opc_loader

Leeftijdcontrole

Om bij ons te winkelen dien je 18 jaar of ouder te zijn.

Dutch-smart houd zich aan de Nederlandse wet, houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont. 

Ben je op de hoogte van de wet en ben je 18 jaar of ouder? 

Jazeker! Nee, helaas...

Truffle growkit

Het kweken van magic truffles is een proces dat maanden duurt. Tenminste, als je vanaf nul begint. Maar met de truffle growkits uit onze paddoshop heb je in een paar dagen verse toptruffels!

Artikel 1 tot 7 (van de 7 artikelen). Resultaat:1
Artikel 1 tot 7 (van de 7 artikelen). Resultaat:1

Hoe werkt de truffle growkit?

De truffle growkit is gemaakt om de perfecte volgroeiing en oogst van de sclerotia te kunnen garanderen. Het werkt eigenlijk heel eenvoudig:

  • Verwijder het deksel van het binnenste doosje en laat drie dagen staan. Je zult zien dat de truffels groeien, doordat ze ineens veel zuurstof krijgen. Dit neemt later af.       
  • Leg na drie dagen de inhoud van het binnenste doosje in de buitenste doos    
  • Houd dit doosje onder een kraan en gebruik het als vergiet. Spoel tot je alleen de truffels overhoudt en droog ze af.
  • Je hebt nu superverse truffels die je direct op kunt eten. Mocht je ze toch willen bewaren, doe dit (niet langer dan enkele weken) op een koele en donkere plek!

Houd de truffels bovendien ook tijdens het ontwikkelen buiten direct zonlicht, en bewaar ze niet op plekken waar veel schadelijke temperatuurschommelingen zijn. Dit zijn de belangrijkste regels voor een geweldige psychedelische trip.

Waarom zelf oogsten?

Bij de magic truffle growkit krijg je eigenlijk volgroeide truffels, die je zelf kunt oogsten. Maar als ze volgroeid zijn, waarom koop je ze dan niet kant-en-klaar? Omdat de oogst cruciaal is. Een vers geoogste truffel is vele malen lekkerder en effectiever dan een truffel die al even ligt. Als truffel verouderen verzwakt de effectiviteit en wordt de smaak zurig. En bovendien: hoe leuk is het om je eigen tripmateriaal te zien groeien?

Zelf paddo’s kweken

Het verbod op paddo’s werpt de vraag op of het groeien van magic truffles wél legaal is, logisch. Maar het antwoord is: ja. Truffels zijn sclerotia (een schimmelsoort) en daarmee een bijproduct van paddo’s. Ze bevatten geen aantoonbaar schadelijke stoffen en zijn dus helemaal veilig en legaal!