opc_loader
Voor 16:00 besteld, morgen geleverd
Gratis achteraf betalen via Billink
Bezorgen wanneer het u uitkomt

Kruiden, extracten en tincturen: de effecten

Kruiden, extracten en tincturen: de effecten

Kruiden, extracten en tincturen: hoe sterk zijn de effecten?

Als je stimulerende middelen gaat gebruiken, kun je dat bij veel middelen op diverse manieren doen. Zo zijn er kruiden die je rookt of die je kunt verwerken in een thee, maar kun je ook extracten of tincturen gaan gebruiken. Maar wat is het verschil precies, en hoe sterk zijn de effecten per manier? Dat leggen we je in dit artikel graag even uit.

Kruiden

In onze herbshop vind je een groot aantal verschillende kruiden. Van ayahuasca tot salvia divinorum, van kratom tot rapé: ontdek de kruiden die bij je passen en die jou het gewenste effect geven. De meeste kruiden kun je op verschillende manieren binnenkrijgen: je kunt de kruiden bijvoorbeeld mengen met tabak om het vervolgens te roken, je kunt er thee van zetten of je kunt ze vapen.

Tincturen

Kruidentincturen lijken op extracten, maar zijn vloeibaar. Tincturen zijn vaak erg sterk, meestal nog krachtiger dan het oorspronkelijke kruid waarvan het gemaakt is. De werkzame stoffen zijn hiervoor gebruikt, waardoor je een sterk geconcentreerd middel krijgt dat snel effect geeft. Het grote voordeel van tinctuur is dat je het zo makkelijk kunt gebruiken. Je neemt een flesje tinctuur zo mee in je tas en je kunt de vloeistof mengen met je drankje. Omdat tinctuur meestal alcohol bevat, wordt het veel sneller in je bloed opgenomen dan wanneer je het op een andere manier zou innemen. Bovendien zijn tincturen zeer lang houdbaar als je het op een droge, donkere plek bewaart.

Extracten

Net als tincturen bevatten ook extracten veel meer van de werkzame stof. Je zult dus sneller een krachtiger effect ervaren. De meeste extracten komen in de vorm van poeders, die je in een kruidenthee kun drinken. Hoe je ze bereidt en hoeveel extract je precies moet gebruiken, dat verschilt echt per kruidsoort. Extracten kunnen ook in alcoholische dranken worden gebruikt, zoals in absint. Wanneer je ervoor kiest om tincturen of extracten te gebruiken in plaats van de normale kruiden, moet je goed op de dosering letten. Lees dus goed de gebruiksaanwijzing en/of bijsluiter voor je ermee begint!

Heb je vragen over het gebruik van kruiden, tincturen of extracten? Laat het ons dan even weten, via [email protected] of 085-7827555.

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.