opc_loader

Leeftijdcontrole

Om bij ons te winkelen dien je 18 jaar of ouder te zijn.

Dutch-smart houd zich aan de Nederlandse wet, houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont.

Ben je op de hoogte van de wet en ben je 18 jaar of ouder?

Jazeker! Nee, helaas...
Voor 16:00 besteld, morgen geleverd
Gratis achteraf betalen via Billink
Bezorgen wanneer het u uitkomt

Betelnoot - Areca catechu - 50 gram

Artikelnr: ART000369
6,50

Vorm

  • poeder
  • heel

Betelnoot

De betelnoot heeft een opwekkend en stimulerend effect. De perceptie van tijd verandert en je kunt euforisch worden. Het is het zaad van de betelpalm, een palmboom die tot wel 20 meter hoog kan worden en bladeren heeft van 1 meter lang. Alhoewel er gezondheidsrisico’s aan het gebruik van betelnoot gelinkt zijn, is het een populair energie-opwekkend middel.

Betelnoot kauwen

Al vele honderden jaren lang wordt er gekauwd op betelnoten. Dit begon in de tropische regio’s van Zuid-Azië, maar de activiteit werd geleidelijk verspreid naar gemeenschappen in Madagaskar, Oost-Afrika en West-Indië. De noot is op zichzelf een mild psychoactief product en het wordt in veel volkeren gebruikt als een recreationele drug. Alhoewel de naam anders doet vermoeden, is de betelnoot overigens geen echte noot, maar eerder de zaad van een vrucht. Het wordt ook wel een areca-noot genoemd en het is een stimulerend medicijn.

Het kauwen op de betelnoot zorgt voor een flink stimulerend effect. In lage doses - die overigens als enige aan te raden zijn - produceert deze noot effecten die vergelijkbaar zijn met cafeïne en nicotine. Hogere doses zorgen voor cocaïne-achtige effecten, zoals een verhoogde hartslag, een hoge bloeddruk, verwijde pupillen, slapeloosheid en angst.

Euforische gevoelens

Maar waar betelnoot zijn grootste populariteit aan te danken heeft, is dat het nuttigen ervan voor heerlijke euforische gevoelens zorgt. Je voelt je er gelukkiger, energieker en alerter door. Niet gek dat ze in het Oosten zo verslaafd raakten aan dit middel! De betelnoot wordt vanwege zijn krachtige effecten vaak gecombineerd met andere psychoactieve kruiden zoals guarana of tabak om de effecten nog sterker te maken.

Gebruik

Meng een theelepeltje verpoederde betel door de koffie of neem het met water in. Het beste effect wordt overigens verkregen wanneer je er wat kalk aan toevoegt en er enige tijd op te kauwt. Gebruik echter nooit meer dan 3 gram per keer en maximaal 6 gram per dag.

Waarschuwing

Het regelmatig kauwen van betelnoot is zeer slecht voor het gebit en kleurt de tanden rood. Het verhoogt bovendien de kans op zweren en kanker in de mond, slokdarm en maag. Te hoge doseringen kunnen duizeligheid en diarree veroorzaken. Het effect is op lange termijn licht verslavend.
Beoordelingen (1)
Betelnoot - Areca catechu - 50 gram

(Maicel)
goed product,ik wordt er erg energiek van en krijg er een gelukkig gevoel van.prijs is verder niet te duur,dus goede prijs qualiteit verhouding.
Beoordeling: [5 van de 5 sterren]
Laatst bekeken items