opc_loader

Leeftijdcontrole

Om bij ons te winkelen dien je 18 jaar of ouder te zijn.

Dutch-smart houd zich aan de Nederlandse wet, houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont. 

Ben je op de hoogte van de wet en ben je 18 jaar of ouder? 

Jazeker! Nee, helaas...
Voor 16:00 besteld, morgen geleverd
Gratis achteraf betalen via Billink
Bezorgen wanneer het u uitkomt

Mulungu 50 gram | Erythrina mulungu

Artikelnr: ART000423
Mulungu producten
9,50

Mulungu - Erythrina Mulungu | 50 gram

Mulungu wordt in Brazilië al zeer lang gebruikt als rustgevende thee. Het kruid is goed voor het centrale zenuwstelsel en bevordert de nachtrust en ontspanning. Mulungu is afkomstig uit Latijns-Amerika. Meestal word Mulungu gevonden in moerassen en op plaatsen naast rivieren.

Effecten

Mulungu wordt in Brazilië al zeer lang gebruikt als rustgevende thee. Het kruid is goed voor het centrale zenuwstelsel en bevordert de nachtrust en ontspanning. Door inheemse volkeren wordt Mulungu al langer gebruikt vanwege de verzachtende uitwerking op de luchtwegen. Daarnaast wordt ook geloofd dat het kruid de reinigende werking van de lever ondersteunt. Waar dit kruidje al niet goed voor is!

In tijden van stress helpt mulungu om de zenuwen in evenwicht te brengen en te kalmeren. De plant wordt ook gebruikt als een antioxidant. Veel soorten Erythrina worden door de inheemse bevolking van de Amazone gebruikt om medicijnen van te maken, al is de werking hiervan niet door de wetenschap bevestigd. Al sinds er medicijngebruik gerapporteerd wordt wordt het kruid door mensen in Brazilië als een natuurlijk kalmeringsmiddel gebruikt: om een ​​zenuwstelsel te kalmeren, hoest te kalmeren en om symptomen van depressie, slapeloosheid en angst te verlichten en een goede nachtrust te veroorzaken. De mulungu-bast werd in de geneeskunde gebruikt als verdovingsmiddel

Zowel in Noord- als Zuid-Amerikaanse therapieën wordt het gebruikt voor de behandeling van astma, bronchitis, hepatitis, gingivitis, ontsteking van de lever en milt, koorts en leverproblemen. Ook wordt door diverse stammen gedacht dat het effectief zou kunnen zijn in het verlichten van epilepsie.

Gebruik van Mulungu - Erythrina Mulungu:

De gemiddelde dagelijkse dosering is een half kopje gekookte bast. Wel heeft onderzoek uitgewezen dat sommige mensen met een lagere bloeddruk (en bloeddrukverlagende medicijnen) het middel met mate moeten gebruiken.

Een afkooksel wordt gemaakt door 1 theelepel fijn gemalen kruid of 2 theelepels versneden kruid te gebruiken voor 250 ml kokend water. Dit moet ongeveer 20 minuten op laag vuurtje worden gekookt. Dek hierbij het kooksel af, zodat de belangrijke stoffen niet in de lucht verdwijnen. Laat het geheel afkoelen en zeef eventueel de thee. Neem een slokje en kom lekker tot rust.

Zie ook het Mulungu extract: Mulungu Extract

Waarschuwing

Mulungu werkt kalmerend, waardoor je je slap kunt voelen. In de traditionele geneeskunde wordt het gebruikt om de bloeddruk te verlagen. Klinische testen op dieren hebben hypotensieve werking aangewezen. Mensen die bloeddrukverlagende medicijnen gebruiken (en mensen met een lage bloeddruk) wordt aangeraden Mulungu met mate te gebruiken en hun bloeddruk goed in de gaten te houden.

Beoordelingen (0)
Mulungu 50 gram | Erythrina mulungu heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Laatst bekeken items