opc_loader

Leeftijdcontrole

Om bij ons te winkelen dien je 18 jaar of ouder te zijn.

Dutch-smart houd zich aan de Nederlandse wet, houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont.

Ben je op de hoogte van de wet en ben je 18 jaar of ouder?

Jazeker! Nee, helaas...
. Voor 16:00 besteld, morgen geleverd (momenteel n.v.t.)
. Veilig betalen via uw eigen bank
. Bezorgen wanneer het u uitkomt

Banisteriopsis caapi - Rood

Artikelnr: ART000402
16,95

Inhoud

  • 100 gram
  • 500 gram
  • 1 kg

Vorm

  • poeder
  • heel
  • gesneden

Banisteriopsis caapi Red - shredded | Rojo

Ayahuasca (Banisteriopsis caapi) is een van de twee belangrijkste ingrediënten van een traditioneel visionair brouwsel uit het Amazonegebied. 

Gebruik van Banisteriopsis Caapi

Het bekendste gebruik van de Banisteriopsis caapi wijnstok / liaan is als hoofdingrediënt van de beroemde heilige drank Ayahuasca. Deze Amazone-drank wordt traditioneel gebruikt voor rituele, religieuze en helende doeleinden en wint ook in Europa en de Verenigde Staten sterk aan populariteit. Het brouwsel is sterk hallucinogeen en bestaat oorspronkelijk uit een combinatie van Banisteriopsis Caapi (wat op zichzelf ook al Ayahuasca wordt genoemd) en een DMT-bevattende bron zoals Psychotria viridis (Chacruna) of Jurema Preta (Mimosa Hostilis). 

De belangrijkste functie van Banisteriopsis Caapi in het Ayahuasca-brouwsel is het stoppen van de afbraak van DMT. Normaal gesproken wordt DMT door de darmen afgebroken, maar de stoffen in B. Caapi zorgen ervoor dat de afbraak hiervan sterk geremd wordt. De meeste DMT-bevattende bronnen zullen op zichzelf dan ook weinig effect leveren aan het lichaam, maar in combinatie met deze liaan zijn de effecten zeer intens. 

De sjamanistische combinatie van DMT en een Banisteriopsis Caapi heeft voor extreme populariteit gezorgd. De effecten ervan zijn dan ook niet subtiel, maar kunnen in sommige gevallen zelfs levensveranderend zijn. 

Afkomst van Banesteriopsis Caapi 

De eerste vermelding van Caapi is afkomstig van vroege Spaanse en Portugese ontdekkingsreizigers en missionarissen die Zuid-Amerika in de 16e eeuw bezochten. Zij beschreven en ayahuasca-brouwsels als "duivelse" en gevaarlijke medicijnen. Hoewel Caapi honderden tot misschien wel duizenden jaren lang werd gebruikt door de inheemse stammen van Zuid-Amerika, werd het pas in 1851 door westerlingen geïdentificeerd.

Sommige inheemsen onderscheiden meer dan 40 soorten. Drie bekende variëteiten zijn Cielo, rood en Ourinhos. "Ourinhos" betekent letterlijk "klein goud" en is de soort die bij voorkeur wordt gebruikt door de Ayahuasca drinkende kerkgemeenschappen (Santo Daime, UDV en Barquinha). Sommigen zeggen dat de naam komt van de kleur die de infusie, gemaakt van deze soort, krijgt.

Actieve Alkaloïde

De primaire actieve ingrediënten van dit deel van de B. caapi zijn harmine, harmaline en tetrahydroharmine (Raetsch 2005).

Botanische kruiden

De Ayahuasca kruiden zijn bedoeld als etnobotanische kruiden, het is niet onze doelstelling om deze kruiden aan te bieden voor menselijk gebruik.

Extra informatie

This product is not sold or intended for the purpose of human consumption. This is a botanical specimen of ethnographic value and interest, and is delivered with no expressed or implied application or purpose.

Beoordelingen (1)
Banisteriopsis caapi - Rood

(Andy)
Vlotte levering! Goed artikel!
Beoordeling: [5 van de 5 sterren]
Laatst bekeken items