opc_loader
Voor 16:00 besteld, morgen geleverd
Gratis achteraf betalen via Billink
Bezorgen wanneer het u uitkomt

Last van een gebrek aan concentratie? Probeer deze focus-boosters!

studeren gebrek aan concentratie

Heb jij soms moeite om je te focussen en te concentreren? Dan is de kans groot dat dit het resultaat is van stress. Dit kan komen door een hoge werkdruk, te weinig slaap, privéproblemen, lichamelijke klachten en ga zo maar door. Omdat jij als Dutch-Smarter wel van een feestje houd, is het best mogelijk dat je soms wat wilde (nacht)leven je overdag opbreekt. Een gebrek aan concentratie is een veel voorkomend probleem dat op elke leeftijd kan voorkomen en het is zeker tijdens belangrijke werkdagen of gelegenheden vervelend om te ervaren. Gelukkig hebben we op Dutch-Smart dé oplossing. Wist je namelijk dat er een aantal middelen en kruiden zijn die specifiek worden gebruikt om je focus en concentratie te boosten? In dit artikel nemen we een kijkje naar 5 van de beste concentratie-verbeterende producten in ons assortiment. Laten we eens kijken...

Wil je al onze concentratie middelen bekijken? Klik dan hier.

Wil je direct het product bekijken? Klik dan op de afbeelding!

Gotu Kola

We gaan meteen van start met een zeer potent concentratiekruid. Mocht je Gota Kula al eens voorbij hebben zien komen op Dutch-Smart, dan is het je misschien opgevallen dat deze zowel in de categorieën concentratiekruiden als energiekruiden te vinden is. Dat komt omdat dit kruid, dat in de traditionele Chinese Geneeskunde ook wel bekend staat als fo ti tien, al vele jaren lang gebruikt wordt om de hersenen te revatiliseren én energie te geven. Gotu Kola wordt voor tal van gezondheidsredenen gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan het bestrijden van bepaalde huidaandoeningen en vermoeidheid, maar bij mannen zou het kruid zelfs afrodiserend kunnen werken. Dat houdt eigenlijk simpelweg in dat je libido er een flinke oppepper van krijgt. Toch is er één voornaamste reden waarom gotu kola zo populair is: het kruid zou namelijk de aandachtsspanne en het concentratievermogen laten toenemen wanneer het genuttigd wordt in bijvoorbeeld een thee. Perfect dus als je met het verkeerde been uit bed bent gestapt en net dat beetje energie mist om lekker je dag van start te laten gaan!

FLVX Capsules

Wil je binnen 30 minuten meer focus? Zoek niet verder! Deze FLVX capsules zijn speciaal ontworpen om mentale prestaties te verbeteren. Eerder deze week hadden we het al over zogenaamde nootropics, middelen die de werking van de hersenen zou verbeteren. Nou, deze FLVX capsules zitten bomvol nootropics! Een van de ingrediënten is bijvoorbeeld Alpha GPC, dit stofje helpt bij het leren en heeft een positief effect op het geheugen. Of wat dacht je van Huperzia Serrata? Dit kruid beïnvloed het cognitief functioneren en stelt je in staat beter te kunnen leren én laat je beter concentreren. Voeg daar cafeïne, L-Theanine, Rhodiola Rosea, Magnesium en een héle hoop Vitaminen aan toe, en je krijgt de geweldige mix die in deze capsules te vinden is. Het innemen van deze capsules is overigens super simpel: de aanbevolen dosis is 2 capsules per dag. De effecten zijn al binnen 30 minuten merkbaar en houden tot wel 4 á 5 uur aan.

Scuttellaria extract (skullcap)

Als je op zoek bent naar een krachtig kruid om je geheugen een flinke oppepper te geven, dan is het wellicht een idee om eens naar Scutellaria lateriflora te kijken. Dit kruid is beter bekend als skullcap, en wordt al vele jaren gebruikt voor een groot aantal gezondheidsvoordelen. Verschillende delen van de plant, zoals de wortels en bladeren, worden in de traditionele Chinese en Indiaanse geneeskunde gebruikt om verschillende aandoeningen te behandelen, variërend van diarree tot chronische pijn. Maar ook als concentratiebooster schijnt skullcap zijn werk goed te doen. Naast al deze voordelen is skullcap ook een geweldige ontspanner van de spieren. Het is dan ook niet gek dat skullcap in tal van kruidenmelanges wordt gestopt. Je kunt hier op Dutch Smart skullcap bijvoorbeeld kopen als puur gedroogd kruid, maar we hebben ook een skullcap preparaat met daarin niet alleen dit bijzondere kruid, maar ook andere nootropics zoals L-theanine.

De Studeerpil

Eerder hebben we het hier op Dutch Smart al uitgebreid gehad over de zogenaamde 'Studeerpil'. en niet alleen wij overigens: deze pil is in heel het land bekend als één van de meest potente 'smart drugs' die er worden aangeboden. Deze studeerpil is oorspronkelijk bedoeld om... jawel, beter te studeren. Toch heeft vrijwel iedereen die gedurende de dag goed na moet denken profijt van deze capsules. De studeerpil zit namelijk bomvol ingrediénten die het brein stimuleren en het concentratievermogen verbeteren. Een aantal van deze ingrediënten vonden we ook al in de FLVX capsules hierboven, zoals Cafeïne, Rhodiola en L-Theanine, maar deze studeerpil heeft ook een aantal zeer unieke kruiden. Eén daarvan is Mucuna Pruriens extract, een ander kruid dat wij ook los verkopen op Dutch smart. Dit extract ondersteunt het dopaminesysteem en zorgt voor een sterkere focus én een beter humeur. Een andere toevoeging is DMAE. Dit stofje zorgt ervoor dat de neurotransmitter acetylcholine minder snel wordt afgebroken. De praktische voordelen hiervan zijn dat je je beter kunt concentreren en het geheugen wordt verbeterd. klinkt goed!

Ginkgo biloba

Als je last hebt van geheugenproblemen of concentratieproblemen, dan is ginkgo biloba een geweldig kruid om eens uit te proberen. In tegenstelling tot enkele van de bovenstaande capsules of kruiden, werkt ginkgo op zijn best wanneer het gedurende een langere tijd wordt gebruikt. De heilzame effecten van het kruid zijn echter absoluut om over naar huis te schrijven. Veel van de gezondheidsvoordelen van ginkgo zijn te danken aan het hoge aantal antioxidanten, die de schadelijke effecten van vrije radicalen in het lichaam bestrijden. Maar dat is natuurlijk niet de reden dat we dit kruid in dit lijstje op hebben genomen. Ginkgo is namelijk óók in staat om je geheugen een flinke boost te geven. Meerdere studies hebben aangetoond dat ginkgo-extract je focus kan verbeteren en je concentratievermogen kan vergroten. En het is ook nog eens eenvoudig om te gebruiken: het droge kruid is perfect om een infusie van te maken! Het kruid kent wel enkele bijwerkingen, het is dus aan te raden eerst een arts te raadplegen voor je het gebruikt.

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.