opc_loader
Voor 16:00 besteld, morgen geleverd
Gratis achteraf betalen via Billink
Bezorgen wanneer het u uitkomt

Stimuleer je hersenen met deze krachtige fluweelboon!

Stimuleer je hersenen met deze krachtige fluweelboon!

Ben je toe aan een natuurlijk gezondheidskruid waar je je niet alleen lekker van gaat voelen, maar waar je ook nog eens een ongekend hoog libido van krijgt? Mucuna Pruriens is wat je zoekt! Mucuna is een tropische peulvrucht die in Nederland ook wel als de fluweelboon bekend is. In de kruidengeneeskunde en Ayurveda wordt Mucuna al duizenden jaren gebruikt als een remedie tegen mannelijke onvruchtbaarheid, zenuwaandoeningen, parkinson en als afrodisiacum. Al sinds de oudheid wordt mucuna pruriens gebruikt als een lustopwekkend middel - en ook vandaag de dag wordt het kruid steeds populairder onder personen die een natuurlijk middel zoeken om hun libido mee te boosten.

Mucuna bonen worden ook wel ‘magische fluwelen bonen’ genoemd. Veel onderzoekers koppelen deze naam aan het vermogen van mucuna om een breed scala aan ernstige hersenziekte te verbeteren. Sommige gebruikers van mucuna zeggen ook lustopwekkende eigenschappen te ervaren, terwijl anderen er weer milde, relaxerende en stimulerende effecten van krijgen. Deze bijzondere bonen zijn daarnaast rijk aan eiwitten, koolhydraten, vetten, vezels en mineralen. In de meeste gevallen wordt er zo’n 500 tot 700 mg Pruriens in thee verwerkt om de effecten ervan te ervaren.

Tonicum voor het brein

Mucuna pruriens heeft een diepgaand balancerend en herstellend effect op het gehele zenuwstelsel. De eigenschappen van de zaden hebben veel invloed op het zenuwstelsel en geven kracht aan verzwakte delen van het lichaam. Daarnaast zouden de zaden volgens onderzoeken het intellect kunnen versterken. In het kort worden Mucuna Pruriens-zaden beschouwd als een tonicum voor de neuronen. Ze werken energiek, revitaliserend en voedend. Het kruid kan het effect van stress minimaliseren en tegelijkertijd het natuurlijke fysieke evenwicht en een goed lichaamsgewicht in stand houden.

Mucuna Pruriens, ook bekend als ‘Kapikachhu’, wordt op grote schaal geconsumeerd als een integraal onderdeel van het dagelijks leven door inheemse volkeren over de hele wereld. In Midden-Amerika is het tot op de dag van vandaag nog steeds een vervanger van koffie, terwijl het in bepaalde delen van Guatemala behoort tot één van de voornaamste voedingsbronnen.

Levenskracht

Mucuna Pruriens wordt in de traditionele Chinese geneeskunde als een jing-verhogend kruid gezien. ‘Jing’ staat in de Chinese wereld gelijk aan levenskracht. Precies om die reden is het in diverse inheemse stammen een zeer gewaardeerd kruid. Onderzoekers van de Chhatrapati Medical University in India vonden dat Kapikachhu de normale functie van het mannelijke voortplantingssysteem ondersteunt. Het kruid staat erom bekend dat het het normale niveaus van mannelijke vruchtbaarheid ondersteunt, het libido verhoogt en het aantal zaadcellen in het mannelijk lichaam laat toenemen.

De libido-verhogende effecte van het kruid worden veroorzaakt door de hoge niveaus van L-dopa, een aminozuur dat in dopamine wordt omgezet. Dopamine is een essentieel onderdeel van het lichaam en zorgt voor het effectief functioneren van het brein en zorgt er tevens voor dat je je gelukkig voelt. De verhoogde dopamine niveaus optimaliseren de productie van andere hormonen, zoals bijvoorbeeld testosteron, wat leidt tot een verhoogde libido en verbeterde seksuele prestaties bij zowel mannen als vrouwen.

Mucuna Pruriens is bijzonder gunstig voor de gezondheid van de hersenen. Één van de primaire verbindingen in het kruid, L-Dopa, is een voorloper van dopamine, adrenaline en noradrenaline. Dopamine wordt meestal geassocieerd met plezier. L-dopa wordt in de hersenen gesynthetiseerd tot dopamine en wordt vaak gebruikt als behandeling bij de ziekte van Parkinson. Het bijzondere kruid wordt zelfs al vele jaren lang gebruikt in de traditionele Ayurvedische Indiase geneeskunde voor parkinson. Uit diverse studies bleek dat patiënten met Parkinson positieve effecten rapporteerden tijdens het gebruik van dit kruid. Door het verhogen van lage dopaminegehalten kan dit kruid daarnaast een positief effect hebben op een aantal andere aspecten van het leven, waaronder motivatie, aandachtsspanne, het vermogen tot ontspannen en het algemeen geestelijk welzijn.

Mucuna Pruriens als afrodisiacum

Naast een boost in de algemene gezondheid staat mucuna pruriens er dus ook om bekend het libido te verhogen. Dit kruid is dan ook volgens velen een geweldig afrodisiacum. Zo hebben studies bevestigd dat mucuna de seksuele activiteit kan laten toenemen, evenals het testosteronniveau van mannen. Eén onderzoek toonde aan dat gebruikers een verhoogd seksueel verlangen hadden hadden dan niet-gebruikers. Met andere woorden: mucuna-gebruikers lusten er wel pap van!

5-MeO-DMT

Mocht je denken dat het hierbij blijft: think again! Mucuna Pruriens bevat namelijk niet alleen het potente L-Dopa. Het kruid bevat nog een aantal interessante bestanddelen, waaronder 5-HTP, nicotine, N-DMT, bufotenine en zelfs 5-MeO-DMT. Laatstgenoemde is een zeer sterk - misschien wel het sterkste - psychedelisch middel. Het is echter aanwezig in zeer kleine hoeveelheden - minder dan bijvoorbeeld in Yopo-zaden - aanwezig. Toch wordt het kruid af en toe gebruikt om het DMT-bevattende brouwsel ayahuasca mee te maken.

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.