opc_loader

Leeftijdcontrole

Om bij ons te winkelen dien je 18 jaar of ouder te zijn.

Dutch-smart houd zich aan de Nederlandse wet, houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont.

Ben je op de hoogte van de wet en ben je 18 jaar of ouder?

Jazeker! Nee, helaas...
Voor 16:00 besteld, morgen geleverd
Gratis achteraf betalen via Billink
Bezorgen wanneer het u uitkomt

Van dit kruid uit de Golf van Mexico word je helemaal zen!

tot rust komen bay bean

Waar we twee weken geleden op Dutch-Smart nog veel aandacht hadden voor energiekruiden ten gunste van de Europese Week van de Sport, lees je deze week juist hoe je helemaal tot rust kunt komen. Dat vele sporten en bewegen kost nogal wat energie, dus willen we je graag helpen om ná al die activiteiten even met de beentjes omhoog te genieten. Na valeriaan en wierook hebben we vandaag dan ook een ander bijzonder kruid in de spotlights...

Bay Bean - de natuurlijke rustgever

Er zijn zoals je als bezoeker van Dutch-Smart weet tal van middeltjes om ervoor te zorgen dat je lekker kunt ontspannen. De natuur staat vol met natuurlijk rustgevers, waar onder andere ook het mooie kruid Bay Bean toe behoort. Dit kruid, ook wel bekend onder de naam Canavalia Maritima, helpt je optimaal te relaxen. 

Om dit kruid in zijn natuurlijke staat te vinden moeten we ons even naar Mexico en de Zuidelijke kant van Amerika begeven. De bladeren van deze plant hangen aan wijnstokken van wel een meter of 6 hoog. De bladeren vouwen zichzelf in het zonlicht en worden al eeuwenlang gebruikt voor hun rustgevende werking. Het is zelfs een plant die wordt gebruikt bij een heilig ritueel bij meerdere inheemse stammen. Maar ook buiten Mexico is dit een kruid dat sterk aan populariteit wint. Niet verwonderlijk, want met Canavalia Maritima kun je heel eenvoudig echt tot rust komen!

De rustgevende werking van Bay Bean

We vertellen geen geheimen als we denken dat het leven voor veel mensen te gejaagd is. Naast werk hebben we nog zoveel andere dingen te doen. Sporten, uitgaan, social media... Dit zijn allemaal goede drijfveren om maar door te blijven gaan, maar ze maken het er niet makkelijker op om even een momentje voor jezelf te nemen. Als je dan eindelijk een keer zo'n momentje hebt, dan is het goed om hier zo intensief mogelijk gebruik van te maken. 

Canavalia Maritima kan je hier dan goed bij helpen. Het kruid kun je bijvoorbeeld gebruiken in een heerlijke, ontspannende thee. Maar wist je dat je de bladeren ook kunt roken of zelfs verdampen? De werking is in beide gevallen hetzelfde: je zult je gelijk een stuk meer ontspannen voelen, zonder dat je er bang voor hoeft te zijn dat je last krijgt van bijwerkingen. 

Naast een rustgevend effect brengt dit kruid ook nog meerdere andere positieve effecten met zich mee. Je kunt dan onder andere denken aan de vele antioxidanten en mineralen die er in Canavalia Maritima terug te vinden zijn. De vele gezondheidsvoordelen maken van Bay Bean een geweldige natuurlijke rustgever die je zonder zorgen kunt gebruiken. 

Hoe is Bay Bean te gebruiken?

Er zijn verschillende manieren om de effecten van Canavalia Maritima te voelen. Traditioneel wordt Bay Bean in Zuid-Amerika en de Golfkust van Mexico gedronken als een infusie dat wordt gemaakt van de bladeren. De bladeren worden in dit geval in heet water geplaatst en vervolgens gezeefd. Wanneer Bay Bean wordt gerookt, dan zou je een net zo ‘heftig’ effect kunnen opmerken als wanneer je een sigaret zou roken. Zeker geen heftige plant dus, maar het zorgt wel voor een relaxed en gerust gevoel.

Heb jij dus ook wat meer ontspanning nodig? Merk je dat je behoorlijk gespannen bent en is het moeilijk om goed tot rust te komen? Dan zit je deze week op Dutch-Smart helemaal goed! Houd onze blog goed in de gaten, want er komen nog véél meer rustgevende kruiden je kant op. 

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.