opc_loader

Leeftijdcontrole

Om bij ons te winkelen dien je 18 jaar of ouder te zijn.

Dutch-smart houd zich aan de Nederlandse wet, houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont.

Ben je op de hoogte van de wet en ben je 18 jaar of ouder?

Jazeker! Nee, helaas...
Voor 16:00 besteld, morgen geleverd
Gratis achteraf betalen via Billink
Bezorgen wanneer het u uitkomt

Ontspannende kruiden

Met de drukte van alledag kom je zelden écht tot rust. Je baan, studie, relaties, het vreet energie. Je kunt voor een hoop geld naar de sauna of medicijnen gebruiken, maar waarom ga je niet voor iets natuurlijks? Bekijk ons assortiment voor natuurlijke, ontspannende kruiden. Waar je ook behoefte aan hebt, er is altijd een kruidensoort die uitkomst biedt.

Artikel 1 tot 23 (van de 23 artikelen). Resultaat:1
Artikel 1 tot 23 (van de 23 artikelen). Resultaat:1

Soorten kruiden

Natuurlijk zorgen alle kruiden op deze pagina voor een ontspannen gevoel, maar de werking kan onderling nog sterk verschillen. Zo zorgt het ene kruid dat je volkomen ontspannen wordt, bijna narcotisch. Een voorbeeld van zo’n kruid is Alsem. Van Alsem hoef je maar een klein beetje te gebruiken, omdat de effecten erg heftig kunnen zijn bij hoge doseringen. Hier wordt ook de bekende sterke drank absint van gemaakt. Wees dus voorzichtig met Alsem.

Andere kruiden maken je wat slaperig, zoals Mulungu. Dit wordt in Brazilië al eeuwen gebruikt als rustgevende thee. Ook verzacht het de luchtwegen en kan het de bloeddruk verlagen. De witte lotus zorgt voor een kalmerende, maar euforische werking. Van dit kruid wordt je ontspannen en voel je je tegelijk vrolijk. Dat wordt dus glimlachend op de bank liggen!

Hoe gebruik je deze producten?

Van de meeste ontspannende kruiden wordt thee getrokken. Thee is de ideale vorm voor het innemen van deze kruiden, omdat thee sowieso al wordt geassocieerd met ontspannen. Bovendien leveren wij de kruiden meestal als een mengsel van kleine blaadjes of als poeder, ideaal om thee van te maken.

Er zijn echter ook andere mogelijkheden. Zo kun je sommige kruiden met alcohol mengen. Van alsem kun je absint maken, door 40 gram enkele weken in een halve liter sterke drank te laten trekken. Deze drank moet je in zeer kleine hoeveelheden drinken, want het effect is erg sterk! Andere kruiden, zoals blauwe en witte lotus, kun je mengen met wijn. Je moet het kruid dan enkele uren in de fles laten weken. De wijn smaakt dan wel iets anders!

Waar moet je op letten?

Met onze natuurlijke ontspanningskruiden kun je heerlijk chillen in een hectisch bestaan. Ga echter wel verstandig om met deze kruiden. Ze kunnen bijvoorbeeld invloed hebben op je reactievermogen, waardoor je beter niet kunt autorijden. De combinatie met alcohol kan bovendien het effect van alcohol versterken. Ook is het verstandig om doseringen goed in de gaten te houden. Sommige kruiden zijn verslavend, en bij anderen kan een overdosis leiden tot misselijkheid of zelfs een coma. Lees daarom voor gebruik altijd de verpakking en de bijsluiter (als deze erbij zit). Hier staat precies wat de (bij)effecten zijn van het kruid. Gebruik met mate en je kunt heerlijk relaxen!

Heb je vragen over de producten van Dutch-Smart? Neem dan gerust even contact op.