opc_loader

Leeftijdcontrole

Om bij ons te winkelen dien je 18 jaar of ouder te zijn.

Dutch-smart houd zich aan de Nederlandse wet, houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont. 

Ben je op de hoogte van de wet en ben je 18 jaar of ouder? 

Jazeker! Nee, helaas...
Voor 16:00 besteld, morgen geleverd
Gratis achteraf betalen via Billink
Bezorgen wanneer het u uitkomt

Tongkat Ali - Eurycoma longifolia 25 gram

Artikelnr: ART000628
€ 9,70

Vorm

  • poeder
x

Tongkat Ali (Eurycoma longifolia)

 

Eurycoma longifolia is een kleine boom die voorkomt in Zuidoost-Azië, met name in Indonesië en Maleisië. Het staat bij de lokale bevolking onder meerdere namen bekend zoals bijvoorbeeld Pasak bumi, maar de meest gebruikelijke naam is Tongkat Ali. Dit betekent letterlijk 'staf van Ali' en geeft een duidelijk aanwijzing waar het voor gebruikt wordt.

Hoewel verschillende delen van de Eurycoma longifolia traditioneel voor diverse medicinale doeleinden benut worden, staat de plant voornamelijk bekend om de wortels (en extracten) die door mannen geconsumeerd worden om het libido te verbeteren en seksuele aandoeningen te behandelen, waaronder erectiestoornis. Sommige mensen noemen Tongkat Ali de 'Aziatische Viagra' vanwege de sterke verbetering van de seksuele prestaties en de seksdrift.

Testosteron boost

De werking van het afrodisiacum Tongkat Ali was lange tijd een mysterie, maar een recent onderzoek toont aan dat de wortel van de Eurycoma longifolia Jack indirect leidt tot een toename van het testosterongehalte.

Het hormoon testosteron is verantwoordelijk voor allerlei aspecten van het voortplantingssysteem en is een van de drijfveren achter lichamelijk veranderingen bij de overgang van puberteit naar volwassenheid. De meest belangrijke werking is het verband tussen testosterongehalte en de zin in seks. Een laag testosterongehalte kan leiden tot minder zin en het bovendien lastig maken om een erectie in stand te houden. Klieren in de geslachtsorganen krijgen van het lichaam een signaal om meer of minder hormonen aan te maken. Tongkat Ali blokkeert het stopsignaal tijdelijk, zodat het lichaam door blijft gaan met de natuurlijke productie van testosteron.

 

 

Tongkat Ali effecten

Tongkat Ali heeft een positieve invloed op de lichaamseigen productie van hormonen. Het effect is niet vergelijkbaar met anabolen steroïden. Hoewel beide middelen leiden tot een toename van hormonen, bereikt Tongkat Ali dit effect op een indirecte en meer natuurlijke wijze.

Het injecteren van steroïden ondermijnt de werking van de geslachtsorganen. De klieren krijgen van het lichaam een signaal om de hormoonproductie te stoppen, zelfs als er niets meer wordt aangemaakt. Hierdoor sterven de klieren na verloop van tijd af. Tongkat Ali zorgt juist voor een indirecte toename van testosteron, door het signaal te blokkeren dat de testosteronproductie laat stoppen. Dit houdt in dat je lichaam op natuurlijke wijze hormonen blijft aanmaken.

Meer testosteron leidt tot meer zin in seks en betere prestaties, met name voor mensen die te kampen hebben met een laag libido. De klinisch bewezen sterkere testosteronwerking geeft je ook een sterkere erectie. Het zorgt niet per se voor een langere duur van het seksuele genot, maar het helpt wel de viriliteit en algeheel energieniveau te verbeteren, waardoor je meerdere malen per nacht de liefde kunt bedrijven. Tongkat Ali wordt ook gebruiken door atleten, in het bijzonder bodybuilders, als hulpmiddel om meer spiermassa te krijgen.

Het effect is niet onmiddellijk bij het eerste gebruik en heeft tijd nodig om op te bouwen.

Tongkat Ali dosering

In Maleisië wordt de wortels van de Eurycoma longifolia Jack gekookt als tea met een standaard dosering van 20 gram. Atletische gebruikers kunnen een hogere doseringen proberen. Kook voor ten minste 30 minuten om alle alkaloïden vrij te laten.

Wil je Tongkat Ali voor een langere tijd gebruiken, dan is het raadzaam om gebruik te maken van rustperiodes, zodat je geen natuurlijke weerstand opbouwt voor het effect. Gebruik het twee dagen achtereen en stop de derde dag. Voor langere periodes geldt hetzelfde: na twee maanden gebruik las je een rustperiode van een maand in.

Bijwerkingen

De bijwerkingen van Tongkat Ali kunnen allemaal toegeschreven worden aan het hogere testosterongehalte. De volgende bijwerkingen worden genoemd: rusteloosheid, bezorgdheid en een opvliegendheid.

 

Waarschuwing

Niet gebruiken bij hart- en vaataandoeningen, hoge bloeddruk, borstkanker, prostaatkanker, nierziekte, leverziekte, slaapapneu of diabetes. Niet combineren met medicatie. Bij twijfel uw arts raadplegen voordat u dit product gebruikt.

Beoordelingen (1)
Tongkat Ali - Eurycoma longifolia 25 gram

Het effect is goed: Hardere erecties, beter uithoudingsvermogen en hardere orgasmes. Daarnaast gaf het wat extra rust in mijn hoofd en werd mijn stemming beter.
De smaak is erg bitter en het is goed om wat frisdrank of fruitsap bij de hand te hebben om de bittere smaak weg te spoelen.
Ik had ook het idee dat ik erdoor slechter ging slapen, naarmate ik het langer gebruikte werd dat erger. De prijs per dosis is helaas te hoog om dit langdurig te gebruiken.

Ik kookte er thee van door 25 gram in ruim water 2 uur te koken en te drinken nadat het volledig afgekoeld was.

Beoordeling: [4 van de 5 sterren]
Laatst bekeken items