opc_loader

Menu

Direct 5% korting op je eerste bestelling? Schrijf je nu in en ontvang onze nieuwsbrief en ontvang leuke kortingen!  

Aanmelden
Leeftijdcontrole
Om bij ons te winkelen dien je 18 jaar of ouder te zijn.

Dutch-smart houd zich aan de Nederlandse wet, houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont.

Ben je op de hoogte van de wet en ben je 18 jaar of ouder, en ga je daarnaast akkoord met ons cookiebeleid?

Jazeker Nee helaas

9.2 / 10 van 1703 reviews

CODE: ZOMER2024
15% KORTING OP ALLES!

Schrijf jij je ook in?

Truffel Growkits

Belangrijk: De ''ei'' verpakking is helaas niet beschikbaar. Mocht je deze kits vaker hebben gekocht, kijk dan naar de aangepaste instructies. Ze wijken af van wat je misschien gewend bent.

6 Artikelen

Hoe werkt de truffle growkit?

De truffle growkit is gemaakt om de perfecte volgroeiing en oogst van de sclerotia te kunnen garanderen. Het werkt eigenlijk heel eenvoudig:

  • Instructies

  • De groeikit dient minimaal 4 weken gesloten te staan op kamertemperatuur, echter kun je de truffels tot 20 weken laten doorgroeien. De ideale temperatuur is tussen de 21 en 23 graden. Zorg ervoor dat er geen direct zonlicht op de truffel kweekset komt. Na enkele weken zie je de truffels groeien. Na de 4 weken open je de bak, laat je het 2 tot 3 dagen lang open staan met een schone vaatdoek er over heen. 
  • Gebruik een vergiet voor het oogsten: Leeg het bakje in een vergiet en spoel het schoon met kraanwater. Het substraat komt langzaam van de truffels, je kunt wat helpen door met je handen de truffels te wassen.
  • Als je niet alle truffels in één keer gebruikt, bewaar ze dan in de koelkast. 
  •  Nu heb je de verste en krachtigste magic truffels die je ooit geproefd hebt! Gebruik ze het liefst binnen drie dagen!

Houd de truffels bovendien ook tijdens het ontwikkelen buiten direct zonlicht, en bewaar ze niet op plekken waar veel schadelijke temperatuurschommelingen zijn. Dit zijn de belangrijkste regels voor een geweldige psychedelische trip.

Waarom zelf oogsten?

Bij de magic truffle growkit krijg je eigenlijk volgroeide truffels, die je zelf kunt oogsten. Maar als ze volgroeid zijn, waarom koop je ze dan niet kant-en-klaar? Omdat de oogst cruciaal is. Een vers geoogste truffel is vele malen lekkerder en effectiever dan een truffel die al even ligt. Als truffel verouderen verzwakt de effectiviteit en wordt de smaak zurig. En bovendien: hoe leuk is het om je eigen tripmateriaal te zien groeien?

Zelf paddo’s kweken

Het verbod op paddo’s werpt de vraag op of het groeien van magic truffles wél legaal is, logisch. Maar het antwoord is: ja. Truffels zijn sclerotia (een schimmelsoort) en daarmee een bijproduct van paddo’s. Ze bevatten geen aantoonbaar schadelijke stoffen en zijn dus helemaal veilig en legaal!