opc_loader

Leeftijdcontrole

Om bij ons te winkelen dien je 18 jaar of ouder te zijn.

Dutch-smart houd zich aan de Nederlandse wet, houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont. 

Ben je op de hoogte van de wet en ben je 18 jaar of ouder? 

Jazeker! Nee, helaas...
Voor 16:00 besteld, morgen geleverd
Gratis achteraf betalen via Billink
Bezorgen wanneer het u uitkomt

Motherwort 12:1 extract - 3 gram | Leonurus cardiaca

€ 8,50

Motherwort 12:1 extract - 3 gram | Leonurus cardiaca

Op zoek naar een krachtigere versie van Motherwort? Dit extract staat per gram gelijk aan 12 gram van het normale kruid! 

Leonurus cardiaca, ook wel Motherwort of in het Nederlands Hartgespan genoemd, is een plant uit de mintfamilie. Andere veel voorkomende namen voor dit kruid zijn Lion’s Ear en Lion’s Tail, al wordt laatstgenoemde (Leeuwenstaart) ook veel gebruikt voor Leonotis Leonurus, een andere plant uit dezelfde familie. Leonurus cardiaca is oorspronkelijk afkomstig uit Centraal-Azië en Zuidoost-Europa. Inmiddels wordt het kruid echter wereldwijd gevonden en wordt het gebruikt als gezondheidskruid

Effecten van Hartgespan

Motherwort heeft een lange geschiedenis van gebruik als gezondheidskruid in de traditionele geneeskunde in Midden-Europa, Azië en Noord-Amerika. Net als veel andere planten wordt ook motherwort gebruikt voor het bestrijden van een verscheidenheid aan kwalen. Vroedvrouwen gebruikten het bijvoorbeeld voor verschillende doeleinde als onder andere een baarmoedertonicum en voor de preventie van baarmoederinfectie. Dit heeft het kruid dan ook de Engelstalige naam Motherwort gegeven. 

Een ander prominent gebruik van dit kruid is als tonicum voor het hart. In de traditionele geneeskunde wordt geloofd dat het kruid problemen als hartkloppingen kan verhelpen, zoals het Latijnse woord cardiaca (‘voor het hart’) al aangeeft. Zowel de bladeren als de bloemen van deze bijzondere plant worden gebruikt, maar inmiddels is Motherwort ook beschikbaar in de vorm van voedingssupplementen. Krachtiger en puurder dan dit extract zul je het echter nergens vinden

Traditioneel gebruik

Motherwort is een sterke bron van antioxidanten en ontstekingsremmende verbindingen, maar bevat daarnaast ook leonurine. Deze stof zou de ontspanning van de bloedvatwanden bevorderen. Interessant is dat het dezelfde substantie is waarvan wordt aangetoond dat het de baarmoedercontracties aanmoedigt. Dit bevestigt het nut van het traditionele gebruik bij bevallingen en als hulp bij menstruatie. 

Hoewel het kruid al lang wordt gebruikt in verschillende systemen van de traditionele geneeskunde (waaronder de traditionele Chinese geneeskunde), hebben weinig wetenschappelijke onderzoeken de gezondheidseffecten van het kruid getest. Toch blijkt uit enorm veel anekdotische verhalen dat motherwort voor een groot aantal gezondheidsvoordelen kan bieden

Voorlopig onderzoek toont aan dat Lion’s Tail hartbeschermende eigenschappen zou kunnen hebben. Zo is er aangetoond dat het kruid in staat zou zijn hartcellen te ontspannen en helpt het bij het voorkomen van de bloedstolsels die hartaanvallen veroorzaken. Daarnaast wordt het kruid veel gebruikt om ontstekingen tegen te gaan. Volgens diverse onderzoeken zou het kruid een aantal pro-inflammatoire verbindingen vertragen. 

Gebruik van Motherwort

Motherwort is een nogal bitter kruid - iets wat vrij uniek is in de mintfamilie. Toch is een populaire manier van inname door het kruid toe te voegen aan thee. Wel wordt aangeraden in dat geval de smaak wat te verbeteren door bijvoorbeeld suiker of honing toe te voegen.

Beoordelingen (0)
Motherwort 12:1 extract - 3 gram | Leonurus cardiaca heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.