opc_loader

Menu

Direct 5% korting op je eerste bestelling? Schrijf je nu in en ontvang onze nieuwsbrief en ontvang leuke kortingen!  

Aanmelden
Leeftijdcontrole
Om bij ons te winkelen dien je 18 jaar of ouder te zijn.

Dutch-smart houd zich aan de Nederlandse wet, houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont.

Ben je op de hoogte van de wet en ben je 18 jaar of ouder, en ga je daarnaast akkoord met ons cookiebeleid?

Jazeker Nee helaas

9.2 / 10 van 1708 reviews

Schrijf jij je ook in?

Sint-janskruid 50 gram | Hypericum perforatum

5,90
 ​​​Lage verzendkosten Altijd discreet verzonden
Spaarpunten systeem Gratis cadeau bij elke bestelling

 

Beschrijving

Sint-janskruid (Hypericum perforatum)

Sint-janskruid (Hypericum perforatum) is een klein plantje met prachtige gele bloemen. Het wordt al gebruikt ter verbetering van de stemming. Veel mensen geloven dat je er positiever de dag mee door komt. 

Wat is Sint-janskruid?

St. Janskruid is een kleine plant uit het geslacht Hypericum met de wetenschappelijke naam Hypericum perforatum. Het groeit wild in Europa, maar heeft zich inmiddels verspreid naar Amerika, Rusland, Azië, China en het Midden-Oosten. Het is een volledig natuurlijk kruid met een indrukwekkende lijst aan mogelijke (maar nog niet bevestigde) effecten, maar het gebruik ervan is niet voor iedereen zonder risico. Meer hierover lees je verderop op deze pagina. Sint-janskruid is voornamelijk de afgelopen decennia enorm populair geworden als een potentieel kruidenmiddel voor verschillende doeleinden, echter moet de wetenschap nog uitsluitsel geven over de daadwerkelijke werking.

De effecten van Sint-janskruid

Het bekendste effect van Sint-janskruid is dat het goed schijnt te werken bij mensen die positiever in het leven willen staan.

Gebruik van Sint Janskruid Hypericum perforatum​:

Giet om thee te bereiden een kopje kokend water over 1-2 theelepels gedroogd Sint-janskruid, en laat dit 10 tot 15 minuten trekken. Niet meer dan drie kopjes per dag drinken.

Voor specifieke therapeutische doeleinden kan het verstandiger zijn om gebruik te maken van capsules of tabletten die een gestandaardiseerd extract van dit kruid bevatten.

Waarschuwing

Sint-janskruid kan de werking van geneesmiddelen nadelig beïnvloeden. Sint-janskruid versterkt de werking van het leverenzym cytochroom P450, waardoor een aantal geneesmiddelen sneller worden afgebroken en daardoor een geringere werking hebben. Bij gebruik van een geneesmiddel in combinatie met (een middel met) Sint-janskruid wordt u geadviseerd contact op te nemen met uw arts of trombosedienst die u nader kan informeren of de combinatie tot een dergelijke wisselwerking kan leiden.

Bovenstaande geldt als u wilt beginnen met het gebruik van Sint-janskruid, maar ook als u het gelijktijdig gebruik van Sint-janskruid samen met een van onderstaande geneesmiddelen wilt stoppen:

  • remmers van het immuunsysteem, bijvoorbeeld bij orgaantransplantaties en auto-immuunziekten: ciclosporine;
  • antistollingsmiddelen van het coumarine type, zoals acenocoumarol (o.a. sintrom) en fenprocoumon (o.a. Marcoumar);
  • anti-epileptica: fenobarbital en fenytoïne;
  • luchtwegverwijders: theofylline;
  • hartglycosiden bij hartfalen en hartritmestoornissen: digoxine;
  • remmers van het HIV-virus: indinavir.

Sint-janskruid kan ook de werking van geneesmiddelen tegen depressiviteit van het SSRI-type beïnvloeden. Gelijktijdig gebruik wordt ten zeerste afgeraden.

Bij gelijktijdig gebruik van Sint-janskruid en bepaalde types van de anticonceptiepil (combinatie ethinyloestradiol en desogestrel, ook wel sub-50 genoemd) zijn in een incidenteel geval doorbraakbloedingen geconstateerd. Als er een doorbraakbloeding optreedt, kan er sprake zijn van een verminderde bescherming tegen zwangerschap.

Extra informatie

Een gezonde levensstijl is belangrijk, evenals een gevarieerde, evenwichtige voeding waarvoor voedingssupplementen geen vervanging vormen. Buiten bereik van jonge kinderen houden. Aanbevolen dagelijks dosering niet overschrijden. Koel, droog en donker bewaren. In geval van medische complicaties, medicijngebruik, zwangerschap of borstvoeding voor gebruik eerst uw arts, apotheker of deskundige consulteren. Stop direct het gebruik als u ongewenste bijwerkingen van dit product ervaart. 

Bovenstaande gezondheidseffecten zijn nog niet officieel vastgesteld.

Beoordelingen (0)
Sint-janskruid 50 gram | Hypericum perforatum heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Review plaatsen
Sint-janskruid 50 gram | Hypericum perforatum
Review plaatsen

Meest recente reviews