opc_loader

Menu

Direct 5% korting op je eerste bestelling? Schrijf je nu in en ontvang onze nieuwsbrief en ontvang leuke kortingen!  

Aanmelden
Leeftijdcontrole
Om bij ons te winkelen dien je 18 jaar of ouder te zijn.

Dutch-smart houd zich aan de Nederlandse wet, houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont.

Ben je op de hoogte van de wet en ben je 18 jaar of ouder, en ga je daarnaast akkoord met ons cookiebeleid?

Jazeker Nee helaas

9.2 / 10 van 1703 reviews

CODE: ZOMER2024
15% KORTING OP ALLES!

Schrijf jij je ook in?

Ontspannende kruiden

Met de drukte van alledag kom je zelden écht tot rust. Je baan, studie, relaties, het vreet energie. Je kunt voor een hoop geld naar de sauna, maar waarom ga je niet voor iets natuurlijks? Bekijk ons assortiment voor natuurlijke kruiden. Waar je ook behoefte aan hebt, er is altijd een kruidensoort die uitkomst biedt.

24 Artikelen

Soorten kruiden

Sommige kruiden lijken wel speciaal ontwikkeld door moeder natuur voor een ontspannen gevoel, maar de werking kan onderling nog sterk verschillen. Zo zorgt het ene kruid dat je volkomen ontspannen wordt, bijna narcotisch, waardoor het soms gevaarlijk is te gebruiken tijdens bezigheden of in combinatie met andere middelen. Andere kruiden maken je wat slaperig. Sommige varianten worden in andere landen al eeuwen gebruikt als rustgevende thee. Bijvoorbeeld ook  om de luchtwegen te vererzachten. 

Hoe gebruik je deze producten?

Van de meeste kruiden wordt thee getrokken. Thee is de ideale vorm voor het innemen van deze kruiden, omdat thee sowieso al wordt geassocieerd met ontspannen. Bovendien leveren wij de kruiden meestal als een mengsel van kleine blaadjes of als poeder, ideaal om thee van te maken.

Er zijn echter ook andere mogelijkheden. Zo kun je sommige kruiden met alcohol mengen. Van alsem kun je absint maken, door 40 gram enkele weken in een halve liter sterke drank te laten trekken. Deze drank moet je in zeer kleine hoeveelheden drinken, want het effect is erg sterk! Andere kruiden, zoals blauwe en witte lotus, kun je mengen met wijn. Je moet het kruid dan enkele uren in de fles laten weken. De wijn smaakt dan wel iets anders!

Waar moet je op letten?

Met onze natuurlijke ontspanningskruiden kun je heerlijk chillen in een hectisch bestaan. Ga echter wel verstandig om met deze kruiden. Ze kunnen bijvoorbeeld invloed hebben op je reactievermogen, waardoor je beter niet kunt autorijden. De combinatie met alcohol kan bovendien het effect van alcohol versterken. Ook is het verstandig om doseringen goed in de gaten te houden. Sommige kruiden zijn verslavend, en bij anderen kan een overdosis leiden tot misselijkheid of zelfs een coma. Lees daarom voor gebruik altijd de verpakking en de bijsluiter (als deze erbij zit). Hier staat precies wat de (bij)effecten zijn van het kruid. Gebruik met mate en je kunt heerlijk relaxen!

Heb je vragen over de producten van Dutch-Smart? Neem dan gerust even contact op.