opc_loader

Menu

Direct 5% korting op je eerste bestelling? Schrijf je nu in en ontvang onze nieuwsbrief en ontvang leuke kortingen!  

Aanmelden
Leeftijdcontrole
Om bij ons te winkelen dien je 18 jaar of ouder te zijn.

Dutch-smart houd zich aan de Nederlandse wet, houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont.

Ben je op de hoogte van de wet en ben je 18 jaar of ouder, en ga je daarnaast akkoord met ons cookiebeleid?

Jazeker Nee helaas

9.2 / 10 van 1703 reviews

CODE: ZOMER2024
15% KORTING OP ALLES!

Schrijf jij je ook in?

Grinders

Ben je op zoek naar een grinder om kruiden of tabak mee te vermalen? In ons uitgebreide assortiment vind je precies wat jij zoekt. Groot, klein, sober of fancy, acryl, metaal of plastic, er is voor ieder wat wils. Met een grinder vermaal je kruiden, tabak, softdrugs of kleine groenten tot gruis, waardoor de smaken goed vrijkomen. Daardoor is het een ideale vervanger voor bijvoorbeeld een knoflookpers, maar even ideaal voor tabak- en softdrugsgebruikers. Door tabak of wiet te vermalen vóór gebruik verbrandt het beter. Hierdoor smaakt het niet alleen lekkerder, maar merk je meer van het effect.  

40 Artikelen

Hoe gebruik je een grinder?

Een grinder heeft altijd twee delen die op elkaar passen. De boven- en onderkant bevatten pennetjes. Wanneer je de twee kanten in tegenovergestelde richting van elkaar draait, worden je kruiden of tabak fijngemalen door de pennetjes. De kruimels vind je onderin de grinder, klaar voor gebruik. Of dat lang duurt? Nee hoor, een paar seconden draaien en je bent klaar. Ontzettend praktisch, zeker als je een kleine variant neemt die je overal mee naartoe kunt nemen.

Welke soorten zijn er?

We hoeven niet te interessant te doen over grinders, ze doen namelijk allemaal hetzelfde: de inhoud vermalen. Toch is er wel degelijk verschil per soort. Die verschillen zitten vooral in het materiaal en de uitstraling: 

  • Plastic grinders: plastic grinders zijn voordelig en licht. Als je geen behoefte hebt aan fancy gedoe, maar een praktische grinder wil, dan is een plastic variant perfect.
  • Metalen grinders: de metalen varianten zijn een stuk robuuster en mooier dan zijn plastic broertjes. Soms kom je heel chique exemplaren tegen, die zijn gegraveerd met logo’s of afbeeldingen. In vrijwel alle gevallen gaan ze langer mee dan plastic grinders. Hierdoor zijn ze ook iets duurder.
  • Houten grinders: houten vermalers hebben een heel toffe eigen stijl. Ze gaan niet zo lang mee als metalen varianten, maar zien er vaak wel bijzonder uit. Houd je dus van wat visuele kwaliteit, maar is metaal niet jouw ding? Dan is een houten grinder perfect voor jou.


Naast het verschil in materiaal en uitstraling, zijn grinders op nóg een manier te onderscheiden: namelijk uit hoeveel onderdelen het bestaat. Hierboven zeiden we al dat een grinder altijd twee onderdelen heeft die op elkaar passen, maar in feite zijn er ook een aantal complexere varianten verkrijgbaar. Over het algemeen wordt onderscheid gemaakt tussen de volgende ‘formaten’:

  • 2-delige grinders: Dit zijn de meest eenvoudige grinders die er bestaan met alleen een deksel en een gebied waar het kruid wordt gemalen. Deze tweedelige grinders hebben geen compartiment om kief op te vangen, maar ze zijn wel aanzienlijk kleiner en compacter dan 3 of 4-delige grinders. 
  • 3-delige grinders: Deze grinders hebben wél een extra compartiment ontworpen om je wiet op te vangen nadat het fijn genoeg is gemalen om door kleine gaatjes in het middelste compartiment te gaan. Hoewel ze je nog steeds niet toestaan ​​om kief te verzamelen, zijn ze veel praktischer omdat je ze niet op een oppervlak hoeft leeg te maken en je kostbare wiet kunt verliezen. En da’s best belangrijk…
  • 4-delige grinders: Natuurlijk het logische vervolg op de 3-delige grinder. Deze geavanceerde grinders beschikken niet alleen over een compartiment om je toppen te vangen, maar ook een extra compartiment om het zeer fijne kief te filteren. 


Unieke exemplaren

Soms wil je gewoon iets wat écht bij jou past. Daarom hebben we ook uitgebreide keuze in speciale grinders. Zo zijn er exemplaren met een afbeelding van wiet, of met het logo van een bekende coffeeshop. Kortom: leef je uit! Je vindt vast jouw persoonlijke favoriet in onze online smartshop! Een grinder kopen doe je snel en gemakkelijk bij Dutch-Smart. Heb je vragen over grinders of andere producten in ons assortiment? Neem dan gerust even contact op.