opc_loader

Menu

Direct 5% korting op je eerste bestelling? Schrijf je nu in en ontvang onze nieuwsbrief en ontvang leuke kortingen!  

Aanmelden

9.2 / 10 van 1698 reviews

15% KORTING OP ALLES
CODE: CACTI

2dutch-smart-gratis-artikelen

Bongs

Een bong is een specifiek type waterpijp. Dit is een kleine, makkelijk mee te nemen waterpijp om voornamelijk marihuana of hasj te roken. Een bong is opvallend vanwege de dikte van de pijp. Zo kan er extra veel rook in de bong, waardoor je al snel een sterk effect krijgt. Beginners hoeven maar één of twee keer de rook uit de bong in te ademen om een hele tijd stoned te zijn. Een bong kopen doe je heel eenvoudig bij Dutch-Smart. Lees hier meer over de herkomst en het gebruik van een bong!

62 Artikelen

Herkomst van de bong

De waterpijp vindt zijn oorsprong in China en het Midden-Oosten. Vanaf de zestiende eeuw werd daar waterpijp met tabak gerookt. Vooral door de adel en de rijke burgers werd tabak met waterpijpen gerookt. Zij beschikten dan ook over de dure en mooie metalen bongs. Op een gegeven moment wist ook het gewone volk hoe zij bongs konden maken met bamboe, waardoor ook de boeren tabak met een waterpijp konden roken.

Tegenwoordig is de waterpijp en de bong over de hele wereld te vinden. Veel mensen denken bij de bong misschien aan een bong met de kleuren van de Jamaicaanse vlag, of aan mensen met een rastakapsel die deze waterpijp gebruiken. Wel wordt hij natuurlijk nu erg veel gebruikt in Jamaica, evenals in andere westerse landen. Ook in Nederland kun je regelmatig een bong zien, zeker omdat softdrugs hier gedoogd worden. Een verschil met oosterse landen is dat in het Westen de bong vooral door jongeren en jongvolwassenen gebruikt wordt. In het Oosten is het gebruikelijker dat alleen de oudere generaties waterpijp mogen roken.

Gebruik van de bong

Tegenwoordig wordt de bong bijna altijd gebruikt om softdrugs, zoals hasj en wiet, mee te roken. Je kunt een bong echter ook gewoon voor normale tabak gebruiken. Het werkt net zoals shisha’s of andere waterpijpen. Je vult de bong met water en legt de hasj of wiet op de kop van de bong. Soms moet je een metalen gaasje gebruiken, zodat de bong niet verstopt raakt. Nu leg je je lippen tegen het mondstuk en inhaleer je, zodat je tabak wordt verhit. De rook verplaatst zich door de holle pijp en stijgt op uit het water. Je kunt de rook dan goed zien zitten in de bong. Wanneer je je vinger van het luchtgat onderin de buis weghaalt, adem je de rook in één keer in.

Een hoestbui na het inademen van de rook is heel normaal. Ook ervaren gebruikers hebben hier nog steeds last van. De bong heeft enkele voordelen ten opzichte van andere middelen om te roken. Zo kun je met een bong meer rook per keer inademen, waardoor je sneller een gewenst effect bereikt. Ook kun je alcohol bij het water toevoegen voor een lekkere smaak van de rook. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, is roken met een waterpijp niet per se minder schadelijk dan een sigaret roken.

Bong kopen bij Dutch-Smart

Wil je een bong kopen, maar heb je nog vragen over ons aanbod of over het gebruik van een bong? Aarzel dan niet en neem gerust contact met ons op. Wanneer je producten via onze webshop bestelt, spaar je punten waarmee je korting opbouwt of zelfs gratis een product kunt bestellen!