opc_loader
Voor 16:00 besteld, morgen geleverd
Gratis achteraf betalen via Billink
Bezorgen wanneer het u uitkomt

Maak kennis met marihuanilla - het heerlijke cannabis-alternatief

cannabis vervanger

Als je op Dutch Smart aanwezig bent, dan is de kans groot dat we je geen kennis meer hoeven te laten maken met marihuana. Het THC-bevattende groene goedje is zo ongeveer cultureel erfgoed te noemen in ons koude kikkerlandje, maar dat geldt niet voor soortgelijke kruiden als bijvoorbeeld Leonurus sibiricus. In dit artikel nemen we je mee naar China, Mongolië en Siberië, waar deze zogenaamde ‘Little Marihuana’ of ‘Marihuanilla’ als geweldige cannabisvervanger wordt gebruikt.

Marihuanilla - de perfecte cannabisvervanger

De kruidachtige plant Leonurus sibiricus ken je misschien onder een andere naam, want in de loop der jaren heeft het kruid al flink wat namen toegeschreven gekregen. Een kleine selectie ervan is Siberian Motherworth, Marihuanilla, Little Marihuana, T’uei, Honeyweed, Marijuanillo, Ich-mau-thao en I-mu-isa. In feite gaat het hier gewoon allemaal om dezelfde bijzondere plant, wiens nickname niet voor niets gerelateerd is aan marihuana.

Siberisch moederblad komt oorspronkelijk uit Azië, inclusief Zuid-Siberië, China, Korea, Japan en Vietnam. Ongeveer 1000-500 voor Christus werd Leonurus sibiricus verwerkt in het oude Chinese ‘Book of Songs’ onder de naam T’uei. Het is echter onbekend wanneer de plant voor het eerst naar het westen werd gebracht en tevens sinds wanneer de plant voor het eerst werd gebruikt vanwege zijn bedwelmende en relaxende effecten. Inmiddels weten we dat er tal van plekken zijn waar Marihuanilla wordt gebruikt als een vervanging voor marihuana - een illegale plant in een groot deel van de wereld. In de traditionele Chinese geneeskunde werd het tevens gebruikt als een remedie voor vrouwelijke menstruatieproblemen.

In de Chinese geneeskunde worden voornamelijk de bladeren van Leonorus sibiricus gebruikt, omdat daar de hoogste concentratie actieve stoffen in zitten. Het kruid wordt er gebruikt om verlies van potentie bij mannen te voorkomen en om dus te helpen bij pijnlijke menstruatie bij vrouwen. Marihuanilla werd ook gebruikt om de bloedsomloop te bevorderen en stolling te voorkomen.

Narcotische en bedwelmende effecten

Leonurus sibiricus bevat een aantal alkaloïden, waaronder cycloleonurinine, leoheterine, leonurine, leosibiricine, leosiberine, leuronurine, prehispanolon, preleoheterine en stachydrine, maar welke precies verantwoordelijk zijn voor de narcotische en bedwelmende effecten van marihuanilla is niet bekend. De aanwezige leonurine - die ook wordt gevonden in wild dagga - wordt echter beschouwd als de belangrijkste actieve stof. Een aantal van deze aanwezige alkaloïden leveren daarnaast soortgelijke effecten op als Salvinorin A., de actieve stof in Salvia Divinorum. Toch rapporteren de meeste gebruikers van ‘kleine marihuana’ cannabis-achtige effecten.

De effecten van marihuanilla moeten beter onderzocht worden om écht te kunnen zeggen wat er nou precies zorgt voor die heerlijke high van het kruid. Eén ding is in ieder geval zeker: little marihuana zorgt voor een zeer aangename, ontspannen toestand. Marihuanilla veroorzaakt daarnaast vergelijkbare, maar mildere gevoelens van euforie als cannabis. Deze effecten kunnen tot wel twee uur worden gevoeld.

Marihuanilla gebruiken

De bladeren van marihuanilla kunnen op een aantal manieren worden genuttigd. Ze kunnen worden gerookt in een sigaret of pijp, maar er kan ook een thee van worden gezet. Consumptie van marihuanilla gerookt of in de vorm van een thee heeft een ontspannend effect. Het heeft een aangename smaak en zorgt voor een lichte high die je ook kent van marihuana. Marihuanilla wordt vaak geconsumeerd met andere kruiden met verschillende effecten. Zo wordt het vaak gemengd met Wild Dagga of Banisteriopsis caapi, maar ook een combinatie met marihuana zelf zorgt voor een geweldig effect.

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.