opc_loader

Menu

Direct 5% korting op je eerste bestelling? Schrijf je nu in en ontvang onze nieuwsbrief en ontvang leuke kortingen!  

Aanmelden

9.2 / 10 van 1698 reviews

15% KORTING OP ALLES
CODE: CACTI

2dutch-smart-gratis-artikelen

Extracten

Kruiden kunnen een fantastisch effect hebben. Wil je rustig of juist energiek worden, beter slapen, of beter presteren in bed? Dan is er vast een middel dat jou kan helpen. Maar gaat het uiteindelijk wel om de kruiden? Eigenlijk niet! Je profiteert namelijk vooral van de werkzame stoffen ín de kruiden. Daarom worden deze bestanddelen er soms uit gehaald. Deze kruidenextracten zijn veel puurder en hebben een sterk effect.

37 Artikelen

Wat doen extracten?

Kruidenextracten doen precies wat de kruiden doen: alleen dan iets sneller en sterker. Er is bovendien een kleinere dosis voor nodig. Doordat je alleen de werkzame stoffen inneemt, hoef je niet meer tientallen grammen kruiden te kauwen, roken of te verwerken in kruidenthee. Dat scheelt weer. 

De effecten van de kruidenextracten verschillen per soort. Zo zijn er extracten die lustopwekkend werken, voor een spannende avond met je partner. Ze verbeteren de doorbloeding, verhogen het testosterongehalte of versterken de zintuigen, zodat prikkels heftiger worden. Sommige varianten geven je daarnaast een lichte ‘high’, waarin je je euforisch voelt. Andere natuurlijke extracten brengen juist ontspanning. De bloeddruk verlaagt, en je wordt relaxed of slaapt beter. In onze webshop staat bij elk extract een uitgebreide uitleg: bepaal zelf wat perfect is voor jou!

Kruidenextracten kopen

Als je op zoek bent naar een hoge kwaliteit kruidenextract, dan zit je hier in de webshop van Dutch-Smart helemaal goed. Bij zo’n kruidenextract worden de werkzame stoffen uit planten of zaden geëxtraheerd. Deze kruidenextracten zijn er in veel verschillende vormen. In bovenstaande categorie zul je voornamelijk kruidenextracten in poedervorm aantreffen, maar elders in onze herbshop vind je bijvoorbeeld ook zogenaamde tincturen

Deze poederextracten worden in veel gevallen gemaakt door vloeibare extracten te drogen. Het grote voordeel van deze poederextracten is dat je ze eventueel zelf zou kunnen capsuleren. Zo maak je je eigen gezondheidscapsules in een handomdraai! Daarnaast zijn gedroogde extracten veruit de krachtigste kruidenpreparaten die je zult tegenkomen - zelfs nog sterker dan vloeibare extracten.

Maar in welke vorm je zo’n extract ook nuttigt, ze profiteren allemaal van het simpele gegeven dat zo’n extract de behoefte aan spijsvertering omzeilt en zo veel beter absorbeerbaar is dan wanneer je bijvoorbeeld op een kruid zou kauwen. Deze extracten bieden daarnaast ook meer gebruiksgemak dan het consumeren van kruid in originele vorm. Wil je ook een kruidenextract kopen? Dan weten we zeker dat we in onze herbshop een geschikt extract voor je in de aanbieding hebben. 

Hoe neem je ze in?

De meeste extracten in deze categorie hebben een poedervorm en drink je in kruidenthee. De manier van bereiden en de hoeveelheid extract dat je moet gebruiken, verschillen echter per kruidsoort. In sommige gevallen gaan ze samen met alcohol en worden ze in alcoholische dranken gebruikt, zoals absint. Omdat extracten een veel sterker effect hebben dan kruiden, is het belangrijk om goed op je dosering te letten. Lees dus altijd de gebruiksaanwijzing en/of de bijsluiter!

Let op met medicijnen

Kijk uit met extracten als je normaal gesproken medicijnen gebruikt. Sommige producten versterken het effect van bloedverdunners, of werken de remming van insuline af. We raden je aan om je altijd te laten informeren over de risico’s, voor je het kruid gaat gebruiken. Wil je meer weten over extracten, of over de werking van een bepaald product? Neem dan gerust even contact met ons op.