opc_loader

Menu

Direct 5% korting op je eerste bestelling? Schrijf je nu in en ontvang onze nieuwsbrief en ontvang leuke kortingen!  

Aanmelden
Leeftijdcontrole
Om bij ons te winkelen dien je 18 jaar of ouder te zijn.

Dutch-smart houd zich aan de Nederlandse wet, houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont.

Ben je op de hoogte van de wet en ben je 18 jaar of ouder, en ga je daarnaast akkoord met ons cookiebeleid?

Jazeker Nee helaas

9.2 / 10 van 1703 reviews

CODE: ZOMER2024
15% KORTING OP ALLES!

Schrijf jij je ook in?

Copelandia Hawaiian

copelandia-hawaiian-kweekset-paddo

1 Artikelen

copelandia-growkit

Copelandia Hawaiian Paddo Grow kit - 1200cc

De Copelandia soort produceerd grote hoeveelheden krachtige paddenstoelen. Hoe sterk? Wel 4 tot 5 keer sterker dan de Cubensis soorten!
De Ogre Boy stam was de eerste Copelandia-stam die door Jimmy Kroonenburg geïsoleerd werd. Hoewel de stengels dun zijn, produceert de Ogre Boy soort grote hoeveelheden krachtige Copelandia paddenstoelen. Bij het oogsten van deze soort moet je er zeker van zijn dat je niet te veel van de bovenste bodemlaag verwijdert.

Waarschuwing:

Dit is een van de sterkste paddo's op aarde!

Inhoud:

 • Growbox van 1200 ml
 • Plastic vochtzak met gaten om te ademen
 • Informatiehandleiding
 • Paperclips

Niet inbegrepen en noodzakelijk:

 • Schone spuitfles voor het nevelen

Gebruik:

 1. Inhoud uitpakken
 2. Verwijder het deksel van de growkit en plaats deze in de ritssluitingszak. Bewaren op een schone plaats. Je hebt dit later nodig.
 3. Was uw handen met zeep en breng de bovenlaag gelijkmatig aan op de growkit.
 4. Plaats de growkit in de vochtzak.
 5. Mist growkit en de binnenkant van de vochtzak licht.
 6. Knijp in de zak en laat frisse lucht naar binnen komen
 7. Herhaal stap 5 en 6 tweemaal daags.
 8. Na een stijging van 17 dagen zullen zich paddestoelen vormen. Verwijder op dit moment de growkit uit de zak en spuit alleen de binnenkant van de zak. Plaats de kit terug in de zak na het spuiten. (Ogre boy mushrooms houden niet van direct contact met water).
 9. 5-7 dagen nadat paddestoelen zijn gaan groeien, zullen ze klaar zijn om te oogsten. Oogst 36 uur nadat de eerste zwarte sporen van de paddo's beginnen te vallen. Pluk de paddenstoelen door ze naar beneden te duwen totdat de onderkant van de stengel snapt.
 10. Na de oogst vul je de growkit met water en doe je het deksel weer op de growkit. Hierdoor kan de kit water absorberen voor de tweede oogst. Laat de kit terug in de vochtzak voor de volgende ronde van paddestoelen.
 11. Geef dagelijks verse lucht en spuit alleen de zijkanten van de zak tot de tweede oogst klaar is om te worden geplukt.
 12. Oogst de paddo's en herhaal stappen 10 en 11 totdat de kit stopt met het produceren van paddenstoelen.

Panaeolus cyanescens of Copelandia cyanescens 

De Copelandia-paddenstoel, ook bekend als Panaeolus Cyanescens of Copelandia Cyanescens, wordt gewoonlijk de Hawaiiaanse paddenstoel genoemd vanwege zijn oorsprong en frequente associatie met de regio. Deze specifieke paddosoort is aanzienlijk populair geworden onder liefhebbers vanwege de kracht en unieke eigenschappen ervan. Enkele andere veel voorkomende namen voor deze paddenstoel zijn Blue Meanies en Ogre Boy, die de verschillende eigenschappen en effecten ervan nog eens benadrukken. 

