opc_loader

Menu

Direct 5% korting op je eerste bestelling? Schrijf je nu in en ontvang onze nieuwsbrief en ontvang leuke kortingen!  

Aanmelden

9.2 / 10 van 1690 reviews

Wie op zoek is naar kruiden en specerijen van hoge kwaliteit hoeft niet verder te zoeken dan Dutch-Smart. Onze online winkel biedt een grote verscheidenheid aan kruiden, die allemaal zorgvuldig geselecteerd zijn. Een van die kruiden is Nymphaea Ampla, beter bekend als witte lotus of witte waterlelie. En waar veel mensen weten dat dit prachtige bloem is, weten maar weinig mensen over de bijzondere werking van dit kruid op het menselijk lichaam.

Wat is Witte Lotus?

Nymphaea alba, ook wel Europese witte waterlelie of witte lotus genoemd, is een prachtige plant afkomstig uit Europa. Het wordt vaak verward met de Nymphaea lotus, de zogenaamde Egyptische witte waterlelie. Deze plant wordt over het algemeen ook aangeduid met de naam Witte Lotus. In Europa wordt de waterlelie vooral gebruikt als sierplant, maar bezoekers van Dutch Smart zullen voornamelijk geïnteresseerd zijn in het nuttigen van deze plant voor een aantal bijzondere effecten en werkingen.

De witte waterlelie (Nymphaea ampla) is een overblijvende bloeiende waterplant met opzichtige, welriekende bloemen. De witte lotusbloem wordt al sinds de oudheid beschouwd als een belangrijk boeddhistisch symbool van zuiverheid en onsterfelijkheid, vanwege haar weerspiegeling in de modder van modderige wateren, waarvan men dacht dat ze gevuld waren met "de onzuiverheden van deze wereld" Ook vandaag blijft het een van de populairste symbolen in de Aziatische kunst.

Voorspoed en zuiverheid

De symboliek die aan de witte lotus wordt toegeschreven kan mensen uit het oude Egypte, Assyrië en Mesopotamië ertoe gebracht hebben te geloven dat ze gegroeid is uit een druppel of traan die Boeddha vergoot toen hij rouwde om alle wezens die in deze wereld lijden. Dit geloof werd overgenomen door Indiase boeddhisten die afbeeldingen van de bloem op hun altaren plaatsten.

De witte lotus is ook belangrijk in het Hindoeïsme, waar hij geassocieerd wordt met Lakshmi, de godin van de voorspoed. In het epische gedicht de Mahabharata wordt de Pandavavorst Yudhishthira geboren uit een lotus die uit de schoot van zijn moeder ontspruit terwijl ze zich baadt in een heilig meer. De lotus is ook een van de acht gunstige symbolen (ashtamangala) van het boeddhisme en het hindoeïsme, die zuiverheid en spirituele verlichting voorstellen.

In China wordt de witte lotus geassocieerd met zomer en vrouwelijke Yang energie, terwijl de rode lotus winter en mannelijke Yin energie symboliseert. Men zegt ook dat hij perfectie en zuiverheid vertegenwoordigt door zijn sneeuwwitte kleuren zijn zijn associatie met water.

Effecten van Witte Lotus

De bijzondere effecten van Witte waterlelie (Nymphaea Ampla) op het menselijk lichaam lijken talrijk. Van het kruid wordt vaak beweerd dat het de cognitieve functie verbetert, helpt bij angst en depressie, en het energieniveau verhoogt. Bovendien is witte waterlelie volgens sommigen een natuurlijk diureticum, wat betekent dat het het lichaam zou kunnen helpen zich te ontdoen van overtollig vocht. Dit maakt het potentieel een waardevol kruid voor wie wil afvallen of zijn lichaam wil ontgiften.

De Witte Lotus (Nymphaea Ampla) is bekend om zijn vermogen een toestand van diepe ontspanning en kalmte op te wekken. Dit kan mensen helpen in contact te komen met hun innerlijk zelf, maar soms ook spirituele wezens. Bovendien wordt van het kruid gezegd dat het helpt bij meditatie en mensen in contact brengt met het goddelijke. Dit kan mensen helpen vrede te vinden en in contact te komen met hun spirituele kant.

Hoe gebruik je Witte Lotus?

De bloemen van de Europese witte waterlelie kunnen op dezelfde manier worden geconsumeerd als andere vergelijkbare planten. De bloemblaadjes kunnen worden geconsumeerd als thee, gerookt of gedrenkt in wijn. Deze gedroogde witte lotus die we verkopen in onze winkel komt het beste als thee tot zijn recht. Voor het maken van thee laat je ongeveer 5 gram witte lotus tien tot vijftien minuten trekken in heet water. Je kunt de plant ook enkele uren laten weken in wijn. Gebruik hiervoor ongeveer 5 gram per fles. Gebruik niet te veel: witte Lotus maakt de wijn bitter en moeilijk drinkbaar.

 

 

 

Tags

  • Alle blogs (488)