opc_loader

Wensenlijst

Leeftijdcontrole
Om bij ons te winkelen dien je 18 jaar of ouder te zijn.

Dutch-smart houd zich aan de Nederlandse wet, houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont.

Ben je op de hoogte van de wet en ben je 18 jaar of ouder?

Jazeker! Nee, helaas...
. Voor 16:00 besteld, vandaag verzonden (van ma t/m vrij)
. Veilig betalen via uw eigen bank
. Bezorgen bij een afhaalpunt bij u in de buurt!

Truffel Growkits

Het kweken van magic truffles is een proces dat maanden duurt. Tenminste, als je vanaf nul begint. Maar met de truffle growkits uit onze paddoshop heb je in een paar dagen verse toptruffels.
Vergeet niet dat als je ze niet per direct wil gebruiken je de kit in de koelkast plaatst en niet langer dan 3 weken bewaard om versheid te garanderen.

Belangrijk: Helaas wijken de verpakkingen de komende tijd iets af wegens wat kleine problemen rondom Corona. Dit is tijdelijk, de kit's werken nog perfect maar helaas zit de 'ei' verpakking er niet bij. Mocht je problemen ervaren neem dan vooral contact op met onze klantenservice per mail.

Artikel 1 tot 6 (van de 6 artikelen). Resultaat:1
Artikel 1 tot 6 (van de 6 artikelen). Resultaat:1

Hoe werkt de truffle growkit?

De truffle growkit is gemaakt om de perfecte volgroeiing en oogst van de sclerotia te kunnen garanderen. Het werkt eigenlijk heel eenvoudig:

  • Verwijder het deksel van het doosje en laat drie dagen staan met een schone theedoek er over. Je zult zien dat de truffels groeien, doordat ze ineens veel zuurstof krijgen. Dit neemt later af.       
  • Leg na drie dagen de inhoud van het doosje in een schoon vergiet. 
  • Spoel tot je alleen de truffels overhoudt en droog ze af.
  • Je hebt nu superverse truffels die je direct op kunt eten. Mocht je ze toch willen bewaren, doe dit (niet langer dan 3 weken) op een koele en donkere plek!

Houd de truffels bovendien ook tijdens het ontwikkelen buiten direct zonlicht, en bewaar ze niet op plekken waar veel schadelijke temperatuurschommelingen zijn. Dit zijn de belangrijkste regels voor een geweldige psychedelische trip.

Waarom zelf oogsten?

Bij de magic truffle growkit krijg je eigenlijk volgroeide truffels, die je zelf kunt oogsten. Maar als ze volgroeid zijn, waarom koop je ze dan niet kant-en-klaar? Omdat de oogst cruciaal is. Een vers geoogste truffel is vele malen lekkerder en effectiever dan een truffel die al even ligt. Als truffel verouderen verzwakt de effectiviteit en wordt de smaak zurig. En bovendien: hoe leuk is het om je eigen tripmateriaal te zien groeien?

Zelf paddo’s kweken

Het verbod op paddo’s werpt de vraag op of het groeien van magic truffles wél legaal is, logisch. Maar het antwoord is: ja. Truffels zijn sclerotia (een schimmelsoort) en daarmee een bijproduct van paddo’s. Ze bevatten geen aantoonbaar schadelijke stoffen en zijn dus helemaal veilig en legaal!