opc_loader

Leeftijdcontrole

Om bij ons te winkelen dien je 18 jaar of ouder te zijn.

Dutch-smart houd zich aan de Nederlandse wet, houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont.

Ben je op de hoogte van de wet en ben je 18 jaar of ouder?

Jazeker! Nee, helaas...
. Voor 16:00 besteld, morgen geleverd (momenteel n.v.t.)
. Veilig betalen via uw eigen bank
. Bezorgen wanneer het u uitkomt

Chacruna 50g - Psychotria viridis

Artikelnr: ART001317

Deze plant Psychotria Viridis, ook bekend als Chacruna is een algemeen ingrediënt van het heilige Ayahuasca uit het Amazonegebied. 

 
12,50

Inhoud

  • 50 gram
  • 1 kg

Psychotria Viridis - Chacruna

Deze plant, ook bekend als Chacruna, is een algemeen ingrediënt van het heilige Ayahuasca uit het Amazonegebied. Het bevat een hoge concentratie van het visionaire tryptamine DMT.

Wat is Chacruna?

De kleine boom Psychotria Viridis, ook wel Chacruna genoemd, groeit in de warme gebieden van het Amazonegebied in Zuid-Amerika. Psychotria viridis behoort tot de Rubiaceace-familie. Het is een vaste plantstruik die tot een hoogte van 5 meter groeit. De bladeren zelf zijn zo’n 5 tot 15 centimeter lang, dit is dan ook het deel dat de psychoactieve verbindingen bevat. In onze webshop worden deze bladeren gedroogd verkocht.

De naam Chacruna is afkomstig van het Quechuan-woord ‘om te mixen’, wat verwijst naar het traditionele gebruik van deze bijzondere bladeren, namelijk het maken van de psychedelische drank ayahuasca. De traditie komt voort uit het Amazonegebied, waar sjamanen van verschillende stammen chacruna en Banisteriopsis caapi mengen om een ​​brouwsel te creëren dat zogenaamde 'spirituele visies' opwekte. Ook in Europa en andere gebieden van de wereld wordt Chacruna steeds vaker gebruikt vanwege zijn effecten.

DMT en Chacruna

Mocht je op deze pagina terecht zijn gekomen, dan is de kans groot dat je op zoek bent naar de bijzondere effecten die schuilen in deze Zuid-Amerikaanse bladeren. De belangrijkste stof in Psychotria viridis is DMT (dimethyltryptamine). Deze psychedelische stof wordt in de meeste gevallen gecombineerd met een MAO-remmer zoals Banisteriopsis caapi. Dit komt omdat de menselijke darm monoamineoxidase (MAO) -enzymen bevat, die DMT metaboliseren en de effecten ervan tenietdoen.

Normaliter wordt DMT dus afgebroken door het lichaam, maar MAO-remmers (ook wel MAOi genoemd) zorgen ervoor dat de werkzame stoffen minder snel worden afgebroken en dus langer in het lichaam aanwezig blijven. Het resultaat is een vaak uren-durende intense trip. DMT wordt ook wel de ‘Spirit Molecule’ genoemd, omdat volgens sjamanen de effecten tot diep in de ziel zouden worden gevoeld. De trip is echter zeker niet voor iedereen weggelegd. 

Ayahuasca

Ayahuasca wordt al meer dan duizend jaar gebruikt door Amazone-stammen. De sjamanen zouden het brouwsel consumeren om naar eigen zeggen met de geesten te communiceren en visioenen te ervaren. Naast Chacruna wordt ook vaak Mimosa Hostilis (Jurema Preta) gebruikt in combinatie met Banisteriopsis caapi om dit Zuid-Amerikaanse brouwsel te maken. 

Hoe wordt Chacruna gebruikt?

In de meeste recepten wordt 25 gram als een lage, 50 gram als een normale en 75 gram als een hoge dosering beschouwd. De bladeren worden enkele uren op een laag vuurtje  gekookt. Soms worden zuurteregelaars als azijn of citroensap toegevoegd om het extraheren te versnellen. Sommige mensen maken twee of meer infusies van hetzelfde plantmateriaal en voegen deze later samen, waarna de totale vloeistof tot een kleinere, makkelijk in te nemen hoeveelheid gecondenseerd wordt.

Waarschuwing

De Ayahuasca kruiden zijn bedoeld als etnobotanische kruiden, het is niet onze doelstelling om deze kruiden aan te bieden voor menselijk gebruik.

Extra informatie

This product is not sold or intended for the purpose of human consumption. This is a botanical specimen of ethnographic value and interest, and is delivered with no expressed or implied application or purpose.

Beoordelingen (2)
Chacruna 50g - Psychotria viridis

(steven)
Goede Chacruna, werkt heel goed icm de gele Caapi. Dan gaat het licht wel aan...
Beoordeling: [5 van de 5 sterren]

(Jur)
Snelle levering en prima kwaliteit.
Beoordeling: [5 van de 5 sterren]
Laatst bekeken items