opc_loader

Leeftijdcontrole

Om bij ons te winkelen dien je 18 jaar of ouder te zijn.

Dutch-smart houd zich aan de Nederlandse wet, houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont.

Ben je op de hoogte van de wet en ben je 18 jaar of ouder?

Jazeker! Nee, helaas...
. Voor 16:00 besteld, morgen geleverd
. Veilig betalen via uw eigen bank
. Bezorgen wanneer het u uitkomt

Kratom voor sporters - dit is wat je moet weten

kratom sporters

Kratom, in de wetenschappelijke mond ook wel Mitragyna Speciosa genoemd, wordt door miljoenen mensen ter wereld gebruikt vanwege de bijzondere effecten. Het is vooral in Zuidoost-Azië enorm populair geworden doordat boeren op de bladeren begonnen te kauwen om energiek en productief te blijven tijdens hete zomerdagen. Inmiddels is kratom in veel verschillende soorten te krijgen en bieden ze allemaal verschillende effecten. Ook sporters lijken kratom helemaal gevonden te hebben. Waarom? Dat vertellen we je in dit artikel. 

Eitwitten - de bouwstenen van het lichaam

Denk je aan sporters, dan denk je waarschijnlijk aan je favoriete voetbalster, of misschien wel aan een krachtige atleet die in de sportschool een shake naar achteren gooit. Zo’n shake zit vaak boordevol eiwitten, ook wel de bouwstenen van het lichaam genoemd. En dat is niet voor niets. Eiwitten breken af ​​in aminozuren die helpen bij de vorming van spieren, en sterke spieren helpen je weer bij het snel, accuraat of explosief uitvoeren van je sport. 

Vaak worden deze eiwitten gecombineerd met een goede dosis koolhydraten. Die zorgen er weer voor dat je lichaam de nodige energie heeft om de sport uit te kunnen voeren. Want zonder energie kom je niet ver - het is precies de reden waarom ze bij de marathon vaak bananen uit staan te delen: die zitten vol koolhydraten (en dus energie). Gecombineerd met een intense training, doorzettingsvermogen en consistentie zul je binnen no-time resultaat zien. 

Kratom voor meer energie

En dit is waar kratom om de hoek komt kijken. Kratom is namelijk in staat om je energieniveau te stimuleren. Dat is precies hoe het gebruikt wordt door de inheemse bevolking van Zuidoost-Azië, en ook precies hoe sporters het vandaag de dag gebruiken. Zo gebruikten veel Aziaten het om simpelweg overdag actief en alert te blijven, maar gebruiken sporters het nu voor een flinke energieboost tijdens het joggen of ijzersmijten in de sportschool. 

Kratom is anno 2020 behoorlijk populair omdat sporters erbij zweren dat het een effectieve energiebooster is. Al snel sinds de introductie in de Westerse wereld begonnen mensen alle voordelen te erkennen die dit wonderbaarlijke kruid te bieden heeft. Mensen passen de voordelen van kratom toe om hun prestaties te verbeteren bij verschillende activiteiten, waaronder bodybuilding, krachttraining, voetbal, schaatsen, boksen en vele andere sporten. 

Nu steeds meer mensen dit aspect herkennen, zijn atleten, bodybuilders, gymnasten en trainers kratom in hun voordeel gaan gebruiken om beter te presteren. Als je kratom wilt gebruiken om je productiviteit in de sportschool te verhogen, dan is het wellicht een poging waard. Kratom zou net dat duwtje in de rug kunnen zijn die je nodig hebt om die extra herhaling eruit te pompen, of misschien wel dat duwtje om je van die bank af te krijgen. 

Hogere productiviteit

Kratom heeft zowel stimulerende en ontspannende effecten, afhankelijk van de dosis waarin het genomen wordt. Zware trainingen kunnen door het kruid dus potentieel minder vermoeiend zijn. Omdat kratom ook deel uitmaakt van de koffieplantfamilie, is het aanscherpen van het cognitief functioneren ook een ander voordeel dat kratom te bieden heeft. Het resultaat? Een hogere productiviteit. 

Als het in de juiste intervallen en dosering wordt ingenomen, kan kratom volgens vele gebruikers nuttig zijn voor verschillende soorten workouts zoals cardiotraining, uithoudingsoefeningen, aerobics, tillen, hardlopen en ga zo maar door. Wanneer je deze eigenschappen van kratom combineert met een inspannende training, zul je merken dat je langer kunt trainen en ook nog eens meer zin hebt om te trainen. Klinkt goed, nietwaar?

Welke dosering?

Wanneer je kratom gebruikt voor meer energie tijdens het sporten, moet je uiterst voorzichtig zijn met de dosering. Een te hoge dosering kan er al snel voor zorgen dat je je juist relaxed, rustig of zelfs verdoofd voelt. Om deze reden is het cruciaal om met een zeer kleine dosis te beginnen en deze langzaam te verhogen tot je het gewenste effect bereikt. 

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.