opc_loader

Menu

Direct 5% korting op je eerste bestelling? Schrijf je nu in en ontvang onze nieuwsbrief en ontvang leuke kortingen!  

Aanmelden

9.2 / 10 van 1689 reviews

17% GROW KITS + MAGIC TRUFFELS SALE
CODE: GROW24

2dutch-smart-gratis-artikelen

Nieuwe Producten

Magic Truffles

Truffels (ook wel magic truffels of sclerotia) zien eruit als doodgewone paddenstoeltjes. Dit zijn verse truffels die het beste in de koeling bewaard kunnen worden. Op de truffels vind je een houdbaarheids datum, houdt deze dan ook goed aan. Iedere gebruiker kan een ander effect ervaren na het nemen van truffels. Dit hangt onder andere af van de hoeveelheid ingenomen truffels, de soort truffels, de omgeving, de stemming van de gebruiker en of de truffels worden ingenomen op een nuchtere maag of niet. Ben je in een sombere, onrustige bui? Dan is de kans dat je een bad trip krijgt groter dan wanneer je je gelukkig en rustig voelt van binnen. Een ‘verkeerde’ omgeving kan eveneens zorgen voor een bad trip. Zorg dus voor een rustige omgeving! Het is ook verstandig om een nuchter persoon in de buurt te hebben als je magic truffels gebruikt.

18 Artikelen

Wat zijn Magic Truffles?

Magic Truffles, ook wel Magic Truffels of Magische Truffels genoemd, zijn één van de meest bijzondere soorten psychedelica ter wereld. Deze sclerotia zijn technisch gezien geen paddenstoelen, maar ze maken wel deel uit van hetzelfde organisme. Mocht je je afvragen wat nou het verschil is tussen deze truffels en paddo’s, dan ben je niet alleen. Alhoewel beide de psychedelische stof psilocybine bevatten, zijn het wel twee verschillende producten. De truffel groeit namelijk onder de grond, terwijl paddestoelen boven de grond groeien. Het is ook goed om te weten dat truffels eigenlijk geen echte ‘truffels’ zijn, maar ‘sclerotia’. Sclerotia zijn schimmels die groeien uit hetzelfde organisme als psychedelische paddestoelen - maar zijn zelf dus géén paddestoelen. Lees hier meer over de verschillen tussen paddo’s en magic truffels

Zijn magic truffels legaal?

Sclerotia worden door enkele paddenstoelen onder de grond gevormd om voedingsstoffen op te slaan en ze te beschermen tegen de kou, droogte en natuurlijk hitte. Ze bevatten psilocybine, dat een kleurrijke en filosofische bewustzijnstoestand geeft, die tot zo’n 4 tot 6 uur duurt. Omdat magic truffels dus officieel een ‘bijproduct’ zijn van paddo’s, en geen aantoonbare schadelijke stoffen bevatten, mogen magic truffels in Nederland wél verkocht worden maar paddo’s niet. Bij Dutch-Smart koop je dus eenvoudig, veilig en legaal verschillende soorten magic truffels. Wil je ze liever zelf kweken? Bestel dan één van onze truffel kweeksets.

De meest voorkomende effecten van truffels

Om te begrijpen wat de effecten van magic truffels zijn, is het goed om te weten dat magic truffles de psychedelische verbinding psilocybine bevat. Deze verbinding wordt niet alleen gevonden in deze sclerotia, maar ook in enkele honderden soorten paddestoelen, ook wel paddo’s genoemd. Psilocybine zorgt voor vergelijkbare effecten als die van LSA, DMT en mescaline. Denk hierbij aan visuele hallucinaties, intense emoties en andere zintuiglijke ervaringen! Het is echter ook mogelijk om truffels te nuttigen zonder deze krachtige effecten te ervaren. Dat kan via microdoseren. Bij het microdoseren van truffels wordt zo’n kleine dosis truffels genomen dat je niet hallucineert, maar wel profijt hebt van de gunstige lichamelijke effecten. 

Een half uur tot drie kwartier nadat je de truffel hebt ingenomen, begin je het effect te voelen. Afhankelijk van de soort truffel die je inneemt, houdt de trip tussen de drie en zes uur aan. Een trip is voor iedereen anders en wordt bovendien elke keer weer anders ervaren. Er zijn wel een paar standaard punten die veel gebruikers opmerken. Zo beleven veel mensen kleur en gevoel heftiger, gedragen ze zich roekeloos en kunnen ze zich angstig voelen of paranoïde worden. De omgeving wordt op een andere manier beleefd en muziek en beeld kunnen veel levendiger worden ervaren. Over het algemeen voelt de gebruiker zich wel tevreden, en heeft hij of zij vaak lachkicks.