De Copelandia in vergelijking met de Cubensis

Een van de belangrijkste redenen achter de groeiende belangstelling voor Copelandia Cyanescens is de opmerkelijke potentie ervan. Het is bekend dat deze soort tot vijf keer meer psilocybine bevat dan andere paddo's, waardoor het een van de sterkste en meest extreme opties op de markt is. De paddenstoelen van de Copelandia-soort worden gekenmerkt door hun dunne stengels, maar leveren toch grote hoeveelheden uitzonderlijk krachtige paddenstoelen op. Enkele van de belangrijkste kenmerken van Copelandia Cyanescens zijn: - Aanzienlijk hoger psilocybinegehalte vergeleken met andere soorten - Dunne stengels met grote paddenstoelopbrengsten - Potentieniveaus: 4 tot 5 keer sterker dan Cubensis-soorten

Wanneer je Copelandia Cyanescens vergelijkt met de meer algemeen bekende Psilocybe Cubensis, worden er verschillende verschillen duidelijk. Zoals eerder vermeld is het meest opvallende onderscheid tussen de twee het aanzienlijk hogere psilocybinegehalte in Copelandia Cyanescens, waardoor het 4 tot 5 keer sterker is dan zijn tegenhanger in Cubensis. Bovendien verschillen de fysieke kenmerken van deze twee soorten: Copelandia Cyanescens heeft dunnere stengels maar produceert grotere hoeveelheden krachtige paddo's. Deze vergelijking benadrukt de unieke eigenschappen van Copelandia Cyanescens, die bijdragen aan de groeiende populariteit onder paddoliefhebbers.

De effecten van de Hawaiiaanse paddo

De geschiedenis en culturele betekenis van de Copelandia Hawaiiaanse paddenstoel, ook bekend als Panaeolus Cyanescens of Copelandia Cyanescens, is terug te voeren op de inheemse stammen van de Hawaiiaanse eilanden. Deze krachtige soort magische paddenstoel wordt algemeen erkend vanwege zijn potentie, met effecten die naar verluidt vier tot vijf keer sterker zijn dan die van de meer algemene Psilocybe Cubensis-soort. Vooral de Ogre Boy-soort was de eerste Copelandia-stam die werd geïsoleerd door Jimmy Kroonenburg, en de dunne stengels en grote hoeveelheden paddo's hebben bijgedragen aan zijn legendarische status onder ''entheogenen thousiastelingen''.

Als het gaat om de effecten en ervaringen die verband houden met de Copelandia Hawaiiaanse paddenstoel, melden gebruikers vaak een zeer intense en transformerende reis. Vanwege het hoge gehalte aan psilocybine in deze paddenstoelen, waarvan wordt gezegd dat ze vijf keer krachtiger zijn dan andere paddovariëteiten, kunnen de effecten ongelooflijk krachtig zijn, wat leidt tot diepe introspectie en een verhoogd gevoel van verbondenheid met het universum. Enkele veelvoorkomende ervaringen gerapporteerd door gebruikers van Copelandia Hawaiiaanse paddenstoelen zijn: Levendige visuele en auditieve hallucinaties, emotionele catharsis en bevrijding, verbeterde gevoelens van empathie en mededogen, spirituele of mystieke inzichten en openbaringen, een verhoogd gevoel van eenheid en onderlinge verbondenheid met alle levende wezens. Het is belangrijk op te merken dat individuele ervaringen kunnen variëren en dat de intensiteit van de effecten kan worden beïnvloed door factoren als dosering, set en setting.

Het kweken van de Copelandia Cyanescens

Bij het thuis kweken van Copelandia Cyanescens-paddenstoelen is het essentieel om over de juiste componenten en materialen te beschikken om een ​​optimale groei en potentie te garanderen. Het substraat moet rijk aan voedingsstoffen zijn en goed geschikt voor dit specifieke type paddenstoel, omdat ze andere groeiomstandigheden vereisen dan andere soorten, zoals Psilocybe Cubensis.

