opc_loader

Menu

Direct 5% korting op je eerste bestelling? Schrijf je nu in en ontvang onze nieuwsbrief en ontvang leuke kortingen!  

Aanmelden

9.2 / 10 van 1698 reviews

15% KORTING OP ALLES
CODE: CACTI

2dutch-smart-gratis-artikelen

MUSHSHOP

Al duizenden jaren maken mensen gebruik van paddenstoelen om hun geest te verruimen en met de goden in contact te komen. In smartshops behoren dit soort paddenstoelen (paddo’s) vaak tot de meest populaire producten. In de Dutch-Smart paddoshop vind je onder andere magic truffels, kweeksetjes, sporenspuiten en andere kweekbenodigdheden.

Wat is legaal en wat niet?

Over het gebruik, de kweek en de verkoop van paddo’s is veel gedoe geweest. Inmiddels is het illegaal verklaard om paddo’s te verkopen, zowel gedroogd als vers. Het is daarentegen weer niet verboden om kweeksets te kopen of te bezitten. Je eigen paddo’s kweken is dus legaal. Omdat de Nederlandse wet specifiek spreekt over ‘paddenstoelen’, zijn sommige soorten paddo’s, meestal truffels, nog steeds te koop. Bij het kweken van truffels worden namelijk geen vruchtlichamen van de paddenstoelen gebruikt en juist dát zijn de verboden delen.

Kortom: je mag in Nederland gewoon kweeksets in je bezit hebben en die gebruiken om voor eigen gebruik paddo’s te kweken. Het is niet legaal om paddo’s te kopen of verkopen, tenzij het legale truffels zijn die niet onder de Nederlandse Opiumwet vallen. Let dus op welke paddo’s je koopt!

De kweeksets in onze paddoshop

Dutch-Smart helpt jou graag aan de juiste materialen voor het zelf kweken van paddo’s. Allereerst verkopen we kant-en-klare paddo kweeksets. Hier zit eigenlijk alles in wat je nodig hebt om paddo’s te kunnen kweken: zaden, een groeibakje, sporenspuit, kweekzak met luchtfilter, alcoholdoekje en een handleiding. Ideaal dus als je nog onbekend bent met paddo’s en ze makkelijk wilt kweken.

Natuurlijk verkopen we ook losse onderdelen van kweeksets. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een nieuwe filterzak, grote of kleine kweekbakjes, allerlei componenten om de paddo’s te kweken en nieuwe sporenspuiten. Sporenspuiten worden gebruikt om de daadwerkelijke sporen van de paddo’s in de kweekbakken te spuiten. Onze spuiten worden dus standaard met sporen geleverd.

Lees de handleiding voor je begint

Je moet natuurlijk wel weten hoe je paddo’s moet kweken, zodat je er later optimaal van kunt genieten. Onze complete kweeksets komen met een handleiding, waarin precies staat uitgelegd wat je moet doen. Ook op onze website bieden we diverse handleidingen, onder andere van paddo kweeksets. Heb je na het lezen ervan nog vragen, of wil je meer weten over ons assortiment in de paddoshop? Neem dan contact op!