: meer focus en een betere concentratie.

Cafeïne:

Cafeïne zorgt voor meer energie en helpt je beter te kunnen focussen. Daarnaast zorgt cafeïne voor een vermindering van de vermoeidheid. Enkele dagen geleden hebben we nog geschreven over waarom cafeïne zo effectief is in het boosten van je energie. Het is bijvoorbeeld bekend dat cafeïne de effecten van bepaalde neurotransmitters, zoals serotonine, dopamine en acetylcholine, versterkt. Van dopamine is weer bekend dat het concentratieniveaus beïnvloedt.

Rhodiola Rosea:

Als je geregeld stress of vermoeidheid ervaart, dan is Rhodiola Rosea een perfect middel om dit tegen te gaan. Het kruid ondersteunt het serotoninesysteem, waar ervoor zorgt dat je zowel lichamelijk als mentaal beter met stress kan omgaan en je alerter en wakkerder wordt. Het kruid wordt ook wel rozewortel genoemd en het werkt stimulerend bij vermoeidheid en juist kalmerend bij rusteloosheid. Het is een krachtige en beschermende antioxidant voor onze lichaamscellen, houdt de geest helder en stimuleert de focus.

CDP-Choline:

Citicoline (ook wel CDP-Choline) is een in de natuur voorkomend bestanddeel dat in elke cel van het lichaam wordt aangetroffen, maar het is vooral belangrijk voor uw hersenen. CDP-Choline wordt door de hersenen gebruikt om acetylcholine te verkrijgen. Dit stofje zorgt ervoor dat je je beter kunt concentreren en makkelijker informatie kunt terughalen uit je geheugen. Je hersencellen communiceren met elkaar via chemische stoffen in de hersenen die neurotransmitters worden genoemd. Citicoline verhoogt op zijn beurt de niveaus van verschillende belangrijke neurotransmitters waaronder acetylcholine en dopamine.

Mucuna Pruriens:

Een natuurlijke testoseroonbooster, antioxidant én humeurverbeteraar: dat is mucuna pruriens. Het mucana pruriens extract is afkomstig van de fluweelboom en is een natuurlijke bron van l-dopa. Het extract ondersteunt het dopaminesysteem, wat tot gevolg heeft dat je je beter kunt focussen en een beter humeur ervaart. Dankzij dezeaspecten bevordert Mucuna je concentratie, geheugen, leerprestatie en gemoedstoestand en maakt het je minder stressgevoelig.

Vitamine B6:

Vitamine B6 is belangrijk voor de stofwisseling, vooral voor de afbraak en opbouw van aminozuren. Het wordt voornamelijk gevonden in vlees, eieren, vis, graanproducten en tal van andere voedingsmiddelen. Vitamine B6 reguleert de werking van bepaalde hormonen en is nodig voor de groei, de bloedaanmaak en een goede werking van het immuunsysteem en het zenuwstelsel.

Vitamine D3:

Vitamine D3 wordt door het lichaam aangemaakt onder invloed van zonlicht. Maar aangezien de zon in Nederland weinig schijnt, is het handig om deze vitamine te supplementeren. Deze studeerpil bevat een perfecte dosis vitamine D3, die niet alleen goed is voor het immunstysteem, maar ook voor de hersenfunctie. Mensen met voldoende vitamine D in het bloed hebben minder vaak depressieve gevoelens en zijn actiever en gelukkiger: essentieel om goed te kunnen studeren.

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.