opc_loader

Leeftijdcontrole

Om bij ons te winkelen dien je 18 jaar of ouder te zijn.

Dutch-smart houd zich aan de Nederlandse wet, houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont.

Ben je op de hoogte van de wet en ben je 18 jaar of ouder?

Jazeker! Nee, helaas...
Voor 16:00 besteld, morgen geleverd
Gratis achteraf betalen via Billink
Bezorgen wanneer het u uitkomt

Paddo’s en clusterhoofdpijn

Paddo’s en clusterhoofdpijn

Paddo’s en clusterhoofdpijn

 

Clusterhoofdpijn is een zeer zeldzame vorm van hoofdpijn die als zeer pijnlijk wordt ervaren. Sommige mensen gebruiken er wel de term ‘suicidal headache’ voor. Er is nog maar weinig bekend over deze aandoening en hij wordt bovendien vaak als migraine gediagnostiseerd. Daarom kan het lastig zijn voor mensen met clusterhoofdpijn om hiermee om te gaan. Een niet-officieel middel tegen clusterhoofdpijnen is iets waarvan je de naam wel kent: de paddo!

 

Paddo’s tegen hoofdpijn?

Dit klinkt je misschien gek in de oren. Hoe kan een drug je nu helpen om van een zeer ernstige hoofdpijn afhelpen? Die vraag kan ook de wetenschap helaas nog niet goed beantwoorden. Wel kunnen mensen met clusterhoofdpijn die paddo’s hebben gebruikt, jou vertellen hoeveel opluchting dit ze gaf. Deze mensen zetten meestal thee van gedroogde paddo’s (ongeveer één à anderhalve gram per kopje).

Al binnen een kwartier is het effect merkbaar. Eén iemand omschrijft het als ‘een blusdeken over de clusterhoofdpijn’. De pijn is nog wel aanwezig, maar in veel mindere mate en zonder dat het echt pijn doet. Je krijgt een grappig, aangenaam gevoel, alsof je een klein beetje stoned bent. Omdat je maar een kleine hoeveelheid van de paddo’s gebruikt, is het effect niet al te erg merkbaar.

 

Risico’s van paddo’s tegen clusterhoofdpijn

Je vraagt je natuurlijk ook af wat dan precies de risico’s zijn van het gebruik van paddo’s bij clusterhoofdpijn. Paddo’s zijn echter redelijk milde drugs, zeker wanneer je zulke kleine hoeveelheden (micro-doseringen) gebruikt als in de thee. Je merkt dan alleen maar iets van de stoffen die tegen de hoofdpijn helpen. Wanneer je niet te vaak paddothee drinkt, zal je nauwelijks iets van bijwerkingen merken.

Echter moet je wel oppassen met het nemen van paddo’s in combinatie met alcohol en andere medicijnen. Over het algemeen is dat geen verstandig idee; overleg dus goed met je huisarts voordat je besluit om paddo’s tegen je hoofdpijn te gebruiken. Ga ook niet de weg op nadat je thee met paddo’s hebt gedronken, dat kan erg gevaarlijk zijn. Zolang je paddo’s met mate in je thee drinkt en daarnaast geen rare middelen neemt, ondervind je alleen maar de fijne effecten! Verhelp je clusterhoofdpijn dus met een lekker kopje paddothee. 

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.