opc_loader

Leeftijdcontrole

Om bij ons te winkelen dien je 18 jaar of ouder te zijn.

Dutch-smart houd zich aan de Nederlandse wet, houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont. 

Ben je op de hoogte van de wet en ben je 18 jaar of ouder? 

Jazeker! Nee, helaas...
Voor 16:00 besteld, morgen geleverd
Gratis achteraf betalen via Billink
Bezorgen wanneer het u uitkomt

Klip Dagga | Leonotis Nepetifolia

€ 6,90

Inhoud

  • 50 gram
  • 1 kg
x

Klip Dagga | Leonotis Nepetifolia

De effecten van Klip Dagga of Leonotis Nepetifolia lijken sterk op de effecten van Wild dagga, maar zijn iets milder. Klip Dagga wordt in Zuid-Afrika gerookt vanwege de euforische werking. De voornaamste actieve alkaloïde is leonurine. De plant is afkomstig uit het westen van India, Zuid-Amerika en Afrika, en is zeer geacclimatiseerd in Mexico. Het kruid wordt ook wel ‘Lion’s Ear’ genoemd.

Over de plant zelf

De Klip Dagga-plant groeit tot een hoogte van 3 meter en heeft bloemen met stekels in bolvorm die meestal oranje zijn, variërend in kleur tot rood, wit en paars. Het heeft getande bladeren die kunnen groeien tot 10 centimeter. De plant is zeer zelf-verspreidend omdat het geen optimale groeiomstandigheden nodig heeft.

Toepassingen van Klip Dagga

Klip Dagga heeft veel bekende traditionele medicinale toepassingen en wordt voornamelijk oraal en als een plaatselijke toepassing gebruikt. Hottentotten waren er vooral dol op om het te roken in plaats van tabak en gebruikten een afkooksel van het blad als een sterk reinigingsmiddel. Vroege kolonialisten gebruikten het in de behandeling van lepra, maar bewijs van de werking hierop is niet bevestigd. 

Op het eiland Trinidad worden de bladeren gebrouwen als thee om koorts, hoest, baarmoederverzakking en malaria te verhelpen. Daarnaast wordt geloofd dat de verbindingen in het kruid sedatieve effecten hebben, waardoor het door veel bevolkingsgroepen ook wordt gebruikt als kalmerend middel.

Studies suggereren dat thee of tincturen gemaakt met het blad anti-nociceptieve eigenschappen bezitten.Veel bevolkingsgroepen gebruikten dit kruid dan ook voor de behandeling van pijnlijke, arthritische en andere ontstekingsaandoeningen. Sommigen geloven daarnaast dat het gebruikt kan worden bij hartaandoeningen in verband met angst en spanning en voor het van kalmeren hartkloppingen, tachycardie en onregelmatige hartslag. 

Marihuana-vervanger

De gedroogde bladeren van Leonotis - zowel Wild Dagga als Klip Dagga - kunnen worden gebruikt als legale vervanger voor marihuana. Het roken van dit gedroogde kruid geeft een euforisch effect en werkt daarnaast kalmerend, vergelijkbaar met cannabis.

Let op: bovenstaande gezondheidseffecten zijn nog niet officieel vastgesteld en zijn in afwachting van Europese toelating. Beoordelingen (0)
Klip Dagga | Leonotis Nepetifolia heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Laatst bekeken items