opc_loader

Leeftijdcontrole

Om de inhoud van deze pagina te bekijken dient u 18 jaar of ouder te zijn, bent u dat?
Ja Nee

Magic truffels

Truffels (ook wel magic truffels of sclerotia) zien eruit als doodgewone paddenstoeltjes. Iedere gebruiker kan een ander effect ervaren na het nemen van truffels. Dit hangt onder andere af van de hoeveelheid ingenomen truffels, de soort truffels, de omgeving, de stemming van de gebruiker en of de truffels worden ingenomen op een nuchtere maag of niet. Ben je in een sombere, onrustige bui? Dan is de kans dat je een bad trip krijgt groter dan wanneer je je gelukkig en rustig voelt van binnen. Een ‘verkeerde’ omgeving kan eveneens zorgen voor een bad trip. Zorg dus voor een rustige omgeving! Het is ook verstandig om een nuchter persoon in de buurt te hebben als je magic truffels gebruikt.

Artikel 1 tot 12 (van de 12 artikelen). Resultaat:1
Artikel 1 tot 12 (van de 12 artikelen). Resultaat:1

Zijn magic truffels legaal?

Sclerotia worden door enkele paddenstoelen onder de grond gevormd om voedingsstoffen op te slaan en ze te beschermen tegen de kou, droogte en natuurlijk hitte. Ze bevatten psilocybine, dat een kleurrijke en filosofische bewustzijnstoestand geeft, die tot zo’n 4 tot 6 uur duurt. Omdat magic truffels dus officieel een ‘bijproduct’ zijn van paddo’s, en geen aantoonbare schadelijke stoffen bevatten, mogen magic truffels in Nederland wél verkocht worden maar paddo’s niet. Bij Dutch-Smart koop je dus eenvoudig, veilig en legaal verschillende soorten magic truffels. Wil je ze liever zelf kweken? Bestel dan één van onze truffel kweeksets.

De meest voorkomende effecten

Een half uur tot drie kwartier nadat je de truffel hebt ingenomen, begin je het effect te voelen. Afhankelijk van de soort truffel die je inneemt, houdt de trip tussen de drie en zes uur aan. Een trip is voor iedereen anders en wordt bovendien elke keer weer anders ervaren. Er zijn wel een paar standaard punten die veel gebruikers opmerken. Zo beleven veel mensen kleur en gevoel heftiger, gedragen ze zich roekeloos en kunnen ze zich angstig voelen of paranoïde worden. De omgeving wordt op een andere manier beleefd en muziek en beeld kunnen veel levendiger worden ervaren. Over het algemeen voelt de gebruiker zich wel tevreden, en heeft hij of zij vaak lachkicks.

Gebruik en dosering

Eet de truffels voor een optimaal effect op een lege maag en kauw er goed op. Als je maag niet leeg is, zijn de effecten zwakker en kan het langer duren voordat je iets merkt. Een standaard dosering is tussen de 10 en 15 gram verse truffels. Als dit je eerste keer is, begin dan met 7 tot 10 gram. Je lichaam bouwt snel een tolerantie op voor de werkzame stoffen, dus als je opnieuw truffels wil eten, moet je tenminste drie dagen wachten (je lichaam wil zich graag herstellen).

Belangrijke tips en waarschuwingen

Het is verstandig om rekening te houden met de volgende zaken wanneer je magic truffels wil gaan gebruiken:

  • Neem de tijd, gebruik geen truffels als je er eigenlijk geen tijd voor hebt.
  • Verzet je niet tegen gevoelens van rusteloosheid of angst tijdens de trip, maar onthoud dat dit slechts tijdelijke effecten zijn.
  • Het is belangrijk om tijdens de trip regelmatig wat water of vruchtensap drinkt. Dit heeft geen invloed op de effecten van de truffels.
  • Neem geen truffels als je je angstig, gestresst of depressief voelt. Ook mensen die een sluimerende psychose of schizofrenie hebben, moeten geen truffels gebruiken.
  • Combineer truffels niet met alcohol, amfetaminen of andere drugs. Neem ook geen truffels als je medicatie gebruikt (MAO-i, SSRI etc.).
  • Niet gebruiken als je zwanger bent, borstvoeding geeft of jonger bent dan 18 jaar.
  • Bewaren: bewaar truffels tussen de 4 en 6 graden Celsius. In de koelkast zijn ze tot een maand houdbaar.

Heb je vragen over het gebruik van magic truffels, of over ons assortiment? Neem gerust contact op!