Zodra je over alle benodigde componenten en materialen beschikt, is het tijd om je kweekset op te zetten en de juiste omstandigheden voor Copelandia Cyanescens paddenstoelen te handhaven. Begin met het steriliseren van de container en het substraat om besmetting te voorkomen, en inoculeer vervolgens het substraat met sporen. Plaats het geïnoculeerde substraat in de vochtigheidskamer en handhaaf een temperatuur van ongeveer 24 °C en een vochtigheidsgraad van 95-100% voor optimale groei. Het is essentieel om deze omstandigheden regelmatig te controleren en de nodige aanpassingen door te voeren om ervoor te zorgen dat de paddenstoelen gedijen. Een goede luchtuitwisseling is ook van cruciaal belang, dus zorg ervoor dat u de kamer minstens één keer per dag ventileert om voor frisse lucht te zorgen en stagnerende omstandigheden te voorkomen.

Thuis Copelandia Cyanescens-paddenstoelen kweken kan een aantal veelvoorkomende problemen met zich meebrengen, maar met de juiste zorg en aandacht kunnen deze problemen worden opgelost. Een veelvoorkomend probleem is besmetting, die kan optreden als het substraat of de container niet goed is gesteriliseerd of als er onvoldoende luchtstroom is. Om dit probleem aan te pakken, moet je waakzaam zijn over de netheid en ervoor zorgen dat je kweekset in een goed geventileerde ruimte staat. Een ander veel voorkomend probleem is langzame of vastgelopen groei, die het gevolg kan zijn van onjuiste temperatuur- of vochtigheidsniveaus. Om dit probleem aan te pakken, controleert u de metingen van uw thermometer en hygrometer nogmaals en brengt u de nodige aanpassingen aan om optimale omstandigheden te behouden. Door alert te blijven op deze potentiële problemen en indien nodig corrigerende maatregelen te nemen, kunt u thuis met succes krachtige en hoogwaardige Copelandia Cyanescens-paddenstoelen kweken.

Essentiële zaken voor de kweekkast

Bij het kweken van Copelandia-paddenstoelen is het selecteren van de juiste container cruciaal. De container moet stevig zijn en een stabiele omgeving kunnen bieden waarin de paddenstoelen kunnen groeien. Het is belangrijk om een ​​container te kiezen die is gemaakt van niet-giftig materiaal, zoals glas of voedselveilig plastic, om de veiligheid en kwaliteit van de paddenstoelen te garanderen. Bovendien moet de container een goed sluitend deksel hebben om verontreinigingen buiten te houden en de juiste luchtvochtigheid te handhaven voor optimale groei.

Om Copelandia-paddenstoelen succesvol te kweken, zijn klimaatbeheersing en vochtigheid essentiële factoren waarmee rekening moet worden gehouden. Deze paddenstoelen gedijen goed in een goed gereguleerde omgeving, met een temperatuur variërend van 24 tot 27 graden Fahrenheit. Vochtigheid is bijzonder belangrijk voor deze soort, omdat deze een hoog vochtgehalte nodig heeft voor optimale groei. Om een ​​consistente luchtvochtigheid te behouden, kunt u overwegen een hygrometer te gebruiken om het vochtgehalte in de container te controleren. Bovendien kan het periodiek besproeien van het groeimedium helpen om de gewenste luchtvochtigheid op peil te houden. Om schimmel- en bacteriegroei te voorkomen, is het essentieel om een ​​schone kweekomgeving te behouden en te zorgen voor een goede luchtcirculatie.

Licht- en ventilatievereisten spelen een belangrijke rol bij de succesvolle teelt van de Copelandia-paddenstoel. Hoewel deze paddenstoelen geen direct zonlicht nodig hebben, hebben ze wel een consistente lichtbron nodig om de groei te stimuleren. Hiervoor kan indirect zonlicht of kunstlicht, zoals TL- of LED-verlichting, worden gebruikt. Zorg voor een passend lichtschema, met 12 uur licht gevolgd door 12 uur duisternis, om een ​​gezonde groei te bevorderen. 

