opc_loader

Leeftijdcontrole

Om bij ons te winkelen dien je 18 jaar of ouder te zijn.

Dutch-smart houd zich aan de Nederlandse wet, houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont. 

Ben je op de hoogte van de wet en ben je 18 jaar of ouder? 

Jazeker! Nee, helaas...

 

Ayahuasca kopen

Ayahuasca is een mengsel van verschillende planten, met als voornaamste ingrediënt de liaan Banisteriopsis caapi, ook wel Ayahuasca genoemd. Hier wordt vaak een drank van gemaakt. Hoewel we dit zeker niet aanraden, worden er soms zelfs planten als tabak of cannabis aan de ayahuasca toegevoegd. Ayahuasca komt oorspronkelijk uit het Amazonegebied. De drank werd daar gebruikt door sjamanen, om de mentale en spirituele toestand van de patiënten te kunnen achterhalen. Het middel is redelijk heftig en kan veel verschillende effecten veroorzaken. Bij Dutch-Smart kun je verschillende soorten (en vormen) ayahuasca kruiden kopen. Wij hebben geen ''kant en klare Ayahuasca'' dit is verboden, echter alleen kruiden die vaak gebruikt worden voor het brouwsel.  

Artikel 1 tot 32 (van de 32 artikelen). Resultaat:1
Artikel 1 tot 32 (van de 32 artikelen). Resultaat:1

De effecten van ayahuasca

Ayahuasca is een erg bijzonder en sterk middel dat veel speciale ervaringen bij je op kan wekken. De meeste mensen ervaren bijvoorbeeld een erg meditatieve, spirituele ervaring met hevige overdenkingen. Ze vinden het heerlijk om te filosoferen over hun rol op deze wereld, en de ware aard van de natuur. Veel mensen noemen de ervaring die bij ayahuasca hoort dan ook een soort ‘spirituele ontwaking’ of ‘wedergeboorte’. Kortom: ayahuasca zorgt voor een hevige trip met allerlei spirituele ervaringen. Deze ervaringen zijn voor iedereen weer anders, maar de kans is zeer groot dat je je een ander mens voelt na het gebruik van ayahuasca.

 

Niet gebruiken zonder sjamaan of professionele begeleiding

Veel sjamanen en ervaren gebruikers noemen ayahuasca een middel dat je niet zomaar zou moeten gebruiken. Zij raden aan om ayahuasca niet te gebruiken zonder de aanwezigheid van een sjamaan. De meeste mensen drinken dan ook alleen ayahuasca als ze op vakantie naar het Amazonegebied zijn en op bezoek gaan bij een sjamaan. Pas hier wel mee op, er zijn ook mensen die zich voordoen als sjamaan en die andere bedoelingen hebben.

 

Welke risico’s zijn er?

Mits je ayahuasca onder toezicht van een ervaren sjamaan gebruikt en de juiste hoeveelheid neemt, zijn er weinig risico’s. Sowieso zijn er geen verslavende effecten van ayahuasca ontdekt. De grootste risico’s van de drank hebben te maken met eventuele slechte (bad) trips. Dit kun je zo veel mogelijk voorkomen door te zorgen dat de sjamaan je niet teveel ayahuasca laat drinken. Ook is het belangrijk dat de drank goed is bereid, en dat deze geen sterke plantenextracten zoals cannabis bevat.