opc_loader

Leeftijdcontrole

Om bij ons te winkelen dien je 18 jaar of ouder te zijn.

Dutch-smart houd zich aan de Nederlandse wet, houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont.

Ben je op de hoogte van de wet en ben je 18 jaar of ouder?

Jazeker! Nee, helaas...
. Voor 16:00 besteld, morgen geleverd (momenteel n.v.t.)
. Veilig betalen via uw eigen bank
. Bezorgen wanneer het u uitkomt

Ayahuasca

Ayahuasca is een mengsel van verschillende planten, met als voornaamste ingrediënt de liaan Banisteriopsis caapi, ook wel Ayahuasca genoemd. Hier wordt vaak een drank van gemaakt. Hoewel we dit zeker niet aanraden, worden er soms zelfs planten als tabak of cannabis aan de ayahuasca toegevoegd. Ayahuasca komt oorspronkelijk uit het Amazonegebied. De drank werd daar gebruikt door sjamanen, om de mentale en spirituele toestand van de patiënten te kunnen achterhalen. Het middel is redelijk heftig en kan veel verschillende effecten veroorzaken. Bij Dutch-Smart kun je verschillende soorten (en vormen) ayahuasca kruiden kopen. Wij hebben geen ''kant en klare Ayahuasca'' dit is verboden, echter alleen kruiden die vaak gebruikt worden voor het brouwsel.  

Artikel 1 tot 30 (van de 30 artikelen). Resultaat:1
Artikel 1 tot 30 (van de 30 artikelen). Resultaat:1

Wat is Ayahuasca?

Ayahuasca is een erg bijzonder en sterk middel dat veel speciale ervaringen bij je op kan wekken. De meeste mensen ervaren bijvoorbeeld een erg meditatieve, spirituele ervaring met hevige overdenkingen. Ze vinden het heerlijk om te filosoferen over hun rol op deze wereld, en de ware aard van de natuur. Veel mensen noemen de ervaring die bij ayahuasca hoort dan ook een soort ‘spirituele ontwaking’ of ‘wedergeboorte’. Kortom: ayahuasca zorgt voor een hevige trip met allerlei spirituele ervaringen. Deze ervaringen zijn voor iedereen weer anders, maar de kans is zeer groot dat je je een ander mens voelt na het gebruik van ayahuasca.

Er is de laatste tijd enorm veel commotie rondom het gebruik van ayahuasca. Is het allemaal wel zo veilig? Wat gebeurt er ná de trip? En wat doet het eigenlijk met je? In onze kennisbank gaan wij sowieso dieper op deze materie in, maar we willen je natuurlijk graag alvast wat meer vertellen over dit bijzondere brouwsel uit de Amazone. Want dat is waar het vandaan komt: over het algemeen wordt het gemaakt van de in de Amazone-aanwezige Banisteriopsis caapi wijnstok, gecombineerd met een DMT bevattend blad of schors, zoals bijvoorbeeld Mimosa Hostilis.  

Hoe dit precies werkt? Ook dat vertellen we je graag. Ayahuasca wordt normaliter gebrouwen met behulp van twee afzonderlijke planten: een DMT-bevattend middel en een MAO-remmer. Normaliter duurt een DMT-trip zo’n 10 tot 30 minuten, maar de MAO-remmers die worden toegevoegd zorgen ervoor dat de DMT minder snel door het lichaam wordt afgebroken, wat uiteindelijk zorgt voor een langere trip die enkele uren kan duren. De MAO-remmers in ayahuasca werken dus voornamelijk om de afbraak van DMT in de maag te voorkomen.

 

Niet gebruiken zonder sjamaan of professionele begeleiding

Veel sjamanen en ervaren gebruikers noemen ayahuasca een middel dat je niet zomaar zou moeten gebruiken. Zij raden aan om ayahuasca niet te gebruiken zonder de aanwezigheid van een expert. De meeste mensen drinken dan ook alleen ayahuasca als ze op vakantie naar het Amazonegebied zijn en op bezoek gaan bij een sjamaan. Pas hier wel mee op, er zijn ook mensen die zich voordoen als sjamaan en die andere bedoelingen hebben.

Niet voor consumptie

De ayahuasca-kruiden die wij verkopen op Dutch-Smart, zijn strict bedoelt voor etnobotanische doeleinden. Wij bieden deze kruiden niet aan voor menselijke consumptie.