opc_loader

Leeftijdcontrole

Om bij ons te winkelen dien je 18 jaar of ouder te zijn.

Dutch-smart houd zich aan de Nederlandse wet, houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont. 

Ben je op de hoogte van de wet en ben je 18 jaar of ouder? 

Jazeker! Nee, helaas...

Mulungu 50 gram | Erythrina mulungu

Artikelnr: ART000423
Mulungu producten
€ 9,50
x

Mulungu - Erythrina Mulungu | 50 gram

Mulungu wordt in Brazilië al zeer lang gebruikt als rustgevende thee. Het kruid is goed voor het centrale zenuwstelsel en bevordert de nachtrust en ontspanning.

Effecten

Mulungu wordt in Brazilië al zeer lang gebruikt als rustgevende thee. Het kruid is goed voor het centrale zenuwstelsel en bevordert de nachtrust en ontspanning. Door inheemse volkeren wordt Mulungu al langer gebruikt vanwege de verzachtende uitwerking op de luchtwegen. Daarnaast zou het kruid ook de reinigende werking van de lever ondersteunen. Waar dit kruidje al niet goed voor is! 

Mulungu is afkomstig uit Latijns-Amerika. Meestal word Mulungu gevonden in moerassen en op plaatsen naast rivieren.

Gebruik van Mulungu - Erythrina Mulungu:

De gemiddelde dagelijkse dosering is een half kopje gekookte bast. Wel heeft onderzoek uitgewezen dat somige mensen met een lagere bloeddruk (en bloeddrukverlagende medicijnen) het middel met mate moeten gebruiken .

Een afkooksel wordt gemaakt door 1 theelepel fijn gemalen kruid of 2 theelepels versneden kruid te gebruiken voor 250 ml kokend water. Dit moet ongeveer 20 minuten op laag vuurtje worden gekookt. Dek hierbij het kooksel af, zodat de belangrijke stoffen niet in de lucht verdwijnen. Laat het geheel afkoelen en zeef eventueel de thee. Neem een slokje en kom lekker tot rust.

Zie ook het Mulungu extract: Mulungu Extract

Waarschuwing

Mulungu werkt kalmerend, waardoor u zich slap kunt voelen. In de traditionele geneeskunde wordt het gebruikt om de bloeddruk te verlagen. Klinische testen op dieren hebben hypotensieve werking aangewezen. Mensen die bloeddrukverlagende medicijnen gebruiken (en mensen met een lage bloeddruk) wordt aangeraden Mulungu met mate te gebruiken en hun bloeddruk goed in de gaten te houden.

Beoordelingen (0)
Mulungu 50 gram | Erythrina mulungu heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.

Alternatieve artikelen:

Laatst bekeken items