1. Home
  2. Salvia Divinorum
  3. Salvia Divinorum

Salvia Divinorum

Wat is Salvia Divinorum? Salvia Divinorum is een kruid dat wordt verkocht in de vorm van bladeren of extracten. Het is een goed te doseren middel dat je op diverse manieren kunt gebruiken. De effecten van dit kruid zijn voor iedereen anders, maar zijn meestal niet zo langdurig als bij een normale trip.

Hoe kun je Salvia Divinorum gebruiken?

Salvia Divinorum wordt in Mexico gezien als een heilig middel. Het werd vroeger gebruikt door medicijnmannen daar, vanwege de sterke hallucinaties die je kunt krijgen van het kruid. Je kunt Salvia Divinorum op verschillende manieren 

gebruiken. Welke manier je kiest, hangt af van de vorm die je hebt en het effect dat je wilt. Sommige mensen kiezen voor het pruimen: je rolt de bladeren dan samen tot een soort sigaar, waar je vervolgens op kauwt. Je kunt de bladeren ook roken, met behulp van een bong of pijp. Als je kiest voor roken, heb je over het algemeen minder bladeren nodig dan wanneer je gaat pruimen. Toch, als je Salvia Divinorum voor de eerste keer gebruikt, kan pruimen prettiger zijn. De trip komt dan langzamer op, houdt iets langer aan en verloopt iets rustiger. Wanneer je geen ervaring hebt met Salvia Divinorum, kun je het beste beginnen met het 5x extract. Anders kun je ook kiezen voor 10x, 15x, 20x, 30x of voor de extreme 40x.

Wel is het zo dat de effecten van Salvia Divinorum sterk kunnen variëren: soms voel je weinig, maar het kan ook zo zijn dat er kort na het roken ineens een heftige trip komt opzetten.

De effecten van Salvia Divinorum

Ga je (voor de eerste keer) het Salvia Divinorum extract tot je nemen, dan is het verstandig om met een aantal zaken rekening te houden. Zoals gezegd kunnen de effecten voor iedereen anders zijn. Wat jouw buurman voelt na het gebruiken van Salvia Divinorum, hoeft bij jou niet hetzelfde te zijn. Bovendien zijn de effecten van Salvia Divinorum niet zo langdurig als een normale trip. Hieronder een aantal voorbeelden van effecten die je zou kunnen krijgen als je het extract gebruikt:

  • Alles tweedimensionaal zien
  • Buiten het lichaam treden
  • Het ontmoeten van wezens
  • De ruimte en tijd op een hele andere manier ervaren
  • Het gevoel te hebben terug te reizen in de tijd
  • Een stoned gevoel
  • Levendige hallucinaties

Waar hou je rekening mee bij het gebruiken van Salvia Divinorum?

Als je Salvia Divinorum gaat gebruiken, kun je je dus behoorlijk anders voelen dan normaal. Daarom is het prettig dat er iemand bij je is als je het gaat gebruiken, iemand die het zelf niet gebruikt op dat moment. Het moet bovendien iemand zijn die je vertrouwt, dit geeft rust en geruststelling. Je moet er ook voor zorgen dat je je op een comfortabele plek bevindt, waar je lekker kunt zitten of liggen. Kortom: creëer voor jezelf omstandigheden waarbij jij je goed voelt.

Heb je vragen over Salvia Divinorum of het gebruik ervan? Neem dan gerust even contact met ons op! Wil je nóg meer lezen over Salvia Divinorum? Lees dan ook ons blogartikel.

Laatste update 5 april 2019

Vond je dit artikel nuttig?

Need Support?
Can’t find the answer you’re looking for? Don’t worry we’re here to help!
Contact Support