Bronnen van onderzoek psilocybine in Copelandia 

De chemische structuur van Copelandia,  is uniek en draagt ​​bij aan de krachtige effecten ervan. Deze paddenstoelen bevatten een significant hogere concentratie psilocybine, de psychoactieve stof die verantwoordelijk is voor hun geestverruimende eigenschappen, vergeleken met andere paddo’s. Copelandia Cyanescens bevat zelfs tot vijf keer meer psilocybine dan de meer algemeen bekende Psilocybe Cubensis-soort. Deze verhoogde concentratie psilocybine leidt tot de sterkere en intensere effecten die worden ervaren bij het consumeren van Copelandia paddenstoelen.

Vanwege hun hoge psilocybine gehalte zijn Copelandia paddenstoelen het onderwerp geweest van onderzoek naar mogelijke medische en therapeutische toepassingen. Het potentieel voor langdurige positieve effecten op de geestelijke gezondheid, waarbij sommige onderzoeken melding maken van verbeteringen die tot zes maanden na de behandeling aanhouden.  Verhoogde gevoelens van welzijn en levenstevredenheid bij personen die een therapie met psilocybine hebben ondergaan. Deze veelbelovende resultaten hebben geleid tot een toegenomen belangstelling voor het verder onderzoeken van de potentiële therapeutische voordelen van Copelandia Cyanescens en andere psilocybine-bevattende paddenstoelen.

Hoewel de potentiële medische voordelen van Copelandia Cyanescens veelbelovend zijn, is het essentieel om je bewust te zijn van de mogelijke risico’s en bijwerkingen die gepaard gaan met het gebruik ervan. Zoals bij elke psychoactieve stof kunnen de effecten van het consumeren van deze paddenstoelen sterk variëren, afhankelijk van individuele factoren zoals de lichaamschemie, de dosering en de set en setting. Enkele mogelijke risico's en bijwerkingen van het consumeren van Copelandia Cyanescens-paddenstoelen zijn onder meer: - Misselijkheid en braken, die kunnen optreden als gevolg van de natuurlijke reactie van het lichaam op de aanwezigheid van psilocybine. - Intense hallucinaties en perceptuele veranderingen, die kunnen leiden tot gevoelens van verwarring, desoriëntatie en paranoia. - De kans op 'bad trips', die kunnen resulteren in angst en paniek. Het is van cruciaal belang dat iedereen die Copelandia paddenstoelen overweegt, zich bewust is van deze risico's en bijwerkingen en het gebruik ervan op een verantwoorde en voorzichtige manier aanpakt.

De invloed van Jimmy Kroonenburg

Jimmy Kroonenburg, een pionier in de wereld van paddo's, heeft belangrijke bijdragen geleverd aan het begrip en de teelt van de krachtige Copelandia Cyanescens, ook wel bekend als de Hawaiiaanse paddo. Zijn achtergrond in de mycologie en passie voor deze unieke schimmels hebben geleid tot vooruitgang in de teelt en popularisering van deze krachtige soort. Het werk van Kroonenburgheeft een belangrijke rol gespeeld bij het toegankelijker maken van deze soort voor zowel liefhebbers als onderzoekers.

Door zijn werk en innovaties heeft Jimmy Kroonenburg een cruciale rol gespeeld bij het populariseren van de Copelandia Cyanescens-soort, ook wel de Hawaiiaanse paddo genoemd. Door gespecialiseerde kweeksets te maken en anderen te informeren over de unieke eigenschappen van deze soort, heeft Kroonenburg geholpen deze krachtige paddenstoel breder verkrijgbaar te maken. Kroenburgs toewijding aan het begrijpen en kweken van deze unieke soort heeft ongetwijfeld bijgedragen aan de groeiende populariteit en toegankelijkheid ervan.