opc_loader

Menu

Direct 5% korting op je eerste bestelling? Schrijf je nu in en ontvang onze nieuwsbrief en ontvang leuke kortingen!  

Aanmelden
Leeftijdcontrole
Om bij ons te winkelen dien je 18 jaar of ouder te zijn.

Dutch-smart houd zich aan de Nederlandse wet, houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont.

Ben je op de hoogte van de wet en ben je 18 jaar of ouder, en ga je daarnaast akkoord met ons cookiebeleid?

Jazeker Nee helaas

9.2 / 10 van 1708 reviews

Schrijf jij je ook in?

Mescaline cactussen

De mescaline cactus is één van de oudste producten die we verkopen. Het zijn cactussen die vroeger bij heilige rituelen in Mexico werden gebruikt. Mescaline is een psychedelische stof die zorgt voor effecten die kunnen worden vergeleken met die van LSA en psilocybine. In ons assortiment bevinden zich zaden, kweeksets en kleine cactussen die thuis gekweekt kunnen worden.

42 Artikelen

De geschiedenis van mescaline cactussen

Mescaline cactussen worden al minstens 5.700 jaar gebruikt door Mexicaanse Indianen voor rituelen en andere praktijken. Europeanen merkten het gebruik van peyote op in Zuid-Amerikaanse religieuze ceremonies. Mescaline werd voor het eerst geïsoleerd en geïdentificeerd in 1897 door de Duitse chemicus Arthur Heffter en voor het eerst gesynthetiseerd in 1918 door Ernst Späth.

Diverse soorten

Er zijn verschillende soorten mescaline cactussen. De meest bekende zijn:

  • De Peyote heet officieel Lophophora Williamsii en is een cactus zonder stekels. Hij is klein en rond en krijgt een klein roze bloemetje wanneer het begint te groeien. In de peyote zit mescaline, waardoor je gaat hallucineren wanneer je een stukje van de cactus tot je neemt. De peyote doet er ongeveer vijf jaar over om uit te groeien tot een cactus die gebruikt kan worden voor consumptie.
  • San Pedro is de naam van de tweede cactus. De officiële naam is Echinopsis pachanoi en deze cactus werd vroeger gebruikt voor rituelen van de indianen in Amerika. De Spaanse naam ‘San Pedro’ is afgeleid van ‘Heilige Petrus’, de drager van de sleutel tot de hemel. Wanneer je gaat hallucineren van deze cactus, is het alsof je in de hemel bent.
  • De Trichocereus peruvianus cactus is de laatste cactus van Dutch-Smart. We verkopen deze enkel in de vorm van zaden. Het kost ongeveer een jaar om de cactus te laten ontkiemen en wortel te schieten. Daarna kan hij wel snel groot worden; hij kan 10-50 cm per jaar groeien! Hij is sterk verwant aan de San Pedro.


De effecten van mescaline cactussen

De stof mescaline zorgt voor allerlei ervaringen. Zo voelen mensen zich vaak euforisch en hebben ze het gevoel dat ze zich op een andere manier bewust zijn van dingen. Het wordt vaak beschreven als een prettige ervaring, maar een aantal gebruikers heeft ook aangegeven zich soms angstig te voelen. Sommige mensen voelen zich ook ziek wanneer ze mescaline gebruiken.

Mescaline induceert een psychedelische staat in zekere zin kan worden vergeleken met die van andere hallucinogenen zoals LSA of psilocybine (paddo’s en magic truffels). Toch zijn er ook een aantal unieke kenmerken aan te wijzen. Subjectieve effecten van mescaline kunnen zijn: veranderde denkprocessen, een veranderd gevoel van tijd en zelfbewustzijn en visuele fenomenen met gesloten en open ogen. Ook worden kleuren intens en kleurrijk, maar worden ook visuele patronen zichtbaar. Een ongebruikelijk maar uniek kenmerk van het gebruik van mescaline is de 'geometrie' van driedimensionale objecten.

In 1955 nam de Engelse politicus Christopher Mayhew deel aan een experiment voor BBC 's Panorama. Voor de opnames van deze show nam hij onder toezicht van psychiater Humphry Osmond 400 mg mescaline in. De opnames werden vanwege zijn controversiele aard helaas nooit uitgezonden, maar Mayhew beschreef de ervaring als  "het meest interessante wat ik ooit heb gedaan". Best een indrukwekkende psychedelica dus!

Cactussen kweken

Een mescaline cactus kweek je net zoals reguliere cactussen. Je begint met de grond en kiezels, waarin je de zaden stopt. Waar je rekening mee moet houden is dat de cactussen in de winter in een bepaalde modus gaan, waarbij ze hun voedingsstoffen opslaan. Als je de cactus dan teveel water geeft, kan deze doodgaan. Je moet hem pas water geven als de grond helemaal uitgedroogd is. Cactussen leven over het algemeen op plaatsen waar veel zon en veel warmte is, dus zet hem op een plekje waar dit het geval is.

Mescaline cactus kopen

Wil je een mescaline cactus kopen, en heb je nog vragen over het gebruik? Neem dan contact met ons op. Ook voor vragen over de verzending kun je altijd bij onze klantenservice terecht.

De mescaline cactussen moeten gekweekt worden zoals reguliere cactussen. Er zijn dus een aantal dingen waar je aan moet denken wanneer je een mescaline cactus kweekt. Je begint met de grond en kiezels, waarin je de zaden stopt. Dit spreekt allemaal wel voor zich. Waar je wel rekening mee moet houden wanneer je de cactussen kweekt, is dat de cactussen in de winter in een bepaalde modus gaan waar ze hun voedingsstoffen opslaan. Als je dan je cactus te veel water geeft, kan deze doodgaan door verdrinking. Je moet je cactus pas water geven als de grond helemaal uitgedroogd is. Cactussen leven over het algemeen op plaatsen waar veel zon en veel warmte is, zet je cactus dus op een plekje waar dit het geval is. Je kunt bij ons verschillende zaden van mescaline cactussen kopen.