opc_loader
Voor 16:00 besteld, morgen geleverd
Gratis achteraf betalen via Billink
Bezorgen wanneer het u uitkomt

Welke soort kratom past bij jou?

Welke soort kratom past bij jou?

Welke soort kratom past bij jou?

Kratom is een boomsoort die vooral in Zuidoost-Azië voorkomt. De blaadjes ervan worden niet alleen recreatief, maar ook voor medicinale doeleinden gebruikt. Kratom wordt veel vergeleken met opium, omdat je er over het algemeen erg relaxed van wordt. Toch kan het effect weer anders zijn als je een keertje kiest voor een andere kratomsoort. Bij Dutch-Smart kunj e niet alleen terecht voor de bladeren zelf, maar bijvoorbeeld ook voor tincturen of extracten. Deze koop je voornamelijk als je de effecten sneller en sterker wil kunnen voelen. Maar dan rijst de belangrijke vraag: welke soort kies je dan eigenlijk? In dit artikel noemen we de soorten kratom en leggen we uit voor welke effecten je deze zou kunnen gebruiken.

De effecten

Kratom staat dus bekend om de (over het algemeen) ontspannende werking. Vandaar de vergelijking met opium. Bij hogere doseringen kan het zelfs zó ontspannend zijn, dat het lijkt alsof je in een droom zit. Hoe relaxter je omgeving en de sfeer, hoe sterker je dit gevoel ervaart.

In het assortiment van Dutch-Smart vind je verschillende soorten kratom. De namen hangen vooral samen met het land of de plek waar de kratom vandaan komt. We noemen er een aantal:

Bali: Bali kratom staat bij gebruikers bekend om het narcotische en zeer ontspannen effect, zeker bij hogere doseringen. In lagere doseringen zou het juist heel stimulerend werken.

Thai: de kratom die afkomstig is uit Thailand bezorgt je naar verluid het langst effect. Deze soort kratom heeft bovendien van de kratom soorten ook de sterkste verdovende eigenschappen. Thaise kratom wordt tegenwoordig niet langer in Thailand gekweekt, omdat het daar inmiddels op de lijst van verboden planten staat.

Maeng Da: dit is de sterkste soort kratom die je kunt krijgen, en afkomstig uit Thailand. Gebruikers van deze soort beschrijven ‘m als het type met de minst euforische uitwerking, maar wel heel stimulerend. Het effect van deze kratom houdt volgens hen over het algemeen niet erg lang aan.

Rode, groene of witte kratom

Je kunt kratom niet alleen onderverdelen per afkomst, maar je kunt ook de kleuren van elkaar onderscheiden. Je zult het ook zien in onze webshop, waar je terechtkunt voor rode, groene en witte kratom. Deze verdeling heeft te maken met de kleur van de steel en de nerven (stem and vein) die het blad heeft. Het verschil is niet altijd goed te zien, en het hangt vooral ook af van de locatie van de boom, de leeftijd en andere omstandigheden. Bij het vermalen van kratom bladeren haal je over het algemeen de steel en de nerven weg.

Rode Kratom is de meest beschikbare soort kratom op de markt, deze verkoopt bovendien ook het beste. De red vein bladeren (mits je die van een betrouwbare shop koopt uiteraard!) zijn heel geschikt voor beginners. Sommige rode kratom strains hebben een verdovend effect, terwijl je andere types een uitgelaten effect op je hebben. De effecten zijn vooral afhankelijk van de dosering. Over het algemeen worden de rode soorten gebruikt om rust en kalmte te brengen.

De white vein kratom staat vooral bekend als stimulerend, en draagt vaak bij aan een positieve stemming. De groene kratom soorten zijn vaak wat subtieler dan de rode of witte soorten. Deze kun je dan ook goed mixen met rood of wit, om de effecten wat te temperen.

Welke soort kies je?

Welke soort kratom je kiest, hangt van een aantal factoren af. Het heeft bijvoorbeeld te maken met de situatie waarin je je bevindt, en wat je persoonlijke voorkeuren zijn. Binnen dezelfde kleursoort kan het best moeilijk zijn om te bepalen welk type het beste bij je past, omdat je ook nog eens te maken hebt met verschillen in kwaliteit, oogstmethodes, klimaat etc. Niet alle rode kratom soorten hebben dezelfde eigenschappen, en dit geldt ook voor de andere kleuren en afkomsten. Bovendien ervaart iedereen de effecten anders, en kun je er dus niet van uitgaan dat de ervaringen van een ander bij jou hetzelfde zullen werken.

Heb je vragen over ons kratom assortiment? Neem dan gerust eens contact met ons op! Dit kan via [email protected] of via 085-7827555.

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.