opc_loader

Leeftijdcontrole

Om bij ons te winkelen dien je 18 jaar of ouder te zijn.

Dutch-smart houd zich aan de Nederlandse wet, houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont.

Ben je op de hoogte van de wet en ben je 18 jaar of ouder?

Jazeker! Nee, helaas...
Voor 16:00 besteld, morgen geleverd
Gratis achteraf betalen via Billink
Bezorgen wanneer het u uitkomt

Guayusa Ilex 25g - Bladeren

Artikelnr: ART001121
7,50

Guayusa Ilex 20g - Bladeren

Guayusa Ilex bladeren zijn in Europa sterk in opkomst maar de Guayusa plant komt oorspronkelijk uit Zuid-Amerika en in het bijzonder uit het Amazoneregenwoud. Guayusa is afkomstig van een van de drie cafeïnehoudende hulstbomen. De bladeren van de guayusa-boom worden gedroogd en als een soort koffie gebrouwen vanwege zijn vele stimulerende effecten.

Afkomst

De llex guayusa groeit voornamelijk in Ecuador, Peru en Colombia. Het is een gecultiveerde boom en kent een rijke geschiedenis. Traditioneel werden de bladeren het water gekookt om de stimulerende effecten in het water achter te laten. De Quechua-stam in Ecuador heeft een bijzonder verhaal over de groei van de boom in het land: hun voorouders kregen een visioen over een Guayusa-boom. Vervolgens hebben ze deze meegenomen naar hun dorp en sinds die tijd staat de plant daar bekend om visies in dromen op te wekken. Wellicht zou de plant lucide dromen stimuleren.

Guayusa is een cafeïne- en antioxidant-rijk blad uit het Amazonegebied dat gebruikt wordt als een uitstekend alternatief voor traditionele bronnen van cafeïne. Dankzij de unieke biologische samenstelling van cafeïne en polyfenolen zorgt het gebrouwen guayusa-blad voor een flinke boost van energie, mentale helderheid en focus zonder een uiteindelijke crash.

Polyfenolen

De polyfenolen in dit product zijn antioxidanten die het lichaam helpen beschermen tegen stress en andere kwalen. Ze zijn essentieel om gezond door het leven te gaan en de risico’s op ziekten te verminderen. Het wordt gezegd dat alleen rauwe cacaopoeder meer antioxidanten heeft dan gebrouwen guayusa. Dat zegt je wellicht hoe gezond deze bladeren in feite zijn! De bladeren bevatten namelijk 5 essentiële aminozuren en meer dan 300 antioxidanten.

Een andere aanwezige stof in llex guayusa bladeren is l’theanine. Deze stof is een type aminozuur dat de hersenen beschermt, herstelt en het lichaam laat ontspannen. Gecombineerd met cafeïne zorgt dit voor een energieboost zonder crash. Het is één van de grootste redenen dat dit blad tegenwoordig zo aan populariteit wint.

Veel mensen zien Guayusa wellicht meer als een theesoort, maar dat klopt niet. Thee is namelijk afkomstig van een enkele soort plant, de Camellia sinensis, die afkomstig is uit Zuidoost-Azië. Zowel zwarte, witte als groene thee is afkomstig van deze plant. Guayusa (Ilex guayusa) is een compleet andere soort plant die dus ook niet uit Azië komt, maar uit Zuid-Amerika.
Beoordelingen (1)
Guayusa Ilex 25g - Bladeren

De thee smaakt heel lekker, alleen jammer dat er niet wordt vermeld hoeveel je er moet van gebruiken.
Beoordeling: [3 van de 5 sterren]
Laatst bekeken items