opc_loader

Menu

Direct 5% korting op je eerste bestelling? Schrijf je nu in en ontvang onze nieuwsbrief en ontvang leuke kortingen!  

Aanmelden
Leeftijdcontrole
Om bij ons te winkelen dien je 18 jaar of ouder te zijn.

Dutch-smart houd zich aan de Nederlandse wet, houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont.

Ben je op de hoogte van de wet en ben je 18 jaar of ouder?

Jazeker Nee helaas

9.2 / 10 van 1673 reviews

Valeriaan 50 gram | Valeriana officinalis

6,90

 ​​​Lage verzendkosten Altijd discreet verzonden
Spaarpunten systeem Gratis cadeau bij elke bestelling

18% korting op alles!? Gebruik code: SMART18

Beschrijving

Valeriaan 50 gram | Valeriana officinalis

Even lekker achterover op de bank met een filmpje aan, zonder de hele avond aan je werk te denken? Valeriaan kan je erbij helpen. Daarnaast is dit kruid goed voor het bevorderen van de nachtrust.

Wat is Valeriaan?

Valeriaan (Valeriana officinalis) is een plant afkomstig uit Europa en delen van Azië. Al duizenden jaren wordt de wortel van deze plant gebruikt omdat geloofd wordt dat kan helpen bij het makkelijker in slaap komen. Er zijn meer dan 250 soorten valeriaan, maar V. officinalis is de soort die het meest wordt gebruikt in het Westen.

Effecten van valeriaan

Valeriaan brengt het centrale zenuwstelsel tot bedaren en wordt daarom vaak toegepast in tijden van dat de drukke levensstijl moet worden bedwongen. Het kruid is een populair middel om 's avonds tot rust te komen. 

Gebruik van valeriaan

Je kunt valeriaan als thee bereiden. Gebruik hiervoor enkele eetlepels op een halve liter water en laat dit 5 minuten zachtjes koken in een afgedekte pan, zodat de heilzame dampen niet kunnen ontsnappen. Laat het eventjes afkoelen en drink het vervolgens met wat honing.

Waarschuwing

Soms komt het voor dat mensen de werking van valeriaan eerder als stimulerend dan als ontspannend ervaren. In dat geval kun je het beter niet meer gebruiken. Langdurig en overdadig gebruik kan leiden tot hoofdpijn en onrust.

Extra informatie

Een gezonde levensstijl is belangrijk, evenals een gevarieerde, evenwichtige voeding waarvoor voedingssupplementen geen vervanging vormen. Buiten bereik van jonge kinderen houden. Aanbevolen dagelijks dosering niet overschrijden. Koel, droog en donker bewaren. In geval van medische complicaties, medicijngebruik, zwangerschap of borstvoeding voor gebruik eerst uw arts, apotheker of deskundige consulteren. Stop direct het gebruik als u ongewenste bijwerkingen van dit product ervaart. 

Bovenstaande gezondheidseffecten zijn nog niet officieel vastgesteld.Beoordelingen (1)
Valeriaan 50 gram | Valeriana officinalis heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Valeriaan 50 gram | Valeriana officinalis

Meest recente reviews

,