opc_loader

Leeftijdcontrole

Om bij ons te winkelen dien je 18 jaar of ouder te zijn.

Dutch-smart houd zich aan de Nederlandse wet, houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont.

Ben je op de hoogte van de wet en ben je 18 jaar of ouder?

Jazeker! Nee, helaas...
. Voor 16:00 besteld, morgen geleverd (momenteel n.v.t.)
. Veilig betalen via uw eigen bank
. Bezorgen wanneer het u uitkomt

Peganum harmala

Artikelnr: ART001323

Peganum harmala, dat ook bekend staat als Syrische wijnruit, is een populaire MAO-remmer. Het wordt vaak gebruikt in Ayahuasca analogen, omdat het geconcentreerder is en makkelijker te bereiden dan de traditioneel toegepaste Banisteropsis caapi. Het is ook veel goedkoper en genereert geen braakneigingen (hoewel lichte misselijkheid wel mogelijk is).

Deze zaden kunnen ook gebruikt worden om je eigen Peganum harmala planten te kweken.

4,50

Inhoud

  • 10 gram
  • 1 kg

Peganum Harmala - Syrische Wijnruit

Peganum harmala, dat ook bekend staat als Syrische wijnruit, is een kruid dat al vele eeuwen lang gebruikt wordt. Het wordt vaak gebruikt in Ayahuasca analogen, omdat het geconcentreerder is en makkelijker te bereiden dan de traditioneel toegepaste Banisteropsis caapi. Het is daarnaast ook een stuk goedkoper.

Deze zaden kunnen ook gebruikt worden om je eigen Peganum harmala planten te kweken.

Syrische Wijnruit informatie

Peganum harmala is een kruidachtige plant met een houtachtige ondergrondse wortelstam. Het is afkomstig uit de familie Nitrariaceae en groeit meestal in de zoute gronden van gematigde woestijnen en Mediterrane gebieden. Omdat de plant populair is in de Perzische culturele tradities en een hallucinogeen is, hebben de taalkundigen Flattery en Schwarz in 1989 een boek geschreven waarin zij theoretiseren dat de plant mogelijk de Avestaanse haoma is die in oude Perzische zoroastrische teksten wordt genoemd.

De belangrijkste werkzame stoffen van Peganum harmala zijn harmine en harmaline. Daarnaast bevat Peganum harmala nog enkele andere werkzame stoffen zoals harmalol, harmidine en pegaline. Peganum Harmala wordt voornamelijk gebruikt omdat het over het algemeen wat goedkoper en makkelijker te bereiden is dan Banisteriopsis Caapi. Net als laatstgenoemde plant bevat Syrische Wijnruit stoffen die essentieel zijn in het maken van het DMT-bevattende Amazone-brouwsel. 

Cultivatie

Peganum harmala is gemakkelijk op te kweken vanuit zaad. Zaai de zaden aan het eind van de lente (binnenshuis) dun in een zanderig aardemengsel en wees zuinig met de bewatering. Zet ze op een zonnige plek bij een minimum temperatuur van 20 °C. Eenmaal volgroeid (en verplaatst naar buiten) verdraagt de plant droogte en vorst, de bladeren sterven dan af en de wortels raken in een winterslaap. Bij het krieken van de volgende lente ontwaakt de plant weer.

Peganum harmala bevat een hoge concentratie stoffen die zeer gevaarlijk kunnen zijn wanneer je het combineert met bepaalde etenswaren of psychoactieve stoffen die normaliter niet schadelijk zijn. Vermijd voedingswaren die tyramine bevatten en combineer niet met SSRI's (voorgeschreven of recreatief) en vergelijkbare medicijnen.

De Ayahuasca kruiden zijn bedoeld als etnobotanische kruiden, het is niet onze doelstelling om deze kruiden aan te bieden voor menselijk gebruik.

Extra informatie

This product is not sold or intended for the purpose of human consumption. This is a botanical specimen of ethnographic value and interest, and is delivered with no expressed or implied application or purpose.

Beoordelingen (1)
Peganum harmala

Super service, super product
Wel in capsules gedaan .

Beoordeling: [5 van de 5 sterren]
Laatst bekeken items