opc_loader

Leeftijdcontrole

Om bij ons te winkelen dien je 18 jaar of ouder te zijn.

Dutch-smart houd zich aan de Nederlandse wet, houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont.

Ben je op de hoogte van de wet en ben je 18 jaar of ouder?

Jazeker! Nee, helaas...
Voor 16:00 besteld, morgen geleverd
Gratis achteraf betalen via Billink
Bezorgen wanneer het u uitkomt

Sinicuichi: een hallucinogeen, maar dan net even anders...

spiritueel kruid

Ben je op zoek naar visuele hallucinaties, dan hebben we in onze shop heel wat om uit te kiezen. Een portie magic truffels bijvoorbeeld, of misschien wel LSA-bevattende zaden. Of wat dacht je van het krachtige mescaline, dat aanwezig is in de peyote cactus? Kortom: keuze genoeg. Maar vandaag gaan we het hebben over een kruid dat het net even anders doet. Want waar de zojuist genoemde producten allemaal sterk werken op wat we zien, werkt de sinicuichi-bloem juist op wat we horen. Een auditief hallucinogeen, wordt het ook wel genoemd. Benieuwd geraakt? Lees dan snel verder!

Sini-watte?! 

Ja, de naam is nogal lastig uit te spreken - wij hebben hem ook niet verzonnen. Hoe dan ook: de Sinicuichi is een meerjarige kruidachtige struik die tot 3 meter hoog kan worden en een tot wel 6 meter in diameter beslaat. Het produceert kleine felgele bloemen met 6 bloemblaadjes. De bladeren zijn ovaal en hebben verschillende kleuren, die variëren van lichtgroen tot donkergroen. De plant is inheems in Midden-Amerika en gebieden als Mexico en Argentinië. 

Zo, genoeg vertelt over hoe de bloemen eruit zien en waar hij groeit. Laten we het eens gaan hebben over wat ze doen, da’s veel interessanter! Allereerst is het goed om te vertellen dat de bloem ook wel bekend staat als het ‘kruid van de geesten’. De plant werd door de sjamanistische Azteken gebruikt tijdens rituelen en ceremonies vanwege haar bijzondere werking. 

In het specifiek wordt de bloem gebruikt om in contact te komen met het goddelijke. De heilige plant is volgens hen doordrenkt met bovennatuurlijke krachten en is in staat oplossingen te bieden voor problemen uit het dagelijkse leven. Tegelijkertijd kunnen gebeurtenissen uit het verleden ‘opnieuw worden beleefd’. 

Wat doet het?

Alright, dus sjamanen uit Zuid-Amerika gebruik(t)en Sinicuichi om in contact te komen met het goddelijke. Maar wat doet het nou eigenlijk precies? Nou, om te beginnen is het goed om te weten hoe het kruid wordt genuttigd. Dit gebeurt in een soort van thee-infusie met dezelfde naam als de plant. 

Wanneer het kruid in kokend water wordt gestopt, komen er zo’n 16 verschillende alkaloïden vrij, met als voornaamste fenylalanine en vertine. Ter informatie: de structuur van deze verbinding is vergelijkbaar met dopamine en adrenaline. Het effect: ontspanning en rust. Volgens verschillende studies  produceert het consumeren van de sinicuichi-bloem ontspanning in het hele lichaam, verlaagt het de hartslag, verwijdt het de slagaderen en vermindert het de bloeddruk. 

Maar de meest interessante effecten? Die zijn net even wat ‘spiritueler’. Sinicuichi werkt namelijk mild hallucinerend, zowel visueel als auditief. In het kort ervaart de gebruiker een aantal bijzondere effecten, die zeker in combinatie met elkaar reden genoeg zijn om het als goddelijk te bestempelen. Dit zijn euforie, algehele ontspanning, auditieve hallucinaties en verbetering van het geheugen (al lijkt langdurig gebruik juist voor een verslechtering van het geheugen te zorgen). Vooral het geluid dat wordt ervaren lijkt compleet te veranderen. Alsof alles van ‘veraf’ wordt afgespeeld. Sommigen noemen het simpelweg slechthorendheid. 

Visuele en auditieve hallucinaties

Veel gebruikers van dit kruid rapporteren vergelijkbare effecten. Auditieve en visuele hallucinaties worden door bijna iedereen opgemerkt. Het zijn juist deze effecten die ervoor hebben gezorgd dat inheemse stammen in Zuid- en Midden-Amerika al vele honderden jaren gebruik maken van de plant. 

Dutch-Smart sprak met een regelmatige gebruiker van Sinicuichi. Hij vertelde ons over de meest bijzondere ervaring die hij met het kruid heeft gehad. “Binnen een half uur besefte ik dat mijn laatste sessie met het kruid compleet anders zou zijn dan de vorige. De eerste indicatie werd gegeven door een merkwaardige wijziging van de perceptie van kleuren, alsof de lege ruimte donkerder was dan normaal en objecten een lichte gloed uitstraalden.”

“En toen gebeurde het: voor het eerst ging de ‘zon’ voor me open. Alles baadde in een zachte, zonachtige gloed. Ik ging een donkere kamer binnen en zette een koptelefoon op met mijn favoriete muziek. Met mijn ogen dicht ervoer ik een euforie die alleen kan worden omschreven als overweldigend, zeker sterk, zo niet sterker dan wat ik heb gevoeld met bijvoorbeeld kratom. Ik voelde de muziek, bijna alsof ik zelf een muzikale noot werd. Ongelooflijk!”, vertelt hij. “De intense euforie duurde slechts enkele minuten. Ik keerde na ongeveer twee uur terug naar mijn normale ik. Alles wat resteerde was complete ontspanning”. 

Hoe gebruik je Sinicuichi?

Wil je dezelfde effecten ervaren als deze (en vele andere) ervaringdsdeskundigen? Dat kan! 10 gram is al genoeg om er thee van te maken. Vermeng dit met 3 koppen water en laat het een tijdje koken of zet het een dag in de zon. Daarna is het klaar om te drinken. Proost!

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.