opc_loader

Leeftijdcontrole

Om bij ons te winkelen dien je 18 jaar of ouder te zijn.

Dutch-smart houd zich aan de Nederlandse wet, houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont.

Ben je op de hoogte van de wet en ben je 18 jaar of ouder?

Jazeker! Nee, helaas...
Voor 16:00 besteld, morgen geleverd
Gratis achteraf betalen via Billink
Bezorgen wanneer het u uitkomt

Witte Waterlelie - Nymphaea Ampla | 20 gram

Artikelnr: ART000153
6,90

Nymphaea a  lba (Witte Lotus)

De witte lotus of witte waterlelie (Nymphaea alba) bevat de psychoactieve stoffen nupharine and nymphaeine, die een euforische, kalmerende en verdovende werking hebben. Volgens sommige bronnen is de waterlelie ook een krachtig afrodisiacum.

Wat is Witte Lotus?

Nymphaea alba, ook wel Europese witte waterlelie of witte lotus genoemd, is een prachtige plant afkomstig uit Europa. Het wordt vaak verward met de Nymphaea lotus, de zogenaamde Egyptische witte waterlelie. Deze plant wordt over het algemeen ook aangeduid met de naam Witte Lotus. In Europa wordt de waterlelie vooral gebruikt als sierplant (wat dacht je van de Efteling?), maar bezoekers van Dutch Smart zullen voornamelijk geïnteresseerd zijn in het gebruik ervan in de traditionele geneeskunde.

Effecten van Witte Lotus

Nymphaea alba kent een aantal bijzondere gebruikseffecten. Al vele honderden jaren wordt deze plant geconsumeerd voor medicinale en spirituele doeleinden. Vandaag de dag is het nog steeds een populair middel omdat het euforische, kalmerende en afrodiserende werkingen heeft. Het zijn voornamelijk de alkaloïden nupharine en nymphaeine die verantwoordelijk zijn voor de gewenste effecten van witte lotus.

Hoe het middel exact invloed uitoefent op het libido, is nog onduidelijk. Toch zweren duizenden gebruikers bij de oppeppende werking van dit middel. Vandaar dat het in veel gevallen ook wordt verkocht als afrodisiacum; een middel dat het libido verhoogt. Hier in de winkel van Dutch-Smart hebben we tal van afrodiserende middelen. De bloemen van de Europese witte waterlelie kunnen op dezelfde manier worden geconsumeerd als andere vergelijkbare planten. De bloemblaadjes kunnen worden geconsumeerd als thee, gerookt of gedrenkt in wijn. Deze gedroogde witte lotus die we verkopen in onze winkel komt het beste als thee tot zijn recht.

Van Nymphaea alba zijn voornamelijk de sedatieve en stimulerende effecten gewenst. Hoe sterk witte lotus op je rust en kalmte werkt, is per persoon verschillende. Als witte lotus wordt geconsumeerd in een rustige omgeving, dan kan het de gebruiker nog verder ontspannen. Aan de andere kant kan het, als het wordt gebruikt tijdens fysieke of sociale activiteiten juist weer stimulerend werken.

Gebruik

Voor het maken van thee laat je ongeveer 5 gram witte lotus tien tot vijftien minuten trekken in heet water. Je kunt de plant ook enkele uren laten weken in wijn. Gebruik hiervoor ongeveer 5 gram per fles. Gebruik niet te veel: witte Lotus maakt de wijn bitter en moeilijk drinkbaar.Beoordelingen (1)
Witte Waterlelie - Nymphaea Ampla | 20 gram

Ik rook dit iplaats van tabak met wiet of hasj. Dit is echt de fijnste tabak vervanger ever!

Bless U

Beoordeling: [5 van de 5 sterren]
Laatst bekeken items