opc_loader

Leeftijdcontrole

Om bij ons te winkelen dien je 18 jaar of ouder te zijn.

Dutch-smart houd zich aan de Nederlandse wet, houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont.

Ben je op de hoogte van de wet en ben je 18 jaar of ouder?

Jazeker! Nee, helaas...
. Voor 16:00 besteld, vandaag verzonden
. Veilig betalen via uw eigen bank
. Bezorgen wanneer het u uitkomt

De bijzondere gezondheidsvoordelen van mescaline-cactussen

san pedro

Eén van de meest populaire producten van Dutch Smart zijn onze psychedelische cactussen, door sommigen ook wel ‘tripcactussen’ genoemd. Met name peyote (afkomstig uit Mexico) en de San Pedro-cactus (afkomstig uit Peru) zijn enorm geliefd, maar ook Peruvian Torch en Bolivian Torch zijn in trek. Mocht je weleens zo’n mescaline-bevattende cactus genuttigd hebben, dan hoeven we je waarschijnlijk niet meer te overtuigen van zijn effecten. In dit artikel nemen we een kijkje naar 5 bijzondere effecten en gezondheidsvoordelen van deze bijzondere psychedelica die je misschien nog níet kende. 

Historici en archeologen bevestigen dat 'psychedelische cactussen' al duizenden jaren door inheemse Amerikanen worden gebruikt als onderdeel van religieuze ceremonies. Het was echter pas in 1897 dat de Duitse wetenschapper Karl Heffter het actieve ingrediënt in de cactussen wist te identificeren. Deze verbinding, beter bekend als mescaline, zorgt voor visuele hallucinaties, verandering van bewustzijnstoestanden en tal van andere effecten en bijwerkingen. 

Mescaline maakt je gelukkiger

Een veelvoorkomende reden dat mensen zich wenden tot psychedelica, is dat de ‘echte wereld’ niet bepaald is wat ze ervan hadden verwacht. Onderzoekers hebben verbanden gevonden tussen het gebruik van mescaline en het helpen van patiënten die lijden aan depressies. Mescaline werkt op onze serotonine-receptoren. Deze neurotransmitter is verantwoordelijk voor een flink aantal van onze gevoelens, stemming, perceptie en de mate waarop we ons gelukkig voelen. Er is beperkt onderzoek gedaan naar de mogelijk medische toepassingen van mescaline, maar de wetenschap lijkt zich er steeds meer op te focussen. 

Mescaline kan alcoholisten helpen

Drink je net even een biertje per dag teveel? Dan zou mescaline je misschien wel kunnen helpen om van een alcoholprobleem af te komen. Dr. John Halpern van de Harvard MEdical School besturdeerde enkele jaren lang het gebruik van de mescaline-bevattende peyote. Hij ontdekte dat de cactus alcoholisme en drugsgebruik onder de gebruikers wist te verminderen. Tegelijkertijd concludeerde Halpern dat peyote-ceremonies een belangrijk element zijn voor een effectief gebruik van het medicijn. Zijn studiegroep bestond dan ook voornamelijk uit inheemse indianen. 

Mescaline maakt ons ‘groener’

Scheid jij je afval en gooi je niet zomaar je afval op de grond? Goed bezig! Wil je echter nóg milieuvriendelijker door het leven gaan, dan is peyote of San Pedro misschien wel wat je nodig hebt. Een onderzoek uit 2017 wees uit dat proefpersonen geloofden dat deze medicijnen een groter gevoel van eenheid met de wereld om hen heen bevorderden en positief gedrag aanmoedigden. Kortom: psychedelische medicijnen zoals mescaline zou ons groener én milieuvriendelijker maken. En dat kan nooit kwaad, toch?

Mescaline geeft ons een kijkje in de spirituele wereld

De psychedelische verbinding mescaline wordt al vele jaren gebruikt om indianen en sjamanen toegang te geven tot spirituele ervaringen. Het medicijn staat dan ook bekend om het activeren van psychoactieve ervaringen en staten van diep inzicht. Gebruikers melden bijvoorbeeld vaak synesthesie, een gevoel wanneer een stimulus automatisch een andere reactie veroorzaakt. Denk aan het horen van een geluid wat de visualisatie van een kleur induceert. Het zijn vooral de spirituele effecten die peyote en andere mescaline-cactussen vandaag de dag zo populair maken. 

… En nog véél en véél meer!

In dit artikel hebben we er al een aantal benoemd, maar mescaline bevat een veel grotere lijst van kwaaltjes die de cactussen effectief zouden kunnen behandelen. Dr. Richard Evens Schultes schreef het boek ‘The Appeal Of Peyote, waarin hij de geneeskrachtige eigenschappen van de cactus bescrijft. De lijst met aandoeningen die effectief met Peyote worden behandeld, lijkt wel eindeloos. Denk hierbij aan artritis, congestie, hoofdpijn, kniepijn, vermoeidheid en daarnaast wordt het gebruikt als een tonicum voor een goede gezondheid. De Huichol-indianen gebruiken het tevens in microdoses om dorst en honger af te weren. 

Mocht je zelf ook eens een mescaline-trip willen ervaren, lees je dan van tevoren goed in! In onze kennisbank vertellen we meer over de specifieke cactussen die mescaline bevatten én over wat je kunt verwachten van zo’n psychedelische trip. 

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.