opc_loader

Menu

Direct 5% korting op je eerste bestelling? Schrijf je nu in en ontvang onze nieuwsbrief en ontvang leuke kortingen!  

Aanmelden
Leeftijdcontrole
Om bij ons te winkelen dien je 18 jaar of ouder te zijn.

Dutch-smart houd zich aan de Nederlandse wet, houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont.

Ben je op de hoogte van de wet en ben je 18 jaar of ouder, en ga je daarnaast akkoord met ons cookiebeleid?

Jazeker Nee helaas

9.2 / 10 van 1709 reviews

Schrijf jij je ook in?

Vloeipapier en filter tips

Iedereen die wel eens shag of wiet rookt heeft het nodig: vloeipapier of lange vloei. Een onmisbaar onderdeel van elk ‘sjekkie’ of jointje. Sommige soorten vloeipapier hebben bovendien een filtertip aan het einde. Deze werken hetzelfde als het filter van een sigaret. Maar welke soorten vloeipapier zijn er en welke heb jij nodig? En welke filtertip is gemaakt voor jouw rookgewoontes?

30 Artikelen

De verschillen in vloeitjes

Soorten vloeipapier verschillen het meest van elkaar qua materiaal. Sommige merken gaan er prat op dat ze alleen natuurlijke materialen gebruiken, zoals echte hennep en Arabische gom. Andere vloeitjes worden gemaakt van hout of papier. Welke het beste is, dat bepaal jij eigenlijk zelf. Wat vind jij fijn, qua rollen en roken?

Vloeipapier kan daarnaast ook verschillend zijn in grootte. Zo is er natuurlijk de lange vloei, maar er is ook vloeipapier op rol. Je kunt hier vloeipapier afrollen zoals je dat bij bijvoorbeeld aluminiumfolie doet. Wil je liever eens een grote joint draaien met meer wiet, of juist een beetje minder dan normaal? Dan is het vloeipapier op rol een uitkomst.

Met of zonder filter?

Mensen roken hun joints op verschillende manieren. De één gebruikt een filter, de ander niet. Over het algemeen zorgt een filter ervoor dat je minder snel iets merkt van de wiet. Je kunt dus rustiger roken en langzamer op gang komen. Dat is fijn als je meer van de joint wilt genieten, maar juist onhandig als je snel het effect wilt bereiken. Natuurlijk zijn er allerlei manieren om zelf een filter in elkaar te draaien. Scheur bijvoorbeeld de bovenkant van een sigaret af, of draai een beetje tabak in een stukje karton. Als je echt tijd over hebt kun je de tabak uit een gewone sigaret halen en de sigaret daarna vullen met je wiet. Het lijkt dan alsof je een gewone sigaret aan het roken bent. Het nadeel is dat je veel tijd kwijt bent aan een kleine joint. Gelukkig is er een simpel alternatief: vloeipapier met filter kopen. Keuze genoeg.

Filtertips kopen

Filtertips worden gebruikt in joints en sigaretten om ze steviger te maken en de rook te filteren. Zo krijg je geen gruis of andere viezigheid van de tabak in je mond. Sommige soorten vloeipapier komen al direct met filtertips, maar meestal moet je ze zelf kopen. Hierbij kun je kiezen uit verschillende lengtes en diktes, die ieder een eigen rookervaring hebben. Ontdek zelf welke filtertip je het fijnst vindt!

Waarom gebruik je een ‘tip’?

Misschien vraag je je af waarom mensen filtertips gebruiken. Je kan toch ook gewoon met alleen vloeipapier roken? Klopt helemaal, maar filtertips maken het roken van een joint of zelfgedraaide sigaret een stuk makkelijker. Zo zorgen filtertips ervoor dat:

  • Het uiteinde van je joint of sigaret niet nat of slap wordt
  • Er geen vieze troep van de tabak in je mond komt
  • Het draaien een stuk eenvoudiger wordt
  • De rook beter gekoeld wordt, waardoor je je mond niet verbrandt
  • Teer wordt tegengehouden, waardoor je minder schadelijke stoffen binnenkrijgt

Het kent dus veel voordelen. Daarnaast krijg je met ieder soort filter een ander effect. Door de verschillende vormen en maten kan je werkzame stoffen langzamer of sneller binnenkrijgen, of de smaak van de tabak in je mond beperken. Experimenteer zelf of lees hieronder meer over de verschillende soorten filtertips.

Soorten filtertips

De meest gebruikte filtertips zijn gemaakt van milieuvriendelijk materiaal, papier of katoen.

De papieren filtertips zijn het goedkoopst, maar worden niet door iedereen even goed gewaardeerd.

Katoenen filtertips filteren meer teer uit de rook dan andere filtertips. Daardoor zijn ze iets gezonder. Ook gaan katoenen filtertips behoorlijk lang mee.

Je kunt tips van verschillende maten kopen of ze natuurlijk zelf bijknippen. Sommige mensen houden van dunnere filtertips, omdat deze makkelijker te rollen zijn. Weer anderen houden van korte filtertips om een zo authentiek mogelijke smaak en rook te creëren. Wij raden je in ieder geval aan om altijd filtertips te gebruiken wanneer je een joint of sigaret draait. Het roken is dan niet alleen makkelijker en lekkerder, maar ook nog gezonder.

Wil je meer informatie over lange vloei, filtertips of andere producten? Neem dan contact op.