opc_loader

Menu

Direct 5% korting op je eerste bestelling? Schrijf je nu in en ontvang onze nieuwsbrief en ontvang leuke kortingen!  

Aanmelden
Leeftijdcontrole
Om bij ons te winkelen dien je 18 jaar of ouder te zijn.

Dutch-smart houd zich aan de Nederlandse wet, houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont.

Ben je op de hoogte van de wet en ben je 18 jaar of ouder, en ga je daarnaast akkoord met ons cookiebeleid?

Jazeker Nee helaas

9.2 / 10 van 1703 reviews

CODE: ZOMER2024
15% KORTING OP ALLES!

Schrijf jij je ook in?

Pijpjes

Pijpen worden vaak gezien als de meest ‘classy’ manier om mee te roken. En zeg nu zelf; een pijp roken staat toch een stuk stoerder dan aan een sigaretje of jointje lurken. Een pijp heeft uitstraling en is persoonlijk, waarvoor veel mensen waarde hechten aan hun pijp. Een pijp moet echt jouw pijp zijn, anders is het roken toch niet lekker. Daarom kun je bij Dutch Smart verschillende soorten pijpen en puurpijpen kopen. Onze puurpijpen zijn speciaal gemaakt voor andere soorten rookwaren dan tabak. Kijk vooral rond om meer te weten te komen!

81 Artikelen

Het verschil tussen een pijp en een puurpijp

Iedereen weet wel waar een pijp voor dient, maar een puurpijp is minder bekend. Kort gezegd wordt een puurpijp gebruikt om rookwaren zoals wiet te kunnen roken, zonder tabak toe te hoeven voegen. Je kunt de stoffen dus letterlijk ‘puur’ roken. Ideaal als je geen tabak meer bij je rookwaren wilt hebben. Qua materiaal is de puurpijp vooral hittebestendiger dan een gewone pijp. Rookwaren hebben namelijk een hogere verbrandingstemperatuur als er geen tabak bij zit. Je wilt natuurlijk niet dat je mond verbrandt doordat je pijp te heet wordt.

Materialen voor onze (puur)pijpjes

Pijpen komen in allerlei soorten en maten voor. Vroeger zag je veel houten pijpen met mooie motieven, maar tegenwoordig zijn deze pijpen zeldzamer en worden metalen pijpen vaker geproduceerd. Het voordeel hiervan is dat ze makkelijk in verschillende kleuren gemaakt kunnen worden, en dat ze goedkoper zijn. Bij hout moet er veel bewerkt worden voordat je eenmaal een goede pijp hebt; met metaal is dat veel eenvoudiger. Ze zijn bovendien makkelijk uit elkaar te halen en daarmee ook beter schoon te maken. Als laatste zijn er nog stenen en acryl pijpen. Deze zijn vooral populair omdat ze vaak mooie figuren en patronen hebben. Dat maakt ze direct ook duurder. Ze zijn ook iets lastiger schoon te maken dan bijvoorbeeld metalen pijpen. Maar als je van uitstraling houdt, kun je beter voor één van deze pijpen kiezen.

Pijp kopen: welke past bij jou?

Zoals gezegd is een pijp erg persoonlijk. Je gebruikt hem altijd en overal: het is niet een sigaret die je na één keer op de grond gooit. Wanneer je een pijp wil kopen, moet je kiezen voor een pijp die bij je past. In onze webshop vind je veel soorten. Wij zijn er zeker van dat je er één vindt die bij je past! Denk goed na over het uiterlijk en het materiaal van de pijp. Wil je een pijp kopen, maar heb je nog vragen over ons aanbod of over het gebruik ervan? Neem dan gerust contact met ons op.