opc_loader

Wensenlijst

. Voor 16:00 besteld, vandaag verzonden
. Veilig betalen via uw eigen bank
. Bezorgen wanneer het u uitkomt

VAPORSHOP

Sommigen stoppen cannabis in een joint, terwijl anderen het verwerken in een gebakje. Daarnaast wordt vaak gebruikgemaakt van een vaporizer. Een vaporizer wordt gebruikt om bepaalde stoffen uit een plantaardig materiaal te halen. Meestal gaat het om cannabis, tabak of een ander soort kruid met een bijzonder effect. In de vaporshop van Dutch-Smart vind je allerlei soorten vaporizers, ook wel verdamper genoemd.

 

 

Minder schadelijk dan roken

Belangrijk om te weten, is dat vaporizen/verdampen niet hetzelfde is als roken. Bij roken komen over het algemeen meer schadelijke producten vrij, zoals koolstofmonoxide en benzeen. Gebruik je een vaporizer, dan is daar veel minder sprake van. Een vaporizer verhit de plant/het plantaardig materiaal, waarbij wél de werkende stoffen in een damp vrijkomen, maar niet de ongewenste stoffen en deeltjes. Zo wordt er bijvoorbeeld wel THC in de damp gevonden, maar geen teer. De damp wordt daarna vaak afgekoeld en opgeslagen in een zogenaamde ballon.

De verschillende soorten vaporizers

In de vaporshop van Dutch-Smart vind je veel verschillende soorten vaporizers. Kies bijvoorbeeld voor een draagbare vaporizer, een tafelmodel of een zogenoemd penmodel. Verder delen we de vaporizers in op basis van:

  • Hittebron: een zogenaamde ‘simpele vaporizer’ heeft een aansteker nodig als hittebron. Een ‘precisie vaporizer’ maakt gebruik van een elektrische hittebron. De simpele vaporizer is hierbij het goedkoopste alternatief.
  • De manier van verhitten: sommige vaporizers verhitten de cannabis door conductie, anderen door convectie. Bij conductie wordt het materiaal opgewarmd door het op een heet metalen plaatje te leggen. Bij convectie stroomt er hete lucht door het materiaal en raakt het materiaal nooit een hittebron aan.
  • Materiaal: verwarmingselementen zijn over het algemeen gemaakt van keramisch materiaal. De kamer waarin de stoffen uit het plantmateriaal worden gehaald, zijn vaak van glas. Dit is de normaalste en goedkoopste manier van het produceren van een dergelijke vaporizer. Tegenwoordig komen er steeds meer aluminium verwarmingselementen op de markt, samen met metalen extractiekamers. Afhankelijk van het materiaal is de ene vaporizer bovendien een stuk duurzamer dan de ander.
  • Materiaal van de slang: veel bedrijven produceren vaporizers met een plastic slang. Tegenwoordig is hier wel wat kritiek op, omdat de sterk vluchtige damp misschien schadelijk kan zijn in combinatie met de in aardolie vervaardigde slang. Daarom worden er nu ook siliconen slangen geproduceerd, of slangen van zeer hoge kwaliteit plastic.

Heb je vragen over ons assortiment in de vaporshop, of over het gebruik ervan? Neem dan contact met ons op!