opc_loader

Leeftijdcontrole

Om bij ons te winkelen dien je 18 jaar of ouder te zijn.

Dutch-smart houd zich aan de Nederlandse wet, houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont.

Ben je op de hoogte van de wet en ben je 18 jaar of ouder?

Jazeker! Nee, helaas...
Voor 16:00 besteld, morgen geleverd
Gratis achteraf betalen via Billink
Bezorgen wanneer het u uitkomt

Poeder supplementen

In deze categorie vind je verschillende poedersupplementen, als bijvoorbeeld: Cafeïne, Manitol en Inositol. Deze poedersupplementen zijn geweldig om in te nemen met je favoriete drank, of natuurlijk gewoon een glas water. Het fijne poeder zorgt ervoor dat de werkzame stoffen razendsnel worden geabsorbeerd door het lichaam, en de poedervorm zorgt er tevens voor dat het perfect geschikt is om zelf capsules van te maken. Zo kun je de dosis perfect op jezelf afstemmen.

Artikel 1 tot 3 (van de 3 artikelen). Resultaat:1
Artikel 1 tot 3 (van de 3 artikelen). Resultaat:1

De fijnste poeders - de krachtigste effecten

Voedingssupplementen hebben in de loop der jaren een flinke transformatie doorstaan. We zijn dan ook niet langer gelimiteerd door dikke, kalkachtige tabletten om een medicijn of kruidenformule te nuttigen. Zo zijn er tegenwoordig steeds meer varianten als vloeistoffen, gel caps, crèmes en dus ook fijne poeders beschikbaar. Wat echter niet vergeten moet worden, is dat enorm veel mensen moeite hebben met het inslikken van capsules en pillen. Een Amerikaans onderzoek wees bijvoorbeeld uit dat maar liefst 40% van de bevolking liever geen pillen slikte. Als jij ook liever geen pillen slikt, dan is een poeder een geweldig alternatief. 

Daarnaast worden poeders veel sneller opgenomen dan gel caps of andere pillen. Capsules zijn simpelweg niet gebouwd voor onmiddellijke resultaten. Ze zijn ontworpen om zich een weg door het systeem te banen voordat ze beginnen te worden opgenomen. Poedersupplementen hebben echter geen barrière. De enige barrière is je mond. Je voegt er water aan toe, drinkt het op en je lichaam begint het meteen te absorberen, wat tot snellere voordelen leidt. Wel moet rekening gehouden worden met een eventuele smaak: want waar een gelcap letterlijk nergens naar smaakt, kan een poeder wel in sommige gevallen een ‘smaak’ achterlaten. Uiteindelijk komt alles neer op je eigen voorkeur. 

Cafeïne, Inositol en Manitol

Zoals je hierboven kunt zien hebben we momenteel op Dutch Smart drie verschillende soorten poedersupplementen: Cafeïne, Inositol en Mannitol. Hieronder zullen we kort toelichten wat deze producten voor je gezondheid kunnen betekenen. 

Cafeïne ken je natuurlijk van je kopje koffie, je glas cola of je warme kop groene thee. Cafeïne komt van nature voor in alledaags eten en drinken, maar deze natuurlijke stimulans wordt ook toegevoegd aan prestatieverhogende producten, pijnstillers en speciale shampoos die zijn ontworpen om haarverlies te vertragen. Een van de grote voordelen van cafeïne is dat het de adenosine-receptoren in de hersenen blokkeert om zo je alertheid en focus te vergroten en tegelijkertijd vermoeidheid tegen te gaan. Daarnaast is cafeïne bijzonder populair onder topsporters om een ​​prestatievoordeel te geven. Meerdere studies hebben aangetoond dat cafeïne zowel spierkracht als kracht verbetert, vooral in het bovenlichaam. Het grootste effect zit hem echter in de pure energieboost die je van het middel krijgt. 

Inositol is minder bekend dan cafeïne, maar zeker niet minder effectief of belangrijk. Inositol is een koolhydraat dat in je lichaam wordt aangetroffen, maar ook in voedingsmiddelen en voedingssupplementen. Inositol speelt een rol in veel lichaamsprocessen. Zo kan het helpen bij het behandelen van specifieke medische aandoeningen, waaronder sommige angststoornissen en vruchtbaarheidsstoornissen. Onderzoekers hebben onderzocht of inositolsupplementen de symptomen kunnen verbeteren die gepaard gaan met aandoeningen die van invloed zijn op serotonine en de hersenen, waaronder angsten, paniek en PTSS. Een ander bekend effect van inositol is dat het kan helpen bij het verbeteren van de insulinegevoeligheid in het lichaam. 

Manitol is een natuurlijke zoetstof met 0,7 keer de zoetkracht van suiker. Naast zoetstof wordt manitol ook gebruikt als antiklontermiddel en vulstof in voedingsmiddelen. Manitol van McSmart is van de meest zuivere kwaliteit. Geen suiker, zetmeel, smaak- kleur- of geurstoffen toegevoegd. Mannitol is vooral gunstig voor de gezondheid van de nieren en dient tevens als niervasodilatator. Deze gunstige eigenschap helpt de bloedvaten in de nieren te verwijden, wat op zijn beurt de vaatweerstand vermindert, gladde spiercellen ontspant en de bloedstroom in de organen bevordert.