opc_loader

Leeftijdcontrole

Om bij ons te winkelen dien je 18 jaar of ouder te zijn.

Dutch-smart houd zich aan de Nederlandse wet, houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont.

Ben je op de hoogte van de wet en ben je 18 jaar of ouder?

Jazeker! Nee, helaas...
. Voor 16:00 besteld, morgen geleverd
. Veilig betalen via uw eigen bank
. Bezorgen wanneer het u uitkomt

Sint-janskruid zaadjes (Hypericum perforatum) - 1 gram

Artikelnr: ART000731
4,50

Sint-janskruid (Hypericum perforatum) 1 gram zaadjes

Geen zin om zelf te kweken, ook het kruid kunt u bij ons vinden; Klik hier

Sint-janskruid (Hypericum perforatum) is een klein plantje met prachtige gele bloemen. Het wordt al duizenden jaren vanwege de effecten op een persoon haar stemming.

Gebruik

Giet om thee te bereiden een kopje kokend water over 1-2 theelepels gedroogd Sint-janskruid, en laat dit 10 tot 15 minuten trekken. Niet meer dan drie kopjes per dag drinken.

Voor specifieke therapeutische doeleinden kan het verstandiger zijn om gebruik te maken van capsules of tabletten die een gestandaardiseerd extract van dit kruid bevatten.

Waarschuwing

Sint-janskruid kan de werking van geneesmiddelen nadelig beïnvloeden. Sint-janskruid versterkt de werking van het leverenzym cytochroom P450, waardoor een aantal geneesmiddelen sneller worden afgebroken en daardoor een geringere werking hebben. Bij gebruik van een geneesmiddel in combinatie met (een middel met) Sint-janskruid wordt u geadviseerd contact op te nemen met uw arts of trombosedienst die u nader kan informeren of de combinatie tot een dergelijke wisselwerking kan leiden. Dat geldt als u wilt beginnen met het gebruik van Sint-janskruid, maar ook als u het gelijktijdig gebruik van Sint-janskruid samen met een van onderstaande geneesmiddelen wilt stoppen:

 

  • remmers van het immuunsysteem, bijvoorbeeld bij orgaantransplantaties en auto-immuunziekten: ciclosporine;
  • antistollingsmiddelen van het coumarine type, zoals acenocoumarol (o.a. sintrom) en fenprocoumon (o.a. Marcoumar);
  • anti-epileptica: fenobarbital en fenytoïne;
  • luchtwegverwijders: theofylline;
  • hartglycosiden bij hartfalen en hartritmestoornissen: digoxine;
  • remmers van het HIV-virus: indinavir.

 

Sint-janskruid kan ook de werking van geneesmiddelen tegen depressiviteit van het SSRI-type beïnvloeden. Gelijktijdig gebruik wordt afgeraden.

Bij gelijktijdig gebruik van Sint-janskruid en bepaalde types van de anticonceptiepil (combinatie ethinyloestradiol en desogestrel, ook wel sub-50 genoemd) zijn in een incidenteel geval doorbraakbloedingen geconstateerd. Als er een doorbraakbloeding optreedt, kan er sprake zijn van een verminderde bescherming tegen zwangerschap.

Beoordelingen (0 )
Sint-janskruid zaadjes (Hypericum perforatum) - 1 gram heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.