opc_loader
Voor 16:00 besteld, morgen geleverd
Gratis achteraf betalen via Billink
Bezorgen wanneer het u uitkomt

Spirulina: het perfecte poeder voor krachtpatsers en #fitgirls

spirulina gezondheid

Hoe staat het met jouw goede voornemens? Ben je de eerste week van het nieuwe jaar volop in de sportschool te vinden geweest, maar laat je het nu alweer versloffen? Of ga jij er dit jaar écht eens goed en gezond tegenaan? In het laatste geval hebben we wat moois voor je: een speciaal poeder dat door velen wordt gezien als het meest gezonde supplement ter wereld… 

Denk jij bij superfoods aan #fitgirls die gevoelig zijn voor marketingtrucjes en de keukenkasten vol hebben staan met allerlei exotische zaden, die wonderen moeten doen voor de gezondheid? Snappen we helemaal, zo stonden wij er zelf ook lange tijd in. Maar niet alle superfood is onzin. Spirulina is bijvoorbeeld een product dat zich perfect leent voor de fanatieke sporter, omdat het voor 60 tot 70 procent uit eiwitten bestaat. Daarnaast zit spirulina bomvol met mineralen en vitaminen. Niet zonder reden dat zowel man als vrouw tegenwoordig al snel overstag is: spirulina is onmisbaar in het keukenkastje.

De origine van spirulina

Spirulina is een alg dat voortkomt in meren in Zuid-Amerika, Midden-Amerika en Afrika. Blauwgroene algen zijn een groep levensvormen die ongeveer 3,0 miljard jaar geleden op de aarde verschenen, en spirulina behoort tot deze groep. Spirulina heeft sindsdien tot op heden zonder veel evolutie overleefd en vertoont daarom nog steeds primitieve kenmerken, maar het is een bloeiende levensvorm met een extreem hoge vitaliteit. Sterker nog: het feit dat deze algen in staat zijn om in water opgeloste kooldioxide op te nemen heeft er ooit voor gezorgd dat er een ozonlaag is ontstaan. Je leest dit nu dus mede dankzij dit bijzondere alg!

We weten het, ‘blauwgroen alg’ klinkt niet meteen heel appetijtelijk, maar het alg zit bomvol ingrediënten die de menselijke gezondheid bevorderen. Denk bijvoorbeeld aan ijzer, calcium, chlorofyl, linolzuur, arachidonzuur en vitamine B12. Omdat het alg zoveel gezondheidsvoordelen met zich meebrengt, kun je je vast voorstellen dat bedrijven ermee aan de haal zijn gegaan. Tegenwoordig wordt spirulina daarom ook kunstmatig gekweekt in Amerika en Azië. Je hoeft dus niet de hele wereld over te vliegen en een duik nemen in de meren van Zuid-Amerika. Bij ons in de webshop vind je spirulina poeder die je aan je dieet toe kunt voegen. Geen moeite!

Eiwitten voor de sporter

Iedereen die zich ook maar een beetje heeft verdiept in kracht- of conditietraining, weet natuurlijk hoe belangrijk eiwitten zijn voor het opbouwen en herstellen van de spieren. Veel sportende mannen slaan dan ook maar al te graag hele bakken met proteïnepoeder in, om regelmatig een shake achterover te slaan. Omdat spirulina zo’n hoog eiwitgehalte kent, is de alg ideaal om aan je shake of bakje kwark toe te voegen. Binnen no time ga je van slungel naar beast. En dat allemaal dankzij deze superfood (ok, toegegeven, je moet er zelf ook wat werk voor over hebben). 

Volgens veel liefhebbers bevat spirulina zelfs het hoogste en meest gezonde eiwitgehalte van welk natuurlijk product dan ook! Ter vergelijking: In 100 gram kip vind je 27 gram en in tonijn 29 gram. En spirulina dus ruim 60 tot 70 gram. Het is daarnaast een van de weinige plantaardige voedingsmiddelen die als een “compleet eiwit” worden beschouwd, wat betekent dat het de aminozuren bevat die je lichaam nodig heeft maar niet zelf kan aanmaken. Perfect dus als toevoeging aan je voeding, maar je zou er ook je eigen capsules van kunnen maken.  

Andere gezondheidsvoordelen

Maar spirulina zou zich niet onderscheiden van de normale eiwitshakes, als het alg niet nóg meer gezondheidsvoordelen met zich meebracht. En dat doet het. In spirulina zitten bijvoorbeeld ook omega vetzuren, welke kunnen bijdragen aan de verlaging van je cholesterol. Het goedje is daarom ook heel geschikt voor mannen op leeftijd, die het risico op hart- en vaatziekten willen verlagen. Deze vetzuren vind je normaal gesproken in producten als vette vis, zoals zalm, haring, makreel of sardientjes. Vooral mensen die géén liefhebber zijn van die geurende ‘oceaanbeestjes’ kunnen dus ook gewoon kiezen voor spirulina - of natuurlijk voor onze omega 3 gel capsules

Ook verhoogt spirulina de weerstand op verschillende manieren. De antioxidanten in jouw lichaam zijn jouw persoonlijke leger, die je beschermen tegen indringers. De vitaminen in spirulina zorgen ervoor dat je minder snel ziek wordt en er wordt gezegd dat ze je tegen virussen beschermen. Onderzoekt toont daarnaast aan dat het regelmatig innemen van spirulina ervoor zorgt dat jouw lichaam meer witte bloedcellen aanmaakt. Ook deze zijn nodig om je te beschermen tegen externe indringers, zoals bacteriën die ziekten veroorzaken. 

Let wel op...

Er is ook een keerzijde aan al deze gezondheidsvoordelen: Bij een onderzoek in 2012 is bijvoorbeeld vastgesteld dat alle onderzochte spirulina-producten schadelijke hoeveelheden van het giftige microcystine bevatten, zeker als het langdurig wordt gebruikt. Ook kan spirulina in sommige gevallen ongunstige interacties hebben met verschillende medicijnen; met name medicijnen die het immuunsysteem onderdrukken en bloedverdunners. 

Wanneer het met mate én verstandig wordt gebruikt kan dit groene goedje dus bijdragen aan een gezonder en fitter lichaam, dat beter in staat is om je sportprestaties snel naar een hoger niveau te tillen. Geïnteresseerd? Bestel het groene goud dan in onze healthshop en probeer ’t uit. 

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.