opc_loader

Menu

Direct 5% korting op je eerste bestelling? Schrijf je nu in en ontvang onze nieuwsbrief en ontvang leuke kortingen!  

Aanmelden
Leeftijdcontrole
Om bij ons te winkelen dien je 18 jaar of ouder te zijn.

Dutch-smart houd zich aan de Nederlandse wet, houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont.

Ben je op de hoogte van de wet en ben je 18 jaar of ouder, en ga je daarnaast akkoord met ons cookiebeleid?

Jazeker Nee helaas

9.2 / 10 van 1708 reviews

Schrijf jij je ook in?

Tincturen

Alle tincturen die je in onze webshop vindt, zijn oplossingen van kruiden. Onze tincturen hebben verschillende werkingen en effecten, die bij iedereen kunnen verschillen. Bij ieder product lees je hier meer over. Ons assortiment tincturen is erg uitgebreid: je hebt de keuze uit de meest uiteenlopende soorten kruidentincturen en vloeibare extracten. We vertellen je daarom graag meer over een aantal van deze tincturen.

41 Artikelen

Kruidenextracten in vloeibare vorm

Ben je op zoek naar een kruidenextract in vloeibare vorm, ook wel een tinctuur genoemd? Zoek niet verder! In de herbshop van Dutch-Smart hebben we een groot aanbod tincturen op basis van de meest uiteenlopende kruiden. Kruidensupplementen worden alsmaar populairder, evenals de vraag om deze kruiden in handige vormen te kunnen nuttigen. Zo zijn er de ruwe kruiden waar je bijvoorbeeld op moet kauwen of waar je thee van kunt zetten, maar heb je tegenwoordig ook krachtige kruidenextracten in poedervorm, supplementen en tincturen. 

Deze kruidenextracten worden met behulp van verschillende oplosmiddelen uit de plant gehaald. Het resultaat is dat je een veel krachtiger overblijfsel hebt dan wanneer je de ruwe kruiden of bladeren zou nuttigen. Ook worden in veel gevallen enkel de werkzame stoffen geëxtraheerd. Deze vloeibare extracten, ook wel bekend als tincturen, worden in veel gevallen gemaakt met alcohol of plantaardige glycerine of appelazijn. De oplossing haalt de essentiële onderdelen uit het kruid en fungeert tevens als conserveermiddel. 

Het grote voordeel van tincturen is dat ze erg geconcentreerd zijn. Je hoeft dus maar een kleine hoeveelheid te nemen om hetzelfde effect te bereiken als wanneer je op flink wat bladeren zou moeten kauwen of soms zelfs liters thee zou moeten drinken. Een ander voordeel is het gebruiksgemak: deze tincturen kun je simpelweg onder de tong aanbrengen, waardoor ze sneller in je bloedbaan terechtkomen dan veel andere extracten. 

 

Tinctuur kopen bij Dutch-Smart

Zoals je hebt kunnen lezen variëren de effecten van de tincturen enorm. We raden je dan ook aan om de productomschrijvingen goed te lezen. Mocht je nog vragen hebben over de werking, het gebruik of de effecten van tincturen, dan kun je altijd contact opnemen met onze klantenservice. Een tinctuur kopen in onze webshop werkt erg snel en eenvoudig: binnen 1 tot 3 werkdagen ontvang je je bestelling al in huis! Bij bestellingen boven de €50,- zijn de verzendkosten gratis en bij elke order spaar je ook nog eens punten, waarmee je korting opbouwt.

Let op met medicijnen

Kijk uit met tincturen als je medicijnen gebruikt of lichamelijke klachten hebt. Sommige producten versterken het effect van bloedverdunners, of werken de remming van insuline af. We raden je aan om je altijd te laten informeren over de risico’s, voor je het kruid gaat gebruiken. Wil je meer weten over tincturen, of over de werking van een bepaald product? Neem dan gerust even contact met ons op.