opc_loader

Menu

Direct 5% korting op je eerste bestelling? Schrijf je nu in en ontvang onze nieuwsbrief en ontvang leuke kortingen!  

Aanmelden

9.2 / 10 van 1689 reviews

17% GROW KITS + MAGIC TRUFFELS SALE
CODE: GROW24

2dutch-smart-gratis-artikelen

Nieuwe Producten

Ayahuasca

Je hebt vast al wel eens gehoord van ayahuasca sessies, die steeds populairder worden en ook vaker worden gedaan door bekende Nederlanders. Maar wat is ayahuasca precies, hoe gebruik je het en waar moet je rekening mee houden als je het koopt? Natuurlijk vertellen we je hier graag wat meer over. Op deze pagina vind je het uitgebreide assortiment van Avalon als het gaat om ayahuasca, maar lees je ook meer over de effecten en het gebruik.

30 Artikelen

Wat is ayahuasca precies?

Ayahuasca is een mengsel van verschillende planten. Het belangrijkste ingrediënt is de liaan Banisteriopsis caapi. In de meeste gevallen wordt er een drank van gemaakt. Sommige mensen voegen tabak of cannabis toe aan de ayahuasca, maar dit raden wij in geen geval aan. Ayahuasca is afkomstig uit het Amazonegebied, waar het als drank werd gebruikt door sjamanen. Zij achterhaalden hiermee de mentale/spirituele toestand van hun patiënten. Omdat ayahuasca best een heftig middel is en veel verschillende effecten kan veroorzaken, is het belangrijk dat je je goed inleest voor je eraan begint.

Effecten die kunnen optreden

De meeste mensen doen bijzondere ervaringen op tijdens een sessie met ayahuasca. Onder begeleiding van een sjamaan (of iemand met de soortgelijke kennis en hoeveelheid ervaring) wordt er ayahuasca gedronken, waarna je vervolgens vaak in gesprekken beland over spirituele onderwerpen en je diepste verlangens. Sommige mensen spreken zelfs van een soort ‘spirituele ontwaking’ of ‘wedergeboorte’. Nogmaals, dit hoeft niet bij iedereen zo te zijn, maar de kans is zeker groot dat je je een ander mens voelt na een dergelijke sessie.

Ayahuasca gebruik je altijd het beste onder toezicht. Je weet dan welke dosering je binnenkrijgt, bovendien is er iemand om op je te letten als je een sterke reactie hebt op het middel. Sommige mensen gaan bijvoorbeeld overgeven, of krijgen last van diarree. Er zijn nog geen verslavende effecten ontdekt, en als je de juiste hoeveelheid neemt zijn er weinig risico’s bij het gebruik. Heb je vragen over ons assortiment ayahuasca, of over het product zelf? Neem dan gerust contact met ons op.

Niet voor consumptie

De kruiden die wij verkopen op Dutch-Smart, zijn strict bedoelt voor etnobotanische doeleinden. Wij bieden deze kruiden niet aan voor menselijke consumptie. 

Extra informatie over Ayahuasca 

Ayahuasca, een term die de nieuwsgierigheid van velen over de hele wereld heeft gewekt, is afkomstig uit het Amazonegebied. Het verwijst naar een heilig brouwsel met een enorme culturele en spirituele betekenis voor verschillende inheemse volkeren van Zuid-Amerika. De geschiedenis van Ayahuasca is net zo rijk en complex als het regenwoud waaruit het voortkomt, en verweven spiritualiteit, traditionele geneeskunde en gemeenschappelijke rituelen. Dit stuk gaat dieper in op de oorsprong, de culturele betekenis en de mondiale reis van Ayahuasca en biedt een uitgebreide verkenning van dit mystieke brouwsel.

De oorsprong van Ayahuasca gaat duizenden jaren terug en is diep geworteld in de inheemse culturen van het Amazonegebied. Archeologisch bewijs, waaronder aardewerk en ceremoniële voorwerpen, suggereert dat het gebruik van Ayahuasca en soortgelijke psychoactieve stoffen al minstens duizend jaar deel uitmaakt van de cultuur van het Amazonegebied, hoewel tradities wijzen op een veel oudere afstamming. Het brouwsel wordt traditioneel gemaakt van de Banisteriopsis caapi-wijnstok en de bladeren van de Psychotria viridis-struik, naast andere plantaardige ingrediënten die per regio en traditie verschillen. De combinatie van deze planten produceert een krachtig psychoactief effect, voornamelijk door de aanwezigheid van N,N-Dimethyltryptamine (DMT) in de bladeren en monoamineoxidaseremmers (MAO-remmers) in de wijnstok. 

Voor de inheemse volkeren van het Amazonegebied is Ayahuasca meer dan alleen een psychoactief brouwsel; het is een brug naar de spirituele wereld. Het wordt gebruikt in ceremoniële contexten, geleid door een sjamaan of spiritueel leider, om te genezen, te goddelijken en verbinding te maken met het spirituele rijk. De Ayahuasca-ceremonie is een diep gemeenschappelijke en heilige gebeurtenis, waarbij voorbereiding, rituele consumptie van het brouwsel en het delen van visies en ervaringen onder de deelnemers betrokken zijn. Deze ceremonies zijn een integraal onderdeel van het sociale en spirituele weefsel van de gemeenschappen en worden voor van alles gebruikt, van het genezen van lichamelijke ziekten en psychische stoornissen tot het zoeken naar begeleiding van voorouders en de geestenwereld.

De reis en de moderne interesse

In de tweede helft van de 20e eeuw begon Ayahuasca de belangstelling te wekken van westerse onderzoekers, ontdekkingsreizigers en mensen die op zoek waren naar spirituele of therapeutische ervaringen buiten conventionele religieuze of medische kaders. Dit heeft geleid tot een wereldwijde verspreiding van het gebruik van Ayahuasca, waarbij ceremonies nu ver buiten het Amazonegebied plaatsvinden, in stedelijke centra over de hele wereld. 

De geschiedenis van Ayahuasca is een bewijs van de diepe spirituele wortels van de inheemse volkeren van het Amazonegebied en de verbinding tussen traditie, spiritualiteit en de natuurlijke wereld. Terwijl Ayahuasca zijn plaats blijft vinden in het mondiale landschap, is het essentieel om het te benaderen met respect, gevoeligheid en begrip van de rijke geschiedenis en culturele betekenis ervan. Of het nu gaat om een ​​onderwerp van wetenschappelijke studie, een hulpmiddel voor persoonlijke groei of een brug naar het begrijpen van inheemse wereldbeelden, Ayahuasca nodigt ons uit om dieper te kijken naar de mysteries van de geest, de ziel en de onderlinge verbondenheid van al het leven.