Gebruik en dosering

Bewaar de truffles binnen de koeling tot de houdbaarheidsdatum. We adviseren ze niet te consumeren als deze datum is overstreden. Eet de truffels voor een optimaal effect op een lege maag en kauw er goed op. Als je maag niet leeg is, zijn de effecten zwakker en kan het langer duren voordat je iets merkt. Een standaard dosering is tussen de 10 en 15 gram verse truffels. Als dit je eerste keer is, begin dan met 7 tot 10 gram. Je lichaam bouwt snel een tolerantie op voor de werkzame stoffen, dus als je opnieuw truffels wil eten, moet je tenminste drie dagen wachten (je lichaam wil zich graag herstellen).

Belangrijke tips en waarschuwingen

Het is verstandig om rekening te houden met de volgende zaken wanneer je magic truffels wil gaan gebruiken:

  • Neem de tijd, gebruik geen truffels als je er eigenlijk geen tijd voor hebt.
  • Verzet je niet tegen gevoelens van rusteloosheid of angst tijdens de trip, maar onthoud dat dit slechts tijdelijke effecten zijn.
  • Het is belangrijk om tijdens de trip regelmatig wat water of vruchtensap drinkt. Dit heeft geen invloed op de effecten van de truffels.
  • Neem geen truffels als je je angstig, gestresst of depressief voelt. Ook mensen die een sluimerende psychose of schizofrenie hebben, moeten geen truffels gebruiken.
  • Combineer truffels niet met alcohol, amfetaminen of andere drugs. Neem ook geen truffels als je medicatie gebruikt (MAO-i, SSRI etc.).
  • Niet gebruiken als je zwanger bent, borstvoeding geeft of jonger bent dan 18 jaar.
  • Bewaren: bewaar truffels tussen de 4 en 6 graden Celsius. In de gesloten verpakking zijn ze in de koelkast tot een maand houdbaar.

Wat extra informatie over de Magic truffles

Sclerotia Psilocybe Tampanensis, ook wel bekend als philosopher stones of Magic Truffles, is een soort psychedelische paddenstoel die de afgelopen jaren veel aandacht heeft gekregen. Deze soort behoort tot de Hymenogastraceae-familie en komt oorspronkelijk uit de subtropische streken van Mexico. Historisch gezien is het gebruik van psilocybine-bevattende paddenstoelen diep geworteld in inheemse culturen vanwege hun geneeskrachtige en spirituele eigenschappen. In dit stuk onderzoeken we de fysieke kenmerken, chemische samenstelling, levenscyclus, effecten en controverses rond de Magic Truffles.

Sclerotia Psilocybe Tampanensis is een unieke soort psychedelische paddenstoel die sclerotia produceert, een compacte massa verhard mycelium die ondergronds groeit. De soort werd voor het eerst ontdekt in 1977 door Steven Pollock, die hem aantrof in de grasvelden van Florida. De fysieke kenmerken van de sclerotia zijn klein, bruin en rond van vorm, met een rubberachtige textuur. De paddenstoel heeft een uitgesproken aardse en nootachtige smaak en geur. Het wordt gevonden in subtropische gebieden van Mexico en wordt gewoonlijk binnenshuis gekweekt voor commerciële doeleinden. De soort wordt al eeuwenlang door inheemse culturen gebruikt vanwege zijn therapeutische en spirituele eigenschappen.

De chemische samenstelling van Sclerotia Psilocybe Tampanensis omvat psilocybine, psilocine en baeocystine, de belangrijkste psychoactieve stoffen die verantwoordelijk zijn voor de psychedelische effecten van de paddenstoel. Deze verbindingen zijn structureel vergelijkbaar met serotonine, een neurotransmitter die de stemming, eetlust en slaap reguleert. De potentie en dosering van Sclerotia Psilocybe Tampanensis variëren afhankelijk van de groeiomstandigheden en het ontwikkelingsstadium. De effecten van de paddenstoel kunnen worden versterkt of verminderd door factoren zoals de stofwisseling, het lichaamsgewicht en de tolerantie voor de stof van het individu.

De levenscyclus van de Magische truffels zijn vergelijkbaar met die van andere psilocybine-bevattende paddenstoelen. De paddenstoel groeit het beste in een warme en vochtige omgeving en heeft een substraat nodig dat voedingsstoffen bevat voor de groei. De groeiomstandigheden en teelttechnieken zijn kritische factoren die de kwaliteit en potentie van de sclerotia beïnvloeden. De stadia van groei en ontwikkeling omvatten de kolonisatie van het substraat, de vorming van het mycelium en de ontwikkeling van de sclerotia. Oogst- en conserveringsmethoden zijn ook belangrijke factoren die de kwaliteit en potentie van de paddenstoel beïnvloeden.

Het is bekend dat de effecten van de magic truffles psychedelisch zijn en een breed scala aan ervaringen kunnen veroorzaken, van euforie en verhoogde zintuiglijke waarneming tot angst en paranoia. De korte termijneffecten op de hersenen omvatten veranderingen in stemming, perceptie en denkprocessen. De langetermijneffecten op de hersenen zijn nog steeds niet volledig bekend, maar onderzoek suggereert dat psilocybine-bevattende paddenstoelen therapeutisch en medicinaal potentieel kunnen hebben.

Heb je vragen over het gebruik van magic truffels, of over ons assortiment? Neem gerust contact op!