opc_loader

Leeftijdcontrole

Om bij ons te winkelen dien je 18 jaar of ouder te zijn.

Dutch-smart houd zich aan de Nederlandse wet, houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont. 

Ben je op de hoogte van de wet en ben je 18 jaar of ouder? 

Jazeker! Nee, helaas...

Kanna kopen: Sceletium Tortuosum

Kanna komt oorspronkelijk uit Zuid-Afrika, waar het gebruikt werd tegen angst en depressie. Het bestaat uit gedroogd materiaal van de plantensoort Sceletium tortuosum. Kanna wordt al een eeuw gebruikt door allerlei bevolkingen in Zuid-Afrika en is vandaag de dag nog steeds verkrijgbaar. In tegenstelling tot wat sommige mensen denken is kanna niet hallucinair. Wil je meer weten over kanna en het gebruik ervan? Lees dan verder!

Artikel 1 tot 26 (van de 26 artikelen). Resultaat:1
Artikel 1 tot 26 (van de 26 artikelen). Resultaat:1

Herkomst van kanna

Kanna was erg bekend bij de strijders van oude Zuid-Afrikaanse volkeren. Zij waren vaak in strijd verwikkeld, bijvoorbeeld met andere stammen of wilde dieren. Dit soort ervaringen zijn erg stressvol en angstaanjagend, zelfs voor de meest doorgewinterde krijger. Daarom gebruikten de strijders toen ze terugkwamen in het kamp kanna. Kanna zorgde ervoor dat ze weer rustig werden en dat hun angst en depressie weggenomen werden.

Er is nooit daadwerkelijk vastgesteld van welke plant kanna nu precies komt. Dit komt doordat de effecten van kanna erg algemeen zijn voor de plantensoort Mesembryanthemum. Tegenwoordig worden de plantsoorten M. expansum en M. tortuosum bedoelt als men het over kanna heeft. Deze planten bevatten een stof die bij meer dan 25 andere soorten Mesembryanthemum voorkomt. We kunnen dus niet precies weten wat de oorspronkelijke plant was die met de naam ‘kanna’ werd aangeduid.

 

Het gebruik

Je kunt kanna op veel verschillende manieren innemen. De meest voorkomende methoden zijn snuiven, roken, kauwen en het als thee drinken. Het effect is het snelst merkbaar wanneer je kanna snuift. Thee drinken en kauwen zorgen er juist voor dat het wat langer duurt voordat je het effect merkt. Het ligt geheel aan jouw voorkeur welke methode je het beste kunt gebruiken. Let wel goed op dat je de juiste dosering gebruikt; ga niet een dosering kanna snuiven die eigenlijk bedoeld is om thee mee te zetten!

 

De effecten van kanna

Kanna is een veilig kruid om in te nemen. Er zijn nauwelijks tot geen bijwerkingen bij het gebruiken van kanna, en de plant is niet verslavend. Bij bevolkingen in Zuid-Afrika zijn in ieder geval geen ontwenningsverschijnselen opgetreden bij mensen die na langdurig gebruik stopten met kanna. Na het innemen van kanna zal je de effecten snel merken: je voelt je blijer, eventuele spanning verdwijnt en je wordt opgewekt. Het middel werkt kan dus erg goed werken in spannende en stressvolle situaties.

 

Kanna kopen? Gebruik het met mate!

Hoewel kanna geen verslavende effecten of sterke bijwerkingen kent, kun je daarmee nog steeds de mist in gaan. Een overdosis kanna zorgt voor hoofdpijn en misselijkheid, die snel opkomt en weer verdwijnt. Een nog grotere overdosis kan tot angst en hartkloppingen leiden. Niet levensbedreigend, wel erg vervelend. Kanna heeft in een heel enkel geval bijwerkingen. Het gaat dan om lichte hoofdpijn en misselijkheid, een gevoel van geïrriteerdheid, slapeloosheid of juist een kalmerend gevoel. Niets om je zorgen over te maken dus. Geniet daarom met mate van kanna en je voelt je elke keer dat je het gebruikt weer een stukje beter!

 

Wil je meer weten over kanna, of de andere producten in onze herbshop? Neem gerust contact met ons op!

Kanna is een veilig kruid om in te nemen. Er zijn nauwelijks tot geen bijwerkingen bij het gebruiken van kanna, en de plant is niet verslavend. Bij volken in Zuid-Afrika zijn in ieder geval geen ontwenningsverschijnselen opgetreden bij mensen die na langdurig gebruik stopten met kanna. Na het innemen van kanna zal je de effecten snel merken: je voelt je blijer, eventuele spanning verdwijnt en je wordt opgewekt. Het middel werkt dus erg goed in spannende, stressvolle situaties.

 

Gebruik kanna met mate

Let wel op met de dosering. Hoewel kanna geen verslavende effecten of sterke bijwerkingen kent, kun je daarmee nog steeds de mist in gaan. Een overdosis kanna zorgt voor hoofdpijn en misselijkheid, die snel opkomen en weer verdwijnen. Een nog grotere overdosis kan tot angst en hartkloppingen leiden. Niet levensbedreigend, wel erg vervelend.

Kanna heeft in een heel enkel geval bijwerkingen. Het gaat dan om lichte hoofdpijn en misselijkheid, een gevoel van geïrriteerdheid, slapeloosheid of juist een kalmerend gevoel. Niets om je zorgen over te maken dus. Geniet daarom met mate van kanna en je voelt je elke keer dat je het gebruikt weer een stukje beter!

 

Kanna (Sceletium tortuosum) wordt door de Hottentotten in Zuid-Afrika gebruikt als euforisch genotsmiddel. Het wordt gesnoven, gekauwd of als thee gedronken. Het neemt bezorgde gevoelens weg en heeft een stemmingsverbeterende en empathogene werking.

In een hogere dosis zorgt het voor een euforisch gevoel en een intensievere verbondenheid met de omgeving. Na het innemen werkt het eerst lichtelijk stimulerend en na ongeveer een uur juist ontspannend. Sommige gebruikers ervaren een verhoogde gevoeligheid voor aanraking en een toename van het libido.