opc_loader
Voor 16:00 besteld, morgen geleverd
Gratis achteraf betalen via Billink
Bezorgen wanneer het u uitkomt

Kan dit Indiase kruid je baardgroei bevorderen?

beard

Terwijl de ene man is gezegd met een volle vikingbaard, moet de andere het doen met een paar vlassige plukjes hier en daar. Behoor jij tot de laatste categorie? Wees gerust! Moeder natuur heeft namelijk alles uit de kast getrokken om ons te voorzien van alles wat we nodig hebben om gezond, gelukkig én met een volle baard door het leven te gaan. In dit artikel vertellen we je alles over het bijzondere kruid Ashwagandha, waarvan één van de effecten dus zelfs een bevorderde baardgroei zou kunnen zijn. Dat, en nog 9 andere effecten, komen hieronder aan bod!

Ashwagandha is in de kruidengeneeskunde beter bekend onder de naam Withania Somnifera, maar het wordt ook wel Indian Ginseng of Indian Winter Cherry genoemd. Het is een traditioneel Indiaas medicijn (Ayurveda) waarvan bekend is dat het wordt geassocieerd met mannelijke viriliteit en vitaliteit. Daarnaast wordt het gezien als een adaptogeen vanwege de vele anti-stress effecten die in het kruid aanwezig zijn. De struik groeit van nature in heel Afrika, het Middelandse Zeegebied, Zuid Azië en Mauritius. Dit zijn 10 van de meest bijzondere effecten Ashwagandha!

1. Ashwagandha laat je baard groeien!

Hoewel dit kruidensupplement relatief nieuw is in de Europese markt, wordt het al vele jaren in heel India gebruikt vanwege zijn helende krachten. Ashwagandha kan gunstig zijn voor de baardgroei omdat is aangetoond dat het testosteronniveaus verhoogt wanneer het regelmatig wordt ingenomen. Hoe meer testosteron je lichaam produceert, hoe sneller je gezichtshaar groeit. Deze baardgroeisupplementen kunnen ook nuttig zijn als je baard ongelijk groeit of zogenaamde ‘vlekken’ heeft.

2. Ashwagandha is een natuurlijk afrodisiacum

Dit magische kruid is niet alleen een krachtige libido-versterker bij mannen, het wordt ook voorgeschreven als een behandeling bij erectiestoornissen. Gebruik ashwagandha echter alleen voor dergelijke doeleinden na overleg met je arts. Ashwagandha is tevens in staat de kwaliteit van het sperma te verbeteren. Een onderzoek uit 2010 toonde aan dat Indiase ginseng de mobiliteit van sperma en het aantal zaadcellen aanzienlijk verhoogde. 

3. Ashwagandha laat je heerlijk slapen

 Een onderzoek uit 2017, uitgevoerd door het International Institute for Integrative Sleep Medicine aan de Universiteit van Tsukuba in Japan, identificeerde triethyleenglycol als de slaapinducerende actieve stof in ashwagandha-bladeren. Deze bevinding toonde in wezen aan dat ashwagandha kon worden gebruikt om problemen als slapeloosheid tegen te gaan. 

4. Ashwagandha laat stress verdwijnen

Een druk leven kan zijn tol eisen, met stress en soms zelfs ziekten als gevolg. Ashwagandha is een zogenaamde adaptogeen.  En hoewel de actieve stof die verantwoordelijk is voor de antistressactiviteit van ashwagandha nog moet worden ontdekt, hebben studies met succes zijn positieve effecten op stress al laten zien.

5. Ashwagandha kan cholesterol verlagen

In een onderzoek bij ratten was Ashwagandha in staat om cholesterol met meer dan 53% te verlagen. Dit betekent dat het ook een positief effect kan hebben op de cardiovasculaire gezondheid, waarschijnlijk ook bij mensen. Een latere studie - wél uitgevoerd op mensen - toonden ook een significante daling (10%) van cholesterol na gebruik van ashwagandha. 

6. Ashwagandha kan onze hersenen versterken

Verschillende onderzoeken suggereren dat het een positieve invloed kan hebben op de hersenfuncties. Tijdens een 8 weken durende studie bij 50 volwassenen resulteerde dagelijkse suppletie van 300 mg ashwagandha in verbeterd geheugen, aandacht en prestaties. Mocht je dus regelmatig last hebben van concentratieproblemen, dan zou Ashwagandha misschien wel de oplossing kunnen zijn!

7. Ashwagandha remt ontstekingen

Ashwagandha staat bekend om zijn formidabele ontstekingsremmende eigenschappen en kan worden gebruikt om symptomen van reuma en artritis te bestrijden. Volgens een studie wekte ashwagandha-extract een soortgelijke ontstekingsremmende activiteit op als hydrocortison bij albinoratten. Voor hetzelfde doel zou het mogelijk bij mensen kunnen worden gebruikt.

8. Ashwagandha vergroot je spierkracht

Onderzoek heeft aangetoond dat ashwagandha de lichaamssamenstelling kan verbeteren en kracht kan vergroten. In een onderzoek om een ​​veilige en effectieve dosering voor ashwagandha te bepalen, kregen gezonde mannen die 750-1250 mg per dag verpulverde ashwagandha-wortel. Zij merkten na 30 dagen toegenomen spierkracht. In een andere studie hadden degenen die ashwagandha namen aanzienlijk grotere winst in spierkracht en -grootte.

9. Ashwagandha kan de bloedsuikerspiegel verlagen

In verschillende onderzoeken is aangetoond dat ashwagandha de bloedsuikerspiegel verlaagt. Insulinegevoeligheid zou bijvoorbeeld verbeteren, maar andere onderzoeken toonden weer aan dat het kruid het vermogen had om de bloedsuikerspiegel te verlagen bij zowel gezonde mensen als mensen met diabetes. 

10. Ashwagandha stimuleert de productie van collageen

Last van huidproblemen? Dan kan Ashwagandha helpen. Sommige van de steroïde verbindingen in ashwagandha kunnen de oestrogeenspiegels in het lichaam verhogen. Oestrogeen en zijn voorloper DHEA helpen bij het handhaven van de jeugdige soepelheid van de huid door de aanmaak van collageen en de natuurlijke oliën van de huid te activeren. Het resultaat: een gezonde, mooie huid!

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.