opc_loader

Menu

Direct 5% korting op je eerste bestelling? Schrijf je nu in en ontvang onze nieuwsbrief en ontvang leuke kortingen!  

Aanmelden

9.2 / 10 van 1676 reviews

2dutch-smart-gratis-artikelen

Kanna Sceletium

Kanna komt oorspronkelijk uit Zuid-Afrika, waar het gebruikt tegen verschillende kwaaltjes. Het bestaat uit gedroogd materiaal van de plantensoort Sceletium tortuosum. Kanna wordt al een eeuw gebruikt door allerlei bevolkingen in Zuid-Afrika en is vandaag de dag nog steeds verkrijgbaar. In tegenstelling tot wat sommige mensen denken is kanna niet hallucinair. Wil je meer weten over kanna en het gebruik ervan? Lees dan verder!

19 Artikelen

Herkomst van kanna

Kanna was erg bekend bij de strijders van oude Zuid-Afrikaanse volkeren. Zij waren vaak in strijd verwikkeld, bijvoorbeeld met andere stammen of wilde dieren. Dit soort ervaringen zijn best pittig, zelfs voor de meest doorgewinterde krijger. Daarom gebruikten de strijders toen ze terugkwamen in het kamp kanna. Kanna zorgde ervoor dat ze weer even tot hunzelf konden komen. 

Er is nooit daadwerkelijk vastgesteld van welke plant kanna nu precies komt. Dit komt doordat de effecten van kanna erg algemeen zijn voor de plantensoort Mesembryanthemum. Tegenwoordig worden de plantsoorten M. expansum en M. tortuosum bedoeld als men het over kanna heeft. Deze planten bevatten een stof die bij meer dan 25 andere soorten Mesembryanthemum voorkomt. We kunnen dus niet precies weten wat de oorspronkelijke plant was die met de naam ‘kanna’ werd aangeduid.

Het gebruik

Je kunt kanna op veel verschillende manieren innemen. De meest voorkomende methoden zijn snuiven, roken, kauwen en het als thee drinken. Het effect is het snelst merkbaar wanneer je kanna snuift. Thee drinken en kauwen zorgen er juist voor dat het wat langer duurt voordat je het effect merkt. Het ligt geheel aan jouw voorkeur welke methode je het beste kunt gebruiken. Let wel goed op dat je de juiste dosering gebruikt; ga niet een dosering kanna snuiven die eigenlijk bedoeld is om thee mee te zetten!

Dosering

Let wel op met de dosering. Hoewel kanna geen verslavende effecten of sterke bijwerkingen kent, kun je daarmee nog steeds de mist in gaan. Een overdosis kanna zorgt voor hoofdpijn en misselijkheid, die snel opkomen en weer verdwijnen. Een nog grotere overdosis kan tot angst en hartkloppingen leiden. Niet levensbedreigend, wel erg vervelend. Kanna werkt daarnaast op de dopamine- en serotonine receptoren in de hersenen. De hersenen kunnen dit als beloning ervaren. Dit zou theoretisch kunnen betekenen dat kanna verslavend werkt, maar hier zijn geen gevallen van bekend. Toch een goede reden om er erg voorzichtig mee te zijn.  

Wil je meer weten over kanna, of de andere producten in onze herbshop? Neem gerust contact met ons op!