opc_loader

Leeftijdcontrole

Om bij ons te winkelen dien je 18 jaar of ouder te zijn.

Dutch-smart houd zich aan de Nederlandse wet, houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont. 

Ben je op de hoogte van de wet en ben je 18 jaar of ouder? 

Jazeker! Nee, helaas...

Sweet Woodruff 50 gram | Galium odoratum

Artikelnr: ART000531
€ 5,90
x

Sweet Woodruff 50 gram | Galium odoratum

Galium Odoratum is een bloeiende plant van de Rubiaceae familie, de plant komt voor in Europa, Noord-Afrika en West-Azië. Galium wordt al vanuit de middeleeuwen gebruikt als kruidengeneeskundig materiaal. In Nederland is het kruid ook wel bekend als Lievevrouwebedstro. Tegenwoordig wordt Galium gebruikt als smaakversterker, en als rustgevend kruid in verschillende drankjes.

Wat is Sweet Woodruff?

Sweet Woodruff is een kruid met een lange traditie van praktisch gebruik. Toch is er weinig wetenschappelijk bewijs die de vele effecten bewijzen, maar vele duizenden liefhebbers wereldwijd hebben de geneeskundige effecten ervan inmiddels al ervaren. Galium odoratum wordt in de kruidengeneeskunde onder andere voor de behandeling van long-, maag-, lever-, galblaas- en urinewegaandoeningen. Behalve dat het wordt gebruikt als een soort luchtverfrisser, heeft lievevrouwebedstro dus ook enkele medicinale toepassingen die variëren van het verbeteren van longaandoeningen tot het verlichten van cardiovasculaire problemen.

De effecten van Sweet Woodruff

Dit lekker ruikende kruid is van oudsher gebruikt om maagaandoeningen, galblaas, hart, bloedsomloop, lever, longen en urinewegen te behandelen. Veel patiënten die last hebben van hysterie, rusteloosheid of slapeloosheid zeggen ook profijt te hebben van het gebruik van galium. Sweet Woodruff werd in de Middeleeuwen veel gebruikt in de kruidengeneeskunde en kreeg een reputatie als externe toepassing op wonden en snijwonden en werd ook intern gebruikt bij de behandeling van spijsverterings- en leverproblemen.

Vandaag de dag wordt galium odoratum vooral gewaardeerd om zijn tonische, diuretische en ontstekingsremmende werking. Het is een kalmerend middel dat door veel personen wordt gebruikt bij de behandeling van slapeloosheid, spanning of stress. Dit is dan ook precies de reden dat Sweet Woodruff bij ons te vinden is onder de ontspannende kruiden.

Sweet Woodruff gebruiken

De gedroogde bladeren van Sweet Woodruff kunnen worden gebruikt om thee van te maken. Laat het kruid ongeveer 5 minuten trekken in heet water en zeef het kruid er vervolgens weer uit.

Beoordelingen (0)
Sweet Woodruff 50 gram | Galium odoratum heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.

Alternatieve artikelen:

Laatst bekeken items