opc_loader
Voor 16:00 besteld, morgen geleverd
Gratis achteraf betalen via Billink
Bezorgen wanneer het u uitkomt

Ontdek de vele toepassingen van blauwe lotus!

blauwe lotus

Lotusbloemen zijn er in allerlei kleuren en het is typisch zo’n bloem waar je helemaal van opfleurt als je ze ziet. Vandaag gaan we het over specifiek één soort lotus hebben, namelijk de blauwe lotus: een bloem die door de geschiedenis voor een immens aantal doeleinden is gebruikt. Want geloof ons: de blauwe lotus is meer dan alleen mooi om naar te kijken! Benieuwd naar wat deze bijzondere bloem voor je zou kunnen betekenen? Lees dan snel verder!

Wat is een blauwe lotus?

Dat gaan we je natuurlijk precies vertellen! De blauwe lotus is een aromatische blauwe waterlelie die voorkomt in Egypte, Azië en Zuid-Afrika. De plant was drieduizend jaren geleden al geliefd bij de oude Egyptenaren, de Grieken en de Romeinen, vanwege de lustopwekkende en mild psychoactieve effecten. In deze culturen lieten de mensen de blaadjes enkele uren in wijn weken en werd de blauwe lotuswijn gedronken tijdens feesten. Ook had het middel de functie om tot een hoger bewustzijnsniveau te komen tijdens rituelen. Vandaag de dag profiteren nog steeds vele liefhebbers van de psychoactieve werking. 

Als we het hebben over de blauwe lotus, dan hebben we het in eerste instantie natuurlijk over de bloem zelf. Hier op Dutch-Smart verkopen we de heilige schoonheid in een aantal verschillende vormen. Zo verkopen we blauwe lotus zaadjes om zelf de bloemen te kweken, gedroogde blauwe lotus waar je bijvoorbeeld thee mee kunt zetten, krachtige blauwe lotus extracten, eenvoudig in te nemen blauwe lotus tincturen en zelfs blauwe lotus harsextract. Je leest het al: mocht je geïnteresseerd zijn in deze bloem, dan zit je hier helemaal goed. 

Ontspannende en spirituele toepassingen

Er zijn diverse effecten van de blauwe lotus te onderscheiden. Ten eerste kan je het middel gebruiken als afrodisiacum, aangezien het middel het gevoel van seksueel verlangen kan versterken. Met andere woorden: heb je last van een laag libido? Dan zou blauwe lotus misschien wel eens uitkomst kunnen bieden! Daarnaast kan het gebruik ook leiden tot euforie en een verdovend, ontspannen gevoel. Als je een grotere dosis neemt, kan het zelfs leiden tot een meditatieve gemoedstoestand en spirituele ervaringen. Het is uiteraard raadzaam om met een lage dosering te beginnen om in te schatten welk effect het middel bij jou heeft.

In ons land is het kweken en consumeren van de blauwe lotusbloem legaal, maar dat is niet het geval in diverse andere werelddelen. Lees in ieder geval altijd goed de instructies die horen bij het blauwe lotusproduct dat je bestelt. Uiteraard is het ook belangrijk om de aanbevolen dosis niet te overschrijden, want te hoge doses kunnen leiden tot een nerveus of rusteloos gevoel. Ook kan je nymphaea caerulea lang niet altijd in combinatie met andere supplementen of medicijnen gebruiken. Jezelf goed iinlezen is dus een must! 

Hernieuwde populariteit van de blauwe lotusbloem

Voor de Egyptenaren was de blauwe lotus een heilige bloem van de zon, die zich opende in de morgen en zich weer sloot bij het invallen van de schemering. Zonnegod Ra rees op uit de lotus en ging er aan het eind van de dag weer naar terug. De plant werd ook vaak op tempels afgebeeld. Maar niet alleen in de oudheid was de blauwe lotus populair, ook vandaag de dag groeit de vraag naar dit bijzondere kruid in een rap tempo. 

Om blauwe lotuskruid te consumeren kan je een kleine hoeveelheid gedroogde bladeren aan een fles wijn toevoegen of je kan er met heet water thee van trekken. We verkopen in onze smartshop ook een vloeibare variant die je inneemt onder je tong. De blauwe waterlelie wordt bovendien bij aromatherapie gebruikt voor de lekkere geur. Kortom: je kan er alle kanten mee op!